Tien producten waar ik in 2020 van hield: José Been

Tien producten waar ik in 2020 van hield: José Been


Ik heb met interesse de lijstjes ‘dingen waar ik van hield’ van mijn collega’s gelezen, maar ik heb een bekentenis. Ik heb geen verschillende fietsen voor alle soorten terrein. Ik heb geen grindfiets, geen hardtail of mountainbike. We hebben hier niet eens echte bergen. Ik heb ook geen verschillende merken kleding, meerdere helmen of schoenen. Ik ben helemaal niet technisch onderlegd en vertrouw voor vrijwel alles volledig op mijn vriend en persoonlijke monteur Chris. Ik heb dit jaar wel 10.000 kilometer gereden, wat betekent dat ik ongeveer 400 uur in het zadel heb gezeten.

Deze lijst gaat daarom over de dingen die die 400 uur zo plezierig maakten, de dingen die me door de werkloze eerste COVID-19 lockdown en hield me mentaal fit tijdens dit uitdagende jaar voor ons allemaal.


Trek Domane SL7 SRAM Force eTap AXS

Ik heb twee fietsen. Mijn oude Trek Domane 4-serie staat permanent op de Wahoo Kickr op zolder. De andere is een Trek Domane SL7 die ik dit jaar heb gekocht.

Ik had eigenlijk geen nieuwe fiets nodig omdat mijn oude Domane SL6 nog maar drie jaar oud was, maar toen SRAM me eens een van zijn Trek Domane SL7-fietsen had gegeven om de Force eTap AXS-groepset uit te proberen, wist ik dat ik na een paar ritten verwend was. geloof en kon nooit meer terug naar handmatig schakelen. De SRAM Force eTap AXS is snel, soepel en in de afgelopen 9.000 km is hij slechts één keer verkeerd geschakeld. Mechanisch schakelen, wat ik nog moet doen op de trainingsfiets, lijkt nu een enorm gedoe.

Oorspronkelijk leende SRAM die Trek aan mij voor een maand, maar toen alle testevenementen werden geannuleerd vanwege COVID-19, mocht ik er het grootste deel van het jaar op rijden totdat ik mezelf en mijn bankrekening ervan overtuigde dat ik absoluut en onmiddellijk moest kopen deze fiets voor mezelf.

De Domane past perfect bij mij en is dat altijd geweest. Dit is mijn vierde Domane, en de beste tot nu toe. Hij is comfortabel om te rijden en stevig genoeg voor mijn 100 kilo. Ik moet het onder ogen zien; Ik ben 41 en begin uit elkaar te vallen. Comfort is nu zoveel belangrijker dan snelheid, aerodynamica of gewicht. Ja, de Domane is zwaar, maar ik ook. Ik hou van het uiterlijk ervan, met brede buizen die een stoere look creëren die past bij mijn eigen frame. Kortom, deze fiets laat me er niet dik uitzien. Als mijn man er niet was geweest, zou de fiets elke dag aan de muur van mijn woonkamer hangen om naar te kijken.

Prijs: US $ 6.000 / AU $ 8.500 / £ 5.650 / € 6.400
Meer informatie: www.trekbikes.com


Wahoo Elemnt-computer

Ik heb veel talenten, maar ruimtelijk inzicht hoort daar zeker niet bij. Ik weet niet hoe ik ooit de weg naar huis heb kunnen vinden voordat ik een gps-fietscomputer had. Sinds ik deze Wahoo ELEMNT een paar jaar geleden kocht, heb ik door heel Europa gereden. Strava helpt me routes te bouwen en ik kan de mooiste plekken verkennen. Het heeft letterlijk de wereld voor mij geopend. De ELEMNT is groot, omvangrijk en heeft geen kleurendisplay, maar werkt altijd en is eenvoudig te programmeren via de iPhone.

Deze eerste ELEMNT is niet meer in productie, maar zolang het werkt, zie ik geen noodzaak om te upgraden. Als het eindelijk uit elkaar valt, blijf ik zeker bij Wahoo voor mijn navigatiebehoeften.

Prijs: Stopgezet
Meer informatie: www.wahoofitness.com


Fiets pasvorm

Toen ik in september mijn nieuwe fiets kreeg, had ik een compleet nieuwe fietspassing, wat resulteerde in een langere stuurpen (vaarwel lage rugpijn!), Verschillende staven (vaarwel schouderpijn!) En een nieuw zadel. Uw lichaam en flexibiliteit veranderen naarmate u ouder wordt. Daarom denk ik dat je eens in de paar jaar een fietsfitting moet doen, ook al verandert het model van je fiets niet. Omdat u verandering in de tijd.

