Wout van Aert: ‘Van der Poel had liever dat ik verloor dan dat hij won’

Wout van Aert: ‘Van der Poel had liever dat ik verloor dan dat hij won’


Wout van Aert uitte zijn frustratie na Gent-Wevelgem in 2020 en bekritiseerde Nederlands kampioen Mathieu van der Poel vanwege negatieve tactieken, waardoor het paar respectievelijk achtste en negende eindigde uit de kopgroep van negen man.

>>> Mads Pedersen pakt de overwinning in het zwaarbevochten Gent-Wevelgem 2020

Van Aert probeerde verschillende keren aan te vallen vanuit de kopgroep in de laatste kilometers van de Belgian Classic, maar werd gevolgd door Van der Poel en andere renners in de groep, waardoor hij gefrustreerd raakte toen Mads Pedersen won van een viermansgroep die zich vormde. op weg naar de laatste kilometer. De Belg sloot ook in de finale van de race verschillende gaten voor aanvallers, maar weigerde toen de beslissende zet weggaf, waardoor hij en Van der Poel in de achtervolgende groep achterbleven.

“Zoals verwacht gingen we met een kleine groep de finale in”, vertelde Van Aert Sporza na de race. “Ik had goede benen en ik denk dat ik tot de besten behoorde in de race. Maar uiteindelijk moet je een beetje gokken en uiteindelijk heb ik geen prijs.

“Er was eigenlijk maar één die de hele tijd naar me keek”, voegde hij eraan toe.

‘Van der Poel, ja. Blijkbaar heeft hij liever dat ik verloor dan dat hij zelf won. Hij is misschien vergeten dat ik al veel gewonnen heb en op een gegeven moment ook kon gokken. Nu hebben we allebei niets.

“Ik reed zelf om de race te winnen, maar ik kreeg geen enkele vrijheid. Ik ben teleurgesteld omdat het echt mogelijk was. Ik had ook een kans gehad in de sprint. Maar ik kon niet op alles reageren. En het was altijd dezelfde die in mijn wiel zat. “

In reactie daarop zei Van der Poel dat het een “vreemde reactie” was van Van Aert, en dat hij “altijd rijdt om te winnen”.

Het paar is jarenlang rivalen geweest, voornamelijk in het veldrijden, waarbij ze elk drie wereldtitels wonnen in de laatste zes edities van de Wereldkampioenschappen. Maar nu zijn ze allebei supersterren op de weg, met Van Aert de meest bekwame rijder ter wereld dit jaar na het winnen van Strade Bianche, Milaan-San Remo en twee etappes in de Tour de France sinds het racen in augustus werd hervat.“Ik vind het eigenlijk een rare reactie van Wout”, zei Van der Poel Sporza de sluiting van Gent-Wevelgem. “Hij is een van de beste rijders in die kopgroep. Als hij gaat, moet ik natuurlijk reageren. Anders zeggen ze achteraf in het team: ‘waarom heb je die mannen laten wegrijden?’

“Ik vind het een beetje laag om te zeggen dat ik reed om hem te laten verliezen. Ik rijd altijd om te winnen.

‘Ik kan het hem ook niet kwalijk nemen. Ik begrijp het ook, want ik ben eigenlijk een paar keer voor hem gegaan. Maar nogmaals: dat doe ik om te winnen. Hij is gewoon een van de beste ruiters ter wereld. Dit is gewoon racen.

Het paar zal elkaar over een week weer ontmoeten in het laatste Monument van het seizoen, de Ronde van Vlaanderen. Beiden hopen de overwinning te behalen in wat waarschijnlijk hun laatste race van het seizoen na de annulering van Parijs-Roubaix.Source link