Wout van Aert ‘brød mentalt’ efter punktering kostede ham chancen for at modarbejde Van der Poel regnbuejersey

Wout van Aert ‘brød mentalt’ efter punktering kostede ham chancen for at modarbejde Van der Poel regnbuejersey


Wout van Aert fik lov til at rue, hvad der kunne have været, efter at en punktering kostede ham chancen for at modvirke Mathieu van der Poels tredje regnbuetrøje i træk ved Cyclocross verdensmesterskabet.

Efter at have kørt den første omgang sammen, begyndte Van Aert at distancere sin rival på det andet løb af sandafsnittet, hvorefter han udvidede sit hul efter et spektakulært nedbrud opad Van der Poel på en mudret chicane.

Alt så ud til at gå galt for den forsvarende mester, men en punktering for Van Aert tillod hollænderen at komme ind igen, og efter at være blevet overhalet kunne belgieren ikke se ham igen før målstregen.

”Jeg er skuffet over mig selv, fordi jeg ikke har kæmpet tilbage, som jeg normalt kan,” fortalte Van Aert Sporza.

>>> Tom Pidcock ‘skuffede’ med fjerde på Cyclocross Worlds, men glad for at bide tid

”På et tidspunkt var jeg i en gunstig situation, men at ride med en punktering tog meget tid … det var heller ikke straks fladt, men en langsom punktering. Alligevel mistede jeg et halvt minut der. Til sidst kom jeg tættere på Mathieu, men så eksploderede jeg …

“Jeg var i den situation, som jeg ønskede, men det flade dæk spildte mine chancer.”

Van Aert siger, at han ikke mentalt kom sig efter punkteringen, og at han ikke kunne opretholde den nødvendige indsats efter at have skiftet cykel for at fange Van der Poel.

”Jeg tror, ​​at man efter to omgange kunne se, at jeg var fantastisk. Det flade dæk kostede mig, men alt skal gå godt. Jeg kan kun bebrejde mig selv, at jeg ikke længere kunne gå gennem væggen efter det flade dæk. Noget brød mentalt, og det er jeg især skuffet over.

”Han er den fortjente mester,” indrømmede Van Aert. “Han kørte stærkt i anden del, mens jeg ikke kom nærmere.”

Selvom Van der Poel viste sig at være stærkere efter at have fortsat med at udvide sit hul til målstregen, ved hollænderen, at uden hans rivalens punktering kunne det have været en helt anden historie.

”Jeg er heldig, at Wout punkterer til [allow me to] kom tilbage, fordi jeg ikke ved, om jeg ellers ville være kommet tilbage, ”indrømmede Van der Poel.

”Løbet var bestemt ikke tabt på det tidspunkt. Jeg fik bedre omgang ved omgang og mestrede banen bedre og bedre. Så følte jeg, at jeg var i kontrol i anden halvdel. ”

Van der Poel tager sin tredje CX verdensmestertitel i træk, fjerde samlet, og ser nu frem til sin første nogensinde Paris-Roubaix, da han skifter sit fokus til road racing samt at forsvare sin Tour of Flanders-titel.

Source link