Vejen til Philly Bike Expo 2021: Peter Olivetti kanaliserer sine forfædre

Vejen til Philly Bike Expo 2021: Peter Olivetti kanaliserer sine forfædre


Peter Olivetti har klaret Covid-19-æraen med opmærksomhed på kundeservice og en gør-det-alt-tilgang til rammebygning. Vi rørte ved basen via e-mail før Philly Bike Expo for at tale om ladcykler, stelbygningsteknikker og titanium vs. stål.

Nyd venligst dette interview med Peter Olivetti.

Bikerumor.com: Hvad er dit navn, dit cykelmærke, og hvor er du baseret?

Peter Olivetti: Peter Olivetti, Boulder CO. Lang historie kort, fuldtids seks-ish år.

En lilla olivetti ladcykel

Bikerumor.com: Hvad er dit foretrukne rammemateriale og byggeteknik?

Peter: Jeg er mest kendt for at bygge med stål, men jeg startede oprindeligt i titanium og har arbejdet i løbet af det sidste års tid for at få mit titanium arbejde op at køre igen. Titanium har en tendens til at være en smule anderledes end stål med hensyn til, hvordan du manipulerer det, så det tager lidt længere tid at finde ud af de foretrukne teknikker til at få det hele slået ind. Det er dog en eksplosion at svejse. De fleste af mine cykler er typisk tig-svejset. Jeg elsker også at lave filetloddede cykler og slæbe cykler, men de er mere arbejdskrævende mange gange, og omkostningerne ved sådanne følger trop. For nogle potentielle kunder bliver det så uoverkommeligt at have en tilpasset ramme med disse teknikker

en farverig oliventi-ramme

Bikerumor.com: Hvad adskiller dine cykler fra andre specialbyggere?

Peter: Det er altid et interessant spørgsmål for mig. Det er klart der [is] et ret stort udvalg af bygherrer derude. Jeg synes også, det er et ret smalt nøglehul generelt. Fra cykelaspektet af differentiering, selvom jeg ikke bryder nogen form her, tror jeg, at jeg er villig til og bruger de fleste teknikker til at bygge cykler.

Vil du have en slæbt gruscykel? Jo da! Filetloddet mountainbike? Jeg gør det. TIG’d titanium landevejscykel? Hvad med prototype på nogle e-cykler? Lyder godt for mig. Så jeg mærker min evne til at påtage mig det, der kommer min vej [is] en del af det. Jeg vil tilføje den advarsel, at jeg i de sidste to eller deromkring år er blevet opfordret til at hjælpe folk med at prototypere ting eller bringe ting på markedet, og det er en helt anden verden end den daglige, brugerdefinerede rammebyggerverden.

Jeg føler dog, at den store del af det, der adskiller min virksomhed, er, hvor tæt jeg arbejder med mine kunder. Jeg forsøger at være så tilgængelig som muligt og har lyst til at have en direkte linje til din cykelbygger er virkelig noget særligt og noget ikke mange virksomheder kan tilbyde. Sammenfattende er det en stor del af, hvorfor jeg tror på, at jeg får folk til at arbejde sammen med mig udover at få genganger forretninger.

et olivetti-nav

Bikerumor.com: Hvordan kom du ind i det her? Hvem inspirerede dig til at komme i gang med at lave cykler?

Peter: Jeg har altid været en cykelnørd, hvor jeg som barn tog mine cykler ad, arbejdede på dem og den slags, som jeg tror er en rød tråd i cykelnørderiets verden. Men det, der i virkeligheden inspirerede mig, var…da jeg kørte racerløb, ville jeg virkelig gerne have en single-speed cx-cykel, der kunne fungere som min pendler i vintersæsonen. Jeg ringede til nogle af de virksomheder, der kunne lave en titanium en for mig, og de kløede sig alle sammen og/eller spurgte meget mere, end jeg overhovedet kunne bruge.

