Vorpsrung Suspensions Secus wows, der tilbyder spiralignende ydeevne fra luftfjedrede gafler

Vorpsrung Suspensions Secus wows, der tilbyder spiralignende ydeevne fra luftfjedrede gafler


Det er let at afvise krav i konkurrencedygtige industrier som cykling, men når Vorsprung Suspension siger, at deres Secus vil få din luftgaffel til at køre bedre end en spiralgaffel, laver de ikke sjov. Ved at skabe et massivt negativt kammer giver Secus luftfjedrede gafler et helt nyt niveau af følsomhed, men det gør ikke kun din gaffel blød og lineær: Secus tilbyder også god mellemstøttestøtte og bund-ud-modstand.

Bikerumor dækkede detaljerne i Secus da den blev annonceret, så tjek artiklen for en fuldstændig forklaring på, hvad den gør, og hvordan. Efter at have læst dette indlæg indså jeg, at min personlige cykel kører en kompatibel RockShox Lyrik-gaffel, så jeg sprang på chancen for at sætte Secus på prøve. Og dreng er jeg glad for, at jeg gjorde det!

Grundlæggende om Vorsprung Secus-opsætning:

Vorsprung Suspension Secus, set forfra

Secus fastgøres til gaffelens fodstud og justeres med gaffelbenet, hvilket giver lige nok plads til din bremsekaliper. Mens det i første omgang fanger øjet, trækker Secus faktisk ganske pænt væk. Ser man forfra stikker den næppe ud over gaffelbenet, så der er ringe chance for at smadre det på forbipasserende klipper.

Vorsprung Suspension Secus, sideVorsprung tilbød at oprette Secus til mig, og de spikrede det. Jeg vejer kun £ 14, og jeg er ikke super hård på cykler, så min gaffel kører uden volumenafstandsstykker, kompressionen med lav hastighed er åben og reboundet omkring ¾ til den hurtige side. Efter installation af Secus øgede Vorsprung mit lufttryk med 20%. Tilføjelse af Secus til en hvilken som helst gaffel vil resultere i lidt mere sag, så min ligger nu på omkring 27%.

På min første tur virkede opsætningen A-OK: Min gaffel var oprindeligt blødere og meget mere følsom end nogensinde før, den klatrede lidt højere end normalt i sin rejse, men sugede stadig bump pænt op, og jeg kom fuldt ud i en hård nedstigning.

Rideindtryk:

Vorsprung affjedring Secus, bag

Vorsprung hævder, at Secus kan foretage en luftfjedret gaffeltur bedre end en spolegaffel, der tilbyder plys off-the-top-handling, en støttende midtslag og overlegen bund-ud-modstand. Så snart jeg hoppede på min cykel, havde jeg et ‘wow’ øjeblik, da min Lyrik følte sig drastisk anderledes end før. Det føltes vej mere som en spolegaffel, end jeg nogensinde troede var mulig. Dens indledende og midterste slag var langt mere følsomme nu, og jeg var virkelig begejstret for at komme ud og slå den ned nogle stier.

Klatring:

Vorsprung Suspension Secus, Steve Fisher klatring

Jeg vil gå så langt som at sige, at Secus ‘smidige off-the-top-handling forbedrede forhjulets trækkraft på stigningerne. Omkring de første 30% af min gaffels rejse er nu superfølsom, og boblende op ad stien bemærkede jeg lidt mindre hopp, når forhjulet ramte en opadgående bump. Selv når din kropsvægt bevæger sig bagud på stejle sektioner, tilskynder Secus-udstyrede gaffels bløde indledende slag dit forhjul til at forblive limet til rødder og klipper.

Jeg finder ud af, at de fleste gafler ikke gør et godt stykke arbejde med at sløve rigtig små bump eller vibrationer (f.eks. Godt pakkede stier eller klumpede grusveje), men med Secus installeret blev min Lyrik lidt bedre til det. Det mindede mig hurtigt om den eneste anden gaffel, jeg har kørt, der gjorde det langt bedre end de fleste – The Stol på råb.

Vorsprung Suspension Secus, bund
Messingknappen i bunden af ​​Secus er Mid-Stroke Support Valve-opladningsknap, som bruges under opsætningen. Besøg Vorsprungs hjemmeside for information om installation og tuning.

