Udtalelse: Racing med knækkede knogler skal ikke fejres

Udtalelse: Racing med knækkede knogler skal ikke fejres


Sidder på siden af ​​vejen efter halvdelen af ​​pelotonet blev taget ned af en tilskuer, Marc Soler følte sig svimmel. Han var landet på sine hænder i styrtet og var ude af stand til at stå op uden hjælp af mekanikeren, der løftede Soler op ved armhulerne.

”Jeg gik flyvende, salto og landede hårdt på mine hænder. De gjorde begge ondt, og det gjorde også mit ansigt, hvor mine briller var brudt, og min skulder også. Jeg forsøgte at rejse mig, men jeg kunne ikke, jeg havde ikke nogen styrke i mine arme, ”sagde Soler et par dage senere.

Movistar opfordrede Soler til at fortsætte med at køre, men Soler kunne ikke skifte, kunne ikke gå i stykker.

Når løbet var slut, fandt Soler, at han havde brudt begge arme i styrtet, og det faktum, at Soler afsluttede løbet, blev behandlet med næsten beundring.

Det er ikke første gang en rytter har lidt en betydelig skade under et løb og fortsat, og det vil ikke være den sidste. Tyler Hamilton fik næsten heltestatus for ikke kun at afslutte Tour de France som fjerde i 2003, men også vinde en etape med dobbelt brud i kravebenet. Og helt sikkert foregik der sandsynligvis lidt ekstra bag kulisserne, men på det tidspunkt var det hele ærefrygt for Hamilton.

Da jeg voksede op, kørte jeg på ski, både alpine (ned ad bakke) og nordiske (langrend). Ved mange lejligheder, da jeg blev såret eller forkølet eller ikke følte det, ville min far sige “Tyler Hamilton kørte Tour de France med et knust kraveben, du kan gøre dette”, så jeg ville suge det op, komme over smerten og fortsætte med det. Det viste sig, at jeg faktisk var syg med Epstein Barr, men alt hvad jeg havde kendt var, at jeg havde brug for at være hård som Tyler Hamilton. (For at være tydelig elsker min far mig meget og prøvede at være opmuntrende, men med al min teenageangst fortolkede jeg det som om jeg ikke kunne være som Tyler, jeg var svag).

Sammenligningen mellem fodboldspillere og cyklister foretages ofte. En spiller vælter og ligger der et stykke tid, måske forfalskning, kun for at tage et straffeslag. Cyklister afslutter løb, der mangler halvdelen af ​​deres hud og det meste af deres lycra, og fortsætter den næste dag. Selvom jeg ikke er enig i denne sammenligning, er fodboldspillere en hård flok, cykelverdenen glæder sig over, at deres atleter kan fortsætte uanset odds.

Mens jeg var etape i Tour de France, tweetede nogen på mig (og jeg parafraserer her), at han havde set løbet med sin kone, og de vidste, at jeg var på jorden, mens min partner kørte, og hans kone sagde til ham “ville det ikke være sejt, hvis du kørte i Tour de France, og jeg kunne se?”

Minutter senere skete crashet, hun vendte sig mod ham og sagde “nevermind.”

I starten af ​​fase 4 i Tour de France Marc Madiot, daglig leder for Groupama-FDJ, gav udtryk for en mening, vi ikke hører så ofte. “Hvis du ser fjernsynet, tror du da, at dine børn vil cykle for at se, hvad vi har set i går?” Sagde Madiot. ”Min søn vil ikke ride som professionel rytter, fordi vi ikke giver et godt billede af vores sport. Jeg elsker at cykle. Cykling handler ikke kun om GC ødelagt på grund af nedbrud. ”

Der er en fin linje mellem at være hård og være dum.

Primož Roglič kører med en flok manglende hud er hård. Ubehageligt, men hårdt. Han har ikke knækkede knogler eller indre skader, han landede ikke på hovedet. Han kan stadig bruge hænderne til at stoppe cyklen.

Movistar opfordrer Soler til at fortsætte med at køre, selvom han ikke kunne mærke armene og ikke kunne håndtere en cykel ordentligt, er ikke kun uansvarligt, det er farligt. Det var farligt for Soler, det var farligt for enhver rytter, der er i nærheden af ​​ham.

Desværre er det lidt af en vanskelig situation at navigere. Nogle gange er det uklart, hvor betydningsfulde skaderne er, indtil efter løbet er afsluttet. Den mest skræmmende skade er hjernerystelse. Det kan gå ubemærket for længe, ​​men det forringer rytternes evne til at se lige og reagere effektivt. Romain Bardet var lov til at afslutte etape 13 af Tour de France 2020 efter at have lidt alvorlig hjernerystelse i en mid-race pileup, og ikke få mig i gang med Toms Skujinš Tour of California crash.

En professionel atlet selv vil sjældent sige “Jeg er for såret, jeg kan ikke fortsætte.” Især ved et løb som Tour de France. Trykket for at fortsætte og det interne drev for at være kommet til det niveau i første omgang er for stærkt. De er en anden race, professionelle atleter. Derfor har hold holdlæger, derfor har løb medicinske biler. Der er hold, der er gode til at trække ryttere ud af begivenheder, hvis de kan se, at rytteren er såret. Men ikke alle hold tænker på, at rytterne har det godt.

Det er klart, at der skal være et bedre system til at tage sig af rytterne. Ikke kun forebyggelse af hændelser som den på lørdag og søndag … og mandag, men også når en rytter er faldet og har brug for lægehjælp. Det nuværende system, hvor et hold og en racemedicin skal arbejde med kædehastighed, så rytteren kan komme tilbage på deres cykel og ind i pelotonet, er ikke sikkert.

At sprede skadede atleter op for at skubbe igennem smerter er en urealistisk praksis, der på lang sigt vil skade. Børn bør ikke læres at ignorere knækkede knogler. Og mens Soler afsluttede første etape af Tour de France var … noget, imponerende er ikke det ord, jeg vil bruge.

Source link