Det førte mig til UBI, hvor jeg tog titanium-rammebygningsklassen med Jim Kish og Mike DeSalvo. Jeg byggede den cykel, jeg ville have, brugte den en masse, og har den stadig den dag i dag. Der var et stort hul i mit karriereliv, før jeg tog det til opgave med hensyn til fuldtidsarbejde, som den klasse var i 2002. Jeg tror dog, at jeg til sidst virkelig ønskede at lave noget, der for mig havde en reel håndgribelig værdi; Jeg laver dette skræddersyede produkt til dig, du tror på værdien af ​​det, så vi kan have et gensidigt fordelagtigt forhold. Jeg kan også rigtig godt lide designdelen af ​​arbejdet og problemløsningen for mine kunder, der skal løse noget andet end blot endnu en fed cykel, hvilket skal bemærkes, er en lige så rimelig grund. Ha.

et olivettirør med logo

Bikerumor.com: Hvem inspirerer dig nu?

Peter: Der er tonsvis af mennesker, der inspirerer mig. Det minder mig om, da jeg var en BFA-major på college, og vi ville have kritikdage. Jeg kom til studiet med noget, jeg syntes var virkelig fremragende, men så ville jeg se, hvad andre arbejdede på, og mit sind ville bare blive blæst. I et mere ligetil svar er jeg altid inspireret af flot design, men jeg er også virkelig inspireret af effektivitet. Fyre som Bishop, Nobilette, Weigle og Chapman, der … ofte gør langt ud over rammen og tager det virkelig dybt ind i den tilpassede zone, er altid i mit sind, og hvad jeg ser på.

Jeg indser også, at jeg nemt ville gå ned i et kaninhul og lave den slags ting og aldrig få noget ud af døren inden for en rimelig tidslinje. Så der er folk som Bingham, min gode ven Chad hos Corvid, Paul Sadoff, Mike DeSalvo og Oscar Camarena, der virkelig har udarbejdet deres byggesystemer og gentagne gange kan bygge næsten perfekte smukke cykler på en gennemtænkt måde. Der er virkelig [tens] af snesevis af andre bygherrer derude, som jeg synes er virkelig inspirerende på alle mulige måder, men jeg føler, at det er dets eget kapitel om cykelbyggeri.

en olivetti-ramme, der viser en del af kranksættet

Bikerumor.com: Hvordan var Covid-æraen for dig? Godt, dårligt, omtrent det samme? Hvordan ændrede det din virksomhed og forretningsmodel, hvis overhovedet?

Peter: Det med Covid har været en rigtig kamp og udfordring. Bortset fra de yderligere udfordringer i familielivet, der kom, da virussen først ramte, var det mest åbenlyse problem forsyningskædeproblemer. En stor del af mange stelbyggeres modeller er at sælge komplette cykler som er 100% den model jeg er til.

Jeg havde bestemt lavet kun rammekonstruktioner, men komplette cykler var virksomhedens hovedmål. Som en bygherre, der laver engangsting, taber du virkelig, hvis du ikke udnytter den del af indkomsten. Ikke at det er super nemt, selvom udbuddet er godt. Med tilpassede kunder kan du helt sikkert få tilpassede problemer med vægelsindet beslutningstagning. Cirka en gang om året skal jeg gennemgå mine byggespande og organisere, hvilke udskiftningsdele jeg skal beholde til potentielle andre byggerier, og hvad jeg skal sælge for bare at få pengene tilbage fra ting, som kunderne er flyttet fra.

Alligevel, [the] Pointen med at have cykelrammer siddende i 3-7 måneder og ventet på dele for at hente resten af ​​betalingen af ​​cykler var virkelig en prøvelse. Efter at have nævnt, at du som engangsbygger skal fokusere på færdiggørelser, vil jeg vende scriptet lidt. Efterhånden som året skred frem i år, bemærkede jeg flere forespørgsler om indenlandsk produktion, da små virksomheder (jeg mener som virkelig små) enten blev startet op fra deres fabrikker i Asien eller bare ikke var i stand til at skaffe tid. Så jeg var i stand til at hente noget produktionsarbejde med kun rammekontrakter.

For dem, der ikke kender til denne verden på det lille produktionsmarked, henter mange virksomheder, der er specialfremstillede cykelstel-virksomheder eller endda produktionsvirksomheder, der har en indenlandsk tilstedeværelse, det lille byggemarked for at få deres produkter fremstillet. Så jeg har formået at hente noget af det arbejde såvel som det førnævnte prototypearbejde for nogle mennesker, der forsøger at bringe koncepter som e-cykler og e-cargo til det amerikanske marked. Så ja, sammenfattende har Covid-æraen været ret katastrofal med hensyn til at kunne få et produkt. Det…har også fået mig til at indse, at jeg har været kvik og skifte gear for at få det til at ske.

en ladcykel lavet af peter olivetti

Bikerumor.com: Hvad er den mest interessante cykel, du har bygget i løbet af det seneste år?

