Wout van Aert ‘brak mentaal’ nadat een lekke band hem de kans had gekost om Van der Poel regenboogtrui-run te dwarsbomen

Wout van Aert ‘brak mentaal’ nadat een lekke band hem de kans had gekost om Van der Poel regenboogtrui-run te dwarsbomen


Wout van Aert bleef achter wat er had kunnen gebeuren nadat een lekke band hem de kans had gekost om Mathieu van der Poel’s derde regenboogtrui op rij op de wereldkampioenschappen cyclocross.

Na de eerste ronde samen te hebben gereden, begon Van Aert afstand te nemen van zijn rivaal op de tweede run van het zandgedeelte, waarna hij zijn voorsprong uitbreidde na een spectaculaire crash van Van der Poel op een modderige chicane.

Alles leek mis te gaan voor de titelverdediger, maar een lekke band voor Van Aert liet de Nederlander weer binnen, en na te zijn ingehaald zag de Belg hem niet meer terug tot aan de finish.

“Ik ben teleurgesteld in mezelf omdat ik niet terug heb gevochten zoals ik normaal zou kunnen”, vertelde Van Aert Sporza.

>>> Tom Pidcock ‘teleurgesteld’ met de vierde plaats op het WK Cyclocross, maar blij om de tijd af te wachten

“Op een gegeven moment bevond ik me in een gunstige situatie, maar het rijden met een lekke band kostte veel tijd… het was ook niet meteen vlak, maar een trage lekke band. Hoe dan ook, ik verloor daar een halve minuut. Uiteindelijk kwam ik dichter bij Mathieu, maar toen explodeerde ik …

“Ik bevond me in de situatie die ik wilde, maar de lekke band verspilde mijn kansen.”

Van Aert zegt dat hij mentaal niet herstelde van de lekke band en dat hij de inspanning die nodig was na het wisselen van fiets niet kon volhouden om Van der Poel in te halen.

“Ik denk dat je na twee ronden kon zien dat ik geweldig was. De lekke band heeft me gekost, maar alles moet goed gaan. Ik kan mezelf alleen maar kwalijk nemen dat ik na de lekke band niet meer door de muur kon. Er is mentaal iets kapot gegaan en daar ben ik vooral teleurgesteld over.

“Hij is de verdiende kampioen”, gaf Van Aert toe. “Hij reed sterk in het tweede deel, terwijl ik niet dichterbij kwam.”

Hoewel Van der Poel sterker bleek nadat hij zijn voorsprong naar de finish was blijven vergroten, weet de Nederlander dat het zonder de lekke band van zijn rivaal een heel ander verhaal had kunnen zijn.

“Ik heb geluk dat Wout lek rijdt [allow me to] kom terug omdat ik niet weet of ik anders terug zou zijn gekomen ”, gaf Van der Poel toe.

“De race ging toen zeker niet verloren. Ik werd ronde voor ronde beter en beheerste het parcours steeds beter. Toen had ik het gevoel dat ik de controle had in de tweede helft. “

Van der Poel pakt zijn derde CX-wereldtitel op rij, vierde overall, en kijkt nu uit naar zijn allereerste Parijs-Roubaix terwijl hij zijn focus verlegt naar wegracen en zijn Ronde van Vlaanderen-titel verdedigen.

Source link