Tom Pidcock brengt Kerstmis alleen door terwijl hij de veldritcampagne voortzet

Tom Pidcock brengt Kerstmis alleen door terwijl hij de veldritcampagne voortzet


Tom Pidcock zal Kerstmis alleen doorbrengen terwijl hij blijft jagen op cyclocross-podia in België.

De Britse rijder (Trinity Racing) heeft zich deze winter gefocust op zijn CX-ambities, concurreren met ster Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

De wintercampagne van Pidcock was tot nu toe enorm succesvol, nadat hij Van der Poel versloeg in de Telenet Superprestige Gavere en vervolgens derde werd in de Wereldbekerronde in Namen.

Maar het succes van Pidcock gaat gepaard met opoffering, aangezien hij zei dat hij zijn familie of zijn vriendin sinds november niet meer heeft gezien, en hij zal Kerstmis alleen doorbrengen in België.De 21-jarige zei in de Belgische krant Het Laatste Nieuws: “Ik zal in mijn eentje kerst vieren. Ik zie mijn familie en mijn vriendin niet zo vaak. De laatste keer was in november. Het draait niet alleen om Kerstmis. Ik blijf in België tot aan de cross vanuit Hulst (3 januari) en dan ga ik met Ineos naar trainingskamp. “

Volgend seizoen wordt een belangrijk keerpunt voor rijzende ster Pidcock, net als de sprong naar de WorldTour met het Britse superteam Ineos Grenadiers.

>>> Nationale Hill Climb-kampioenschappen worden gehouden op de iconische Winnats Pass in 2021

Over zijn optreden afgelopen weekend in Namen, waar Pidcock eindigde achter winnaar Van der Poel en Van Aert, zei hij: “Ik voelde dat er meer in mij zat in de laatste ronde. Het ging over het gevoel dat Wout van Aert had. Ik wist niet hoe sterk ik was. Ik was van plan geweest om met voorsprong te winnen.

“Als ik had gewonnen, had ik niets geleerd.

“Ik heb veel geleerd door niet te winnen. Ik heb geleerd dat ik in de laatste ronde meer vertrouwen moet hebben. Wout en Mathieu zijn nu renners die ik moet racen, niet degenen waar ik naar op moet kijken. Als ik meer in mezelf had geloofd, had ik als tweede kunnen eindigen. ”Source link