Mens det oprindelige slag bliver ret blødt med Secus i aktion, får det ikke din gaffel til at vælte i sin rejse, mens du klatrer. Så snart du rammer midtslagområdet, ramper Secus ‘Mid-Stroke Support Valve støtten op nok til at forhindre dig i at synke for dybt, når du træder væk. Når der kommer en skarpere stød, giver gaffelen let og suger den op meget glat.

Med Secus ramte jeg alt fra 40-55% rejse klatring ujævn singletrack. Tidligere dykkede min gaffel lidt længere på de samme stigninger, så jeg vil sige, at Vorsprungs påstand om god midtslagsstøtte blev bekræftet.

Aftagende:

Vorsprung Suspension Secus, Steve Fisher nedadgående klumpede klipperVed min første hårde, tekniske afstamning var jeg glad for at finde ud af, at spolelignende blødhed skinner igennem på næsten alle størrelser af bump. Mindre og mellemstore hits glanses over med den kedelige, plys fornemmelse, som normalt kun spoler kan give. Det bliver kun bedre, når du går hurtigere og kører hårdere gennem større, skarpere hits.

Secus ‘imponerende følsomhed fjerner den indledende hårdhed fra højhastighedspåvirkninger så pænt, at det fik mig til at køre hårdere og hurtigere! Når jeg pløjede gennem mellemstore ujævnheder ved høje hastigheder, fandt jeg de gentagne påvirkninger lettere på mine arme og følte, at mit forhjul fandt trækkraft i de grove pletter bedre end før.

Vorsprung Suspension Secus, o-ringe efter en tur

Secus hjælper gaffelen med at modstå bunden i en god grad – jeg fik al min rejse under hårdere ture, men på mere afslappede sløjfer ville jeg ofte vinde et par mm væk fra bund-ud. Før jeg kørte Secus, var det nøjagtigt, hvordan min gaffel kørte, så tingene ændrede sig ikke meget for mig med hensyn til rejseforbrug. Jeg har ikke brugt meget tid på at køre spolegafler for nylig, så jeg kan ikke sige, om Secus / Lyrik er det bedre ved bund-ud-modstand, men det ramper helt sikkert op, når du nærmer dig endeslag, selv med nul afstandsstykker i gaflen. Og glem ikke, bundmodstanden kan let indstilles med volumenafstandsbeholdere på lager eller eftermarked.

Vorsprung Suspension Secus, Steve Fisher hopper

På trods af sin følsomhed og blødhed under påvirkning tillader Secus ‘rigelige mid-stroke support stadig min gaffel at springe pænt ud af bump og spring. Jeg har også bemærket, at langsommere påvirkninger som landinger med spring eller fald føles glattere med Secus, når du dypper ned i det støttende, men alligevel smidige midtslag.

Jeg skal bemærke, at efter mange forlystelser med Secus har jeg ikke følt behovet for at ændre mine rebound- eller lavhastighedskompressionsindstillinger. Jeg ville aldrig afskrække nogen fra at eksperimentere med deres indstillinger, men vær sikker på at du ikke behøver at omkonfigurere din gaffel for at imødekomme Secus og få den til at fungere ordentligt.

Vorsprung Suspension Secus, top

Ved 130 g bemærkede jeg overhovedet ikke den ekstra vægt af Secus og fandt ud af, at det ikke betyder noget for cykelhåndtering eller styring. Det distraherer heller ikke visuelt; fra en siddende position skjuler den sig under mit styr, så det er let at glemme, at det er der.

Du vil sandsynligvis instinktivt være lidt ekstra forsigtig med at sætte din cykel ned med Secus på, men det stikker virkelig ikke meget ud. At lægge din cykel på en plan overflade er ikke noget problem, og på en tur hvilede jeg min cykel på en stor rund sten, og den kontaktede stadig ikke noget. Jeg satte en ridse på Secus, men ikke under ridning – Der er en akavet klippepassage ved indgangen til mit stienetværk, og jeg bankede Secus på en af ​​klipperne. Det efterlod to små ridser i kroppen, men gjorde ikke yderligere skade.

Vorsprung Suspension Secus, på hovedet

Secus gjorde en ubestridelig forskel i min gaffels køreegenskaber og lever stort set op til Vorsprungs krav. For prisen på $ 425 CAD (ca. $ 320 USD) vil det sandsynligvis koste dig mindre end at sælge og opgradere en hel gaffel, og selv efter at have kørt den helt nye RockShox Zeb, vil jeg stadig sige, at du får bedre følsomhed og spole -ligner bumpabsorption fra Secus.

vorsprungsuspension.comSource link