Ze noemden me de Painted Man

Ze noemden me de Painted Man


Ama Nsek is een 21-jarige racer die onlangs tekende bij L39ION van LA. Afgelopen weekend plaatste hij een krachtig post op Instagram, gedeeld door velen. Dit essay is een uitbreiding van dat bericht.

Inhoudswaarschuwing: er is expliciet taalgebruik hieronder.


Ik heb verschillende mensen gehad – zelfs een “teamgenoot” – die me neger noemden. Ik heb racisten het uit hun auto laten roepen terwijl ze me op mijn fiets passeerden. Ik zat daar terwijl een blanke man mijn moeder bekritiseerde, die er blank uitziet, maar Spaans is, omdat ze bij een aap was, mijn vader – een zwarte man. Ik had een vrouw die me bij de Redlands Classic vertelde dat ze er nooit aan zou denken om met een zwarte man te daten omdat “ze teveel moeite zijn.” Een meisje met wie ik aan het daten was, vertelde me dat ze racistische grootouders had. Dit kwam alleen naar voren omdat ze mogelijk met ons op reis zouden gaan, een probleem waarvan ik zeker weet dat veel zwarte mensen zijn tegengekomen.

Afgelopen zaterdag stond ik in de rij om mijn lunch te bestellen en deze man komt zonder masker binnen en begint me te plagen over het masker op de foto hierboven. Ik stond gewoon in de rij en zwaaide naar de arbeiders omdat ze me zo vaak zien. Dit is precies hoe het gesprek verliep:

Hij, na meer dan een minuut hard te hebben gestaard: “Wat betekent je masker?”
Ik, vriendelijk: “Het betekent gelijkheid.”
Hem, agressiever: “Wat betekent dat?”
Ik, bewaakt: “Wat denk je? Het betekent gelijkheid. Zoals het zegt. Niets minder, niets meer. “
Hij lacht en zegt: “Je ziet er goed uit in die snuit.”
Me: “Dus jij denkt dat gelijkheid een muilkorf is?”

Deze man veroordeelde niet alleen het idee van gelijkheid, maar hij zei ook dat ik er goed uitzie in een muilkorf. EEN MUZZLE. Voor mij, een Spaanse Afro-Amerikaan.

Mijn naam is Ama Nsek en ik ben een 21-jarige Afro-Latino die net buiten Los Angeles, Californië woont. Dit artikel gaat niet specifiek over de problemen bij het fietsen. Het gaat over het delen van de ervaringen die ik heb gehad en het aanmoedigen van iedereen die zich minder voelt: vrouwen, LGBTQ +, enz., Om zich meer op hun gemak te voelen als ze over hun eigen ervaringen praten.

Als het gaat om raciaal bewustzijn en begrip, is er nog veel werk aan de winkel. Uit persoonlijke ervaring heb ik volwassenen ontmoet die geloven dat racisme niet bestaat. Ik heb anderen ontmoet die geloven dat racisten gewoon te bang zijn om hun geloof in het openbaar te verkondigen en mijn eigen ervaringen met openlijk, trots racistische mensen in twijfel trekken. Natuurlijk hebben ze het bij het verkeerde eind. De sociale normen achter gericht, individueel racisme veranderen ingrijpend, niet ten goede.

Ironisch genoeg is het eigenlijk ongelijkheid die als een muilkorf fungeert. In de jaren 1850 had de man in het café me legaal zonder enig probleem kunnen muilkorven. Als hij dat tegen mij had gezegd vóór de burgerrechtenbeweging in de jaren ’60, zou ik hem samen met alle anderen in het restaurant hebben geloofd. Eigenlijk had ik niet mogen eten in zo’n high-end etablissement. Als ik iets controversieel zou zeggen, zou ik bang zijn voor lynchen (wat nog steeds gebeurt).

Hoe groter de ongelijkheid tussen ons tweeën, hoe minder ik in staat zou zijn geweest om mijn mening te geven (als ik überhaupt iets had mogen zeggen). Deze aanhoudende ongelijkheid is de reden waarom hij zich op zijn gemak voelde om zijn racistische gedachten te delen en mij publiekelijk te beledigen. Het is het actieve behoud van ongelijkheid waardoor hij zich oké voelde om mij te verlagen en mijn gevoel van wat het betekent om mens te zijn, te verlagen. Het was ongelijkheid die het paar in de buurt ervan weerhield de moed te hebben om iets te zeggen, ook al voelden ze zich duidelijk ongemakkelijk.

Afro-Amerikanen worden vandaag de dag nog steeds gelyncht, zelfs in extreem liberale en diverse staten zoals Californië. Hier zijn enkele links over lynchpartijen in 2020 voor wat onderwijs. Gelieve te lezen:

Ahmaud Arbery werd gelyncht in Georgië
Wat is er echt gebeurd met de man gevonden in Piedmont Park (“De KKK deelde flyers uit op 30 minuten afstand bij Conyers”
Vier zwarte mannen werden opgehangen in drie weken

Wat informatie over mij. Ik ben een professionele wielrenner die racet voor L39ION.LA, of Legion of Los Angeles, het meest diverse team in de VS en ongetwijfeld een van de snelste critici. Als Junior wielrenner reed ik voor LUX Cycling in eigen land en voor Team USA internationaal om het blok Parijs-Roubaix in België en Frankrijk te racen. Omdat ik op een hoog raceniveau heb gezeten, verschuift de lens nu naar mijn ervaringen met fietsen.

Rahsaan Bahati zei het het beste: “Ik voel me als een rozijn in een kom melk.” Behalve mijn broer hadden we geen andere mensen in onze leeftijdscategorie die op ons leken, en slechts drie anderen als je de leeftijdscategorie uitbreidt naar 30 (Cory, Justin en CJ Williams). En hoewel het voor sommige mensen misschien goed klinkt, is het eigenlijk best een eenzaam pad omdat niemand op dat niveau zich kan verhouden tot mijn ervaringen.

In Parijs-Roubaix werd ik, nadat ik van de laatste rij naar de 2e rij in de neutrale rij was verhuisd (ja, serieus), “DE GESCHILDERDE MAN” genoemd. Mijn teamgenoot zei gekscherend dat ze bang waren voor de geschilderde man, maar hoe dan ook, het deed me beseffen dat ik de enige ben die mijn huid heeft.

Deze verhalen zijn niet bedoeld om specifiek institutioneel racisme aan te pakken of om complexe oplossingen te bieden voor de problemen in het fietsen. Dit ben ik gewoon door te zeggen wat ik heb meegemaakt en om u aan te moedigen de discussie en het onderwijs te beginnen. Vandaag. Niet morgen.

Als je aan het einde van het artikel bent gekomen en je hebt niet op een van de links geklikt, dit bericht gedeeld of het op jezelf genomen om jezelf meer te onderwijzen, dan is het probleem een ​​gebrek aan zelfstudie in de samenleving en het ontslaan van verhalen zoals deze. Het is de voortdurende stilte en het gebrek aan discussie van gewone mensen dat racisme ondersteunt en nog steeds het idee propageert dat stilte veilig is.

Nou, veilig voor wie? Het is duidelijk niet voor mensen zoals ik. Als dit een snaar raakte, deel dit dan en begin de gesprekken. Het begint aan tafel met vrienden en familie.

Source link