Peter: Jeg tror, ​​at ud over virkelig at prøve at få mine titanium-ting i gang for alvor i år, vil jeg sige, at jeg arbejder på ladcyklerne for Juggernaut og det har været rigtig interessant at hjælpe med at vurdere, hvordan vi kan forbedre designet på både ydeevne og fremstillingsmåde. Hver gang jeg bygger en, kommer jeg til at se den med friske øjne. De er så stort et projekt hver gang, men resultatet er et ret fedt alternativ til at bruge din bil til alt. Jeg ser også, at USA lige er på kanten af ​​virkelig at se på ladcykler som en realitet. Vi er ikke i nærheden af ​​EU-markedet, ikke engang tæt på. Men med virksomheder som Pon/urban Arrow og det arbejde, der allerede er udført af virksomheder som ExtraCycle og Yuba, vil der efter min mening være en enormt stigende efterspørgsel efter alternative måder at rejse på, uanset om det er at flytte dine børn og dagligvarer rundt i byen eller endnu større en effekt til brug i sidste mile levering for virksomheder som Amazon og/eller UPS.

et nærbillede af downtube på en olivetti stålramme

Bikerumor.com: Hvad bringer du til Philly Bike Expo i år? Nogen teasere eller smugkig?

Peter: Jeg har et par cykler, jeg overvejer at tage med. Der er en med sikkerhed, som er den nyeste version af min GTLT-cykel. Grundlæggende er en gravelcykel, der bliver så rimelig aggressiv, som jeg synes, er logisk uden at flytte til mountainbike-specifikationer. Denne vil især være for en Philly Bike Expo-holdrytter Mike Shipp. Han har ventet på et greb til denne ting på grund af dele og maling, som alt sammen er blevet virkelig spændt ud tidsmæssigt. Jeg har også en cykel, som jeg talte om med Alec White for et stykke tid siden. Da der ikke var nogen shows, ville jeg bygge en cykel, der ville være lidt blingy, som både White og jeg kunne bruge til at fremvise nogle ting med medierne. Det vil være en irsk racergrøn mtb one speed med polerede sølvhvide dele overalt. ; ) Der kan være en eller to andre, der vil dukke op, men jeg plejer at udnytte min Philly-stand med tre cykler, da det er et mindre mødested, og jeg normalt skal have disse ting over hele landet.

en lilla ladcykel lavet af peter olivetti

Bikerumor.com: Hvis du skulle lave et flerdages cykelpakkeeventyr med nogen anden i cykelindustrien, død eller levende, hvem ville det så være og hvorfor?

Peter: Det er måske et mærkeligt svar, men jeg synes, det er relevant. Helt tilbage, i 1890’erne, var min oldefar gæsteprofessor ved Stanford University, som måske var den første italienske gæsteprofessor på ingeniørskolen, men jeg var nødt til at dobbelttjekke den. I hvert fald cyklede han overalt, som stort set over hele landet, og at se industrien boome i USA inspirerede ham virkelig til at oprette Olivetti-virksomheden, da han vendte tilbage til Italien. Da jeg aldrig nåede at møde ham, ville jeg have elsket at få chancen for at køre med ham, mens han cruisede rundt i USA. Eller endnu bedre, jeg ville elske at bringe to moderne cykler tilbage til hans tidsramme for at gøre vores tur. Jeg er sikker på, at hans sind bare ville være eksploderet. Under alle omstændigheder, ud over blot at lære min egen slægtning at kende, ville jeg virkelig have elsket at kunne få en fornemmelse af hans iværksætterideer samt at høre om, hvad han syntes om industri og at bygge og designe ting. Jeg får ofte kommentarer fra min familie om, at jeg kanaliserer min indre Camillo til denne forretning, så jeg ville virkelig elske at få chancen for virkelig at forstå, hvad min familie altid taler om.

obikeco.comSource link