De veranderingen die de fietsmonteur heeft aangebracht waren heel subtiel, maar maakten een enorm verschil. Als amateur had ik nooit gedacht dat het verschil zou maken als mijn zadel een halve centimeter omhoog zou gaan, maar dat deed het wel. Ik genereer meer kracht op de pedalen nu al mijn energie daadwerkelijk in de pedalen gaat.

Als ik pas een paar jaar geleden had geweten dat ik een maat groter nodig had van mijn Bontrager Ajna Elite-zadel, zou het me veel zweren en pijn hebben bespaard. Ik heb de oude nog steeds op mijn indoorfiets en de 12 mm extra breedte van de nieuwe is zo belangrijk voor het welzijn van mijn billen en geslachtsdelen. Helaas ontdekte ik bij het schrijven van dit stuk dat Ajna’s niet meer worden geproduceerd. De pijn van het vinden van een nieuw zadel wacht op je …

Je kunt overal goede fietsfittingen krijgen. Vraag je fietsvrienden gewoon om een ​​verwijzing.


Zipp 303 NSW Carbon Clincher schijfremwielen

Ik heb het geluk dat ik mijn goede vriend Chris heb, die alles van fietsen weet. Hij adviseerde me deze Zipp 303 NSW carbon tubeless schijfwielen en vertelde me uitvoerig hoe ze worden getest in windtunnels en werken in zijwind en watts verbeteren met de modernste innovaties en kuiltjes etc etc etc etc bla bla bla. Ik was al verliefd op hoe ze eruit zagen en viel me uit bij de technische talk. Wielen maken de fiets echt voor mij.

Totdat er een storm was in Nederland en ik besloot ze goed te testen. Ik was stomverbaasd om eerlijk te zijn. De wetenschap is waar. Ze doen het eigenlijk verbazingwekkend goed in de zijwinden. Ik hoef nauwelijks te corrigeren wanneer een windvlaag me raakt en theoretisch zou ik het rijden in de storm onder de knie kunnen krijgen met één hand van het stuur. Maak je geen zorgen – ik zou dat nooit doen – maar theoretisch zou ik het wel kunnen. Ik ging ook van 25 naar 28 naar 32 banden en ze zien er eigenlijk slank uit op deze velgen.

Dus ja, het zijn dure wielen, maar ze zijn elke euro waard. Ik heb me nog nooit zo comfortabel gevoeld in de zijwind op de rivierdijken als met deze wielen. Zo stabiel als een rots. Maar sneller.

Prijs: Stopgezet
Meer informatie: www.zipp.com


HideMyBell

De Illuminati-code stelt dat je geen bel aan de fiets moet toevoegen, maar HideMyBell heeft een bel ontworpen die je niet ziet, maar wel heel goed hoort. Iedereen zou er een moeten hebben en stoppen met schreeuwen HEY! HALLO! YO!

In Nederland zijn de fietspaden drukker dan ooit. Er zijn e-bikes die gebruikt worden door senioren maar ook door middelbare scholieren. Die laatste groep reist meestal in packs en is notoir doof als ze naar school rijden. Ze zijn ook erg onvoorspelbaar in hun gedrag en zwaaien over de hele weg. Dan zijn er snelle pedelecs op de weg en racefietsen die nu populairder zijn dan ooit vanwege de pandemie en gesloten sportscholen.

HideMyBell integreert de bel in je fietscomputerhouder. Het is ontworpen door een Nederlands bedrijf en heeft nu steunen voor elk merk fietscomputer en alle soorten sturen, inclusief aerodynamische en sprintsturen. De bel zit verstopt onder de fietscomputer en geeft een goede, luide beltoon. Het is klein maar erg efficiënt. Het geeft me dat gevoel van veiligheid waarvan anderen op de weg weten dat ik er ben, en zonder dat ik het huis nooit zal verlaten.

Prijs: US $ 35 / AU $ 40 / £ 31 / € 40
Meer informatie: www.closethegap.cc


Fizik Infinito R1 schoenen

Een paar jaar geleden kwam ik een paar Fizik-schoenen tegen die te koop waren in mijn plaatselijke fietsenwinkel. Ik heb grote voeten, dus ik droeg altijd Shimano. Nooit had ik gedacht dat schoenen van een Italiaans merk bij mij zouden passen, maar dat deden ze wel en ze zagen er erg elegant uit. Toen ik een upgrade nodig had, keek ik naar de R1 Infinito van Fizik, maar voor € 350 per paar aarzelde ik. Zou dat echt het geld waard zijn voor een amateur als ik?

