Schommelsokken en sandalen met de Bedrock Mountain-klompen

Schommelsokken en sandalen met de Bedrock Mountain-klompen


Sandalen en buitenactiviteiten gaan al tientallen jaren goed. Ik heb de adventure-sandaal altijd geassocieerd met hardcore doorwandelen, of professionele dirtbaggery (dat bedoel ik op de beste manier). En als je me 10 jaar geleden had gevraagd of ik ooit op platte pedalen zou fietsen terwijl ik sandalen droeg, had ik je gevraagd of je high was.

En toen, terwijl ik op zoek was naar een andere manier om mijn fietsen te benaderen, verveelde ik me met dezelfde oude manier om het te doen … ik probeerde het.

Bedrock Sandals Cairns rijdt op South Tahoe
Gesteente Cairns in Zuid-Tahoe.

Ik ben hier om je te vertellen, het is een goede tijd. Ik fiets al vele jaren uitsluitend met sandalen en op heel veel verschillende terreinen, ook tijdens een hevige hagelstorm op weg naar Mr. Toad’s in South Tahoe.

Ik begon mijn fiets-in-sandalen-avonturen ergens in 2016, met een paar Teva’s. Ik kan me het model niet herinneren, het was de orkaan of zoiets. Maar het is niet belangrijk omdat ik ze niet zo leuk vond.

Nadat ik de voordelen van “zero drop”-schoenen had ontdekt, zocht ik naar een andere sandaal om in te rijden. Na wat zoeken en lezen van recensies, ontdekte ik Bodemsandalen in 2017. Sindsdien draag ik ze non-stop.

Maar wacht even, wat betekent “zero drop”? Zero drop verwijst simpelweg naar de hoek waarin uw hiel zit ten opzichte van uw tenen. Traditioneel schoeisel, zoals de Teva’s die ik droeg (evenals al mijn andere schoenen), verhoogt de hiel tussen een halve en een hele inch (14-24 mm). Sommigen zeggen dat dit de ruggengraat verkeerd uitlijnt en een “onnatuurlijke hielaanval” veroorzaakt.

Zero-drop-schoeisel houdt uw zwijntjes (tenen) en hiel op gelijke hoogte en bootst de natuurlijke staat na waarin de voet zich bevindt terwijl hij blootsvoets is en op een vlakke ondergrond staat. Eenvoudig.

Ik ging door en bestelde een paar Bedrock’s Cairn Adventure-sandalen. Ik viel meteen voor ze uit de doos – ik hield van de manier waarop ze eruit zagen en ze waren meteen comfortabel. Nadat ik ze de eerste week had gedragen, voelden mijn voeten geweldig aan en ze voelden licht aan tijdens het lopen. Terwijl ze buiten waren, kampeerden en paardrijden, presteerden ze geweldig. Het agressieve loopvlak hield de pedalen perfect vast.

Uiteindelijk heb ik honderden en honderden kilometers op mijn Cairns afgelegd. Maar toen het weer koud werd, legde ik ze weg voor de winter.

Toen Bedrock de lancering van zijn Mountain Clog aankondigde, dacht ik “oké, nu kan ik Bedrocks de hele winter dragen… met sokken.”

Bedrock Mountain Clogs: eerste indrukken

Bedrock Mountain Clogs grijs kunststof
Bedrock Mountain Clog in het grijze kunstleer.

Bij de eerste unboxing merkte ik dat deze nieuw Mountain Clogs ($ 160-175) lijken erg op mijn Cairns. Ze hebben drie aanpassingsgebieden, die zich op dezelfde manier aanpassen aan de Cairns, dus ik probeerde de instellingen van de Cairns aan te passen en begon ze te dragen.

De daisy chain-aanpassingen aan de zijkant en hiel worden slechts één keer aangepast wanneer u ze aantrekt om de juiste pasvorm te vinden. Om vervolgens de klomp te verwijderen en strakker te maken, trekt u gewoon aan de riem aan de buitenkant van de klomp en maakt u deze los.

De bergklompen komen binnen echt leer (Ecco Nubuck) en Synthetisch leder. De kunststof is verkrijgbaar in twee kleuren: Clay en Grey. Ik heb de grijze versie van synthetisch leer ontvangen.

Bedrock Mountain Clogs super agressief loopvlak

Ze hebben een Vibram Megagrip rubberen buitenzool die eruitziet alsof hij super duurzaam zal zijn. De Mountain Clog is re-soulable (geen typefout), net als de andere sandalen van Bedrock als onderdeel van zijn Re-Soul-programma.

Bedrock Cairns met Re-Soul-programmabadge
Mijn Cairns met zijn Re-Soul-badge

Het Re-Soul-programma is de poging van Bedrock om de impact op het milieu te verminderen door “de conventionele productlevenscyclus opnieuw te definiëren”. Als u uw Bedrock-schoenen beschadigt of uw zool verslijt, biedt het uitgebreide reparatie- en herzoolopties voor een redelijke prijs.

De nieuwe klompen voelden vrij licht uit de doos, dus ik besloot ze af te wegen tegen mijn Cairns. De nieuwe Mountain Clogs kwamen uit op 381 g en mijn Cairns wegen 324 g. De klompen waren dus niet zo heel veel zwaarder dan de Cairns, ook al zit er veel meer materiaal op de klompen.

Bedrock Mountain Clogs op de bumper

De synthetisch lederen versie maakt de Mountain Clog 100% veganistisch in zijn constructie. Ik moet zeggen dat ik denk dat het echte leer in de loop van de tijd mooier “patina” zal krijgen dan het synthetische leer, en ik ben benieuwd hoe het synthetische leer zich zal houden. Tot nu toe lijkt het duurzaam, maar ik ben nog maar net begonnen. Ik ben van plan deze te gebruiken zoals ik mijn Cairns heb gebruikt: voor alles, elke dag.

Bedrock Mountain Clogs voetbed

Het voetbed van de klompen is anatomisch gevormd en valt niet uit, maar voelt meer gedempt aan dan mijn Cairns. Het is gemaakt van polyurethaan en als je sokken een beetje flodderig zijn, moet je wat kronkelen om je voet er helemaal in te krijgen, waardoor het een beetje moeilijk wordt om ‘snel’ aan te trekken.

Ik heb er nu ongeveer een week elke dag de hele dag in doorgebracht, en tot nu toe zijn ze heel, heel comfortabel. Het weer hier in Zuid-Californië is een beetje kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar, en ze hebben mijn tenen warm gehouden.

Deze Mountain Clogs lijken een heel mooi paar schoenen te zijn. Ik zal ze dezelfde voorwaarden laten ondergaan als mijn Cairns. En ik kom hier terug om je er alles over te vertellen in de volledige recensie.

Blijf kijken.

Bekijk in de tussentijd de goederen bij Bedrock hieronder.

BedrockSandalen.comSource link