‘Zwift gaf me de kans om niet bang te zijn om te falen’ – VeloNews.com

‘Zwift gaf me de kans om niet bang te zijn om te falen’ – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>


Exclusief voor leden

Word lid om dit verhaal te ontgrendelen en andere geweldige voordelen te ontvangen.

Lauren Stephens genoot van een geweldig seizoen in 2020, of ze nu racet in haar woonkamer of op de wegen van Europa.

De 33-jarige redde haar lente in lockdown door de kunsten en ambachten van Zwift te leren win de Virtuele Tour de France met haar teamgenoten van Team Tibco-Silicon Valley Bank, en toen ze in de zomer weer op pad ging, nam ze een langgevraagd klassement overwinning in de Tour de l’Ardèche.

We spraken met de Texaanse racer over haar topjaar op zowel de weg als de trainer.

We spraken met Stephens over een van de beste seizoenen van haar carrière tot nu toe. Foto: Con Chronis / Getty Images

VeloNews: Je reed naar de vierde plaats in The Mid South, slechts 24 uur nadat je vanuit Europa terugkwam in Noord-Amerika toen de lockdown voor het eerst toesloeg in maart. Praat met ons over de race en de weken waarin je voor het eerst thuiskwam.

Lauren Stephens: Ik vloog op vrijdagavond en zaterdagochtend was de race op zich. Ik wist dat het waarschijnlijk de laatste kans zou zijn om al een tijdje buiten te racen, en ik heb mezelf echt in die race begraven. Ik denk dat dat me de mogelijkheid gaf om te ontspannen aan het begin van de pandemie, en niet te benadrukken dat er een tijdje niet zou worden geracet, dus ik nam die eerste maand echt gewoon ontspannen. Maar toen beseften we dat het een lange tijd zou gaan duren [before racing restarted]Begon ik te dobberen in Zwift.

VN: Je was een totaal nieuwkomer in Zwift. Hoe ben je van een totaal nieuwkomer geworden tot het vangen van de Zwift-bug tot zo’n succesvolle E-racer?

LS: Omdat we in Texas wonen, hebben we het geluk dat we het hele jaar door buiten kunnen rijden, dus Zwift is nooit een hulpmiddel geweest dat ik nodig had. Maar toen het racen stopte, dacht ik dat dit mijn enige kans was om te racen en competitief te zijn. Het is mijn taak om op motoren te racen, dus dit was een kans om alsnog te racen terwijl ik thuis was. Ik denk niet dat ik me realiseerde hoeveel ik ervan zou genieten en hoeveel een hulpmiddel het zou zijn voor mijn training.

VN: Jij en het team zijn echt toegewijd aan de vroege Zwift-races zoals de Tour of the Gila en de Redlands Classic. Hoe ben je van die vroege races gevorderd tot het winnen van de Zwift Tour de France?

LS: Ik bracht veel tijd door met het rijden op Zwift en het bekijken van YouTube-video’s van andere mensen die racen. Dat is waar we YouTube tegenwoordig voor gebruiken – om te leren hoe we dingen moeten doen. Op dit moment gebruik ik het om aan mijn mountainbike-vaardigheden te werken, en toen gebruikte ik het voor mijn Zwift-vaardigheden. U kunt naar anderen kijken om te leren hoe u beter kunt worden in de dingen die u doet.

VN: Wat waren de belangrijkste dingen die je oppikte door naar anderen te kijken die je op je racen kon toepassen?

LS: Ik denk dat het leerde om energie te besparen, en niet de hele tijd vol gas te rijden. Omdat ik denk dat wanneer je voor het eerst rijdt, je het gevoel hebt dat je alleen maar staartjes najaagt – je probeert gewoon in de groep te blijven en niet te laten vallen, en niet te weten hoe mensen aan het eind nog kunnen sprinten. Ik heb geprobeerd het spel te leren spelen en me te realiseren dat het een spel is, en het los te koppelen van racen op de weg.

VN: Je hebt de overall gewonnen bij de Zwift Tour de France, vertel ons hoe je dat gepland en bereikt hebt?

LS: We gingen zitten en kwamen erachter dat je maar vier rijders per race kon hebben, en elke coureur kan maar vier van de zes races doen. Dus we hebben uitgezocht in welke races elke rijder punten kan scoren. We zeiden niet alleen ‘Oké, je bent vrij in dat weekend, coole race dat weekend.’ We hadden zoiets van: ‘Oké, Sarah Gigante kan punten scoren in deze fase en deze fase, wat er ook gebeurt, dus we gaan ervoor zorgen dat ze in die races zit.’ We hebben het niet bekeken vanuit het perspectief van ‘kunnen we een etappe winnen’, we hebben het bekeken vanuit hoe we de meeste rijders in de punten kunnen krijgen, elke etappe.

VN: Hoe vertaalde je Zwift-conditie zich naar de weg toen je weer buiten begon te racen?

LS: Onze eerste race was Strade Bianche. Ik had nog nooit buiten gereden, dus het klimmen was best moeilijk en halverwege die race kreeg ik kramp. Ik dacht dat ik er uren in had gestoken en dacht dat het goed zou zijn gegaan, maar 50 kilometer in de race kreeg ik krampen, wat me nog nooit eerder is overkomen. Dus na Strade Bianche begon ik aan die conditie te bouwen die ik van Zwift had gekregen en in een groot uithoudingsblok had gezet. Vanaf dat moment was Ardeche mijn volgende focus en we kunnen zien dat het combineren van de intensiteit die ik van Zwift kreeg met een groot uithoudingsblok me gaf wat ik nodig had om de rest van het seizoen te dragen.

Stephens won in september de Tour de l’Ardeche. Foto: Tibco-SVB

VN: Wat waren de sleutels tot uw overwinning in de Ardèche. Het was een strategische strijd met Mavi Garcia, ons daar doorheen helpen?

LS: Ik probeer de afgelopen drie of vier jaar de Ardèche te winnen. We hebben twee weken voor Ardeche een teamtrainingskamp in Nice gehouden, en die tijd met het team dat zware, lange ritten deed en vijf uur durende avonturen beleefde met mijn teamgenoten, gaf me wat ik nodig had om die race te winnen. Elke keer dat ik op een punt in de race was waar ik leed en ik dacht niet dat ik het kon, wist ik dat ik hard had getraind met mijn teamgenoten. Ze geloofden in mij en ze wisten dat ik het kon. En ik had het gevoel dat als ik niet alles zou geven wat ik kon, dat ik hen in de steek liet. Die band die we hebben opgebouwd door samen te trainen, daarom heb ik de Ardèche gewonnen.

VN: Is dit het beste seizoen van je carrière? Waaraan schrijft u dat toe?

LS: Zwift was absoluut een groot deel omdat het me de kans gaf om niet bang te zijn om te falen. Je bent in je eigen woonkamer, en als het niet lukt, ga je gewoon naar de bank om wat televisie te kijken. Ik besloot dat ik een sprinter kon worden, ik kon een tijdrijder worden, ik kon het allemaal. En dat is het soort rijder waarmee ik in de professionele kant van het rijden kwam, maar in de loop der jaren had verloren. En om de een of andere reden bracht Zwift die kant van mij terug, ik was meer een vechter. Ik denk dat ik had besloten om een ​​behoorlijk goede rijder te worden en dacht: ‘Ik zal succesvol zijn en ik ga hier en daar wat resultaten behalen.’ Maar dit jaar kwam ik uit de strijd en ik wilde het de moeite waard maken om naar Europa te gaan.

Dit interview is ook beschikbaar om te beluisteren op de VeloNews-podcast.Source link