Ja, ze zijn prachtig en zo elegant als fietsschoenen kunnen krijgen, maar had ik echt carbonzolen nodig? De cognitieve dissonantie-sfeer was behoorlijk sterk bij deze aankoop. Toen ik een paar zag met een goede korting, heb ik ze gekocht en heb er sindsdien geen spijt van gehad. Ze zijn comfortabel en erg solide. Het hebben van een carbonzool maakt echt een verschil en geeft me extra vertrouwen bij het doen van sprintintervallen.

Prijs: US $ 400 / AU $ 600 / £ 350 / € 350
Meer informatie: www.fizik.com


Quarq vermogensmeter

Een vermogensmeter? Heb ik zulke mooie gadgets nodig? Ik mocht er een proberen op die leenfiets van SRAM en was vanaf het begin verslaafd. Ik hou van cijfers! Bij het fietsen draait alles nu om machtsgetallen en als journalist / commentator is het fijn om enig inzicht te hebben in wat macht doet.

Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik met een typisch Nederlandse tegenwind op een blootliggende en vlakke rivierdijk dezelfde 200+ watt doe als op een heuvel van 5-7% in Frankrijk. Ik daag mezelf nu uit in sprints bergop (lees ‘viaducten’) en kijk wat voor waarden ik rijd om te vergelijken met de profs. Het is leuk en leert me veel. Mijn 450 watt gaat ongeveer 30 seconden mee. Wout van Aert doet dat 20 minuten bergopwaarts. In de Tour de France. Op dag 20. Het maakt me ongelooflijk nederig.

Prijs: US $ 599 / AU $ 677 / € 599
Meer informatie: www.quarq.com


AssSavers spatbord

Ik hou van mijn fiets die er netjes uitziet en wil er geen extra gedoe mee. Daarom hou ik helemaal niet van spatborden op mijn fiets. De AssSaver is een supereenvoudig stuk plastic dat je onder je zadel plakt om het meeste water uit je kont en rug te houden. Je haalt het er binnen enkele seconden uit als de wegen droog zijn. Voor een volledig niet-technisch persoon zoals ik, is dit de beste en goedkoopste manier om goed, eh, mijn reet te redden.

Prijs: US $ 10 / AU $ 14 / £ 10 / € 9,50
Meer informatie: www.ass-savers.com


Apple podcast-app

Ik ontdekte dat ik dit jaar steeds minder naar muziek luisterde en steeds meer naar podcasts. Het is de beste manier om nieuwe dingen voor mij te leren en dit jaar heb ik zoveel geleerd. Ik kan meer Amerikaanse senatoren, staten en stemreglementen noemen dan ik zou moeten. Brexit, de Europese Unie en haar politiek waren ook dit jaar een vast onderdeel.

Ik kwam erachter dat de vader van Louis de 14e niet zo happig was om met zijn vrouw en zijn favoriete mannen naar bed te gaan. En dat zijn moeder de broer van Louis als meisje opvoedde om het risico op een staatsgreep door zijn kleine broertje te verkleinen. Ja werkelijk.

Ik leerde over Napoleon en zijn vrouwen en over een overvloed aan onderwerpen via de uitstekende BBC World-documentaires. Vooral de documentaire over de ramp met de Grenfell Tower en de serie over de scheiding tussen India en Pakistan vielen op.

Er was eten van over de hele wereld, wat komedie en onze eigen Freewheeling, From the Top en wekelijkse podcasts. Er was echte misdaad zoals Cutthroat Inc en veel Nederlandse podcasts over echte misdaad. Ik keek altijd uit naar weer een lange rit omdat ik de volgende aflevering van mijn favoriete podcasts kon inhalen. Ik denk graag dat die 400 uur rijden dit jaar een beetje slimmer zijn geworden.

Prijs: vrij
Meer informatie: apps.apple.com


Mijn gezondheid

Tenslotte. Eigenlijk zou dit de eerste op mijn lijst moeten zijn.

Gezondheid is niet iets dat je kunt kopen, maar het is het enige dat absoluut essentieel is om alle bovengenoemde producten en diensten te kunnen gebruiken. Ik weet uit de eerste hand hoe kostbaar uw gezondheid is. In 2008 kreeg ik de diagnose borstkanker toen ik 29 was. Hoewel ik nog steeds last heb van een aantal van de langetermijneffecten, zoals gewichtstoename en geestelijke gezondheidsproblemen als gevolg van hormonale onevenwichtigheden, ben ik dankbaar dat ik gezond en levend ben.

In dit jaar waarin iedereen veel aan gezondheid dacht, koester ik elke dag dat ik de energie en kracht heb om op mijn fiets te rijden. Soms is het maar 40 kilometer en op sommige dagen is het veel, veel meer. Gezondheid heeft geen verkoopprijs, maar het is verreweg het meest waardevolle in deze top tien.

Prijs: OnbetaalbaarSource link