Romain Sicard tvunget til at afslutte karrieren på grund af hjerteproblemer

Romain Sicard tvunget til at afslutte karrieren på grund af hjerteproblemer


Den franske pro Romain Sicard er blevet tvunget til at gå på pension tidligt i en alder af 33 på grund af et hjerteproblem.

Total Direct Energie-rytteren siger, at hans tilstand er blevet overvåget tættere end normalt i de sidste tre sæsoner, og at han i februar i år fik besked på at stoppe racing på grund af problemet med sit hjerte.

”Omkring den 1. februar fik jeg at vide, at jeg ikke kunne genoptage i starten af ​​sæsonen. På det tidspunkt var jeg stadig i mørket. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg kunne forvente, ”sagde Sicard. ”Disse sidste to måneder var meget lange. Det værste er, når du er i mørket, og du ikke har et konkret svar. Sidste tirsdag modtog jeg ikke gode nyheder. I det mindste er jeg ordnet nu. ”

Sicard har kørt professionelt siden 2010 og kørt for Euskaltel-Euskadi i fire sæsoner, inden han flyttede til Europcar, hvor Total Direct Energie derefter overtog som sponsor af det franske hold.

>>> ‘Jeg er her for at genlære, hvordan man kan stole på mine kolleger’: Fabio Jakobsen klar til racing-tilbagevenden

Franskmanden vandt både U23 verdensmesterskabet i racerløb og Tour de l’Avenir i 2009 og tog en sejr i løbet af sin professionelle karriere i Subida Naranco, også i 2009, for det kontinentale outfit Orbea – Oreka SDA.

“I dag, [it’s proof that] sundhedsovervågningen af ​​vores ryttere fungerer, ”tilføjede Total Direct Energie-chef Jean-René Bernaudeau. ”Prøverne er endnu mere omfattende end før. Dette giver dem mulighed for at have garantier for udøvelsen af ​​deres sport. FFC’s medicinske kontrol afslørede en hjertepatologi i Romain, der var uforenelig med udøvelsen af ​​hans aktivitet som professionel cyklist.

”Jeg hørte nyheden, da jeg kørte i min bil. Det var svært at tage. Jeg ventede på de gode nyheder, og desværre ankom den ikke, snarere tværtimod. Da han fortalte mig, at det ikke var godt, blev jeg lidt chokeret. Romain er en super ærlig og pålidelig fyr, der repræsenterer ånden i Baskerlandet. Han er en meget vigtig rytter, der bragte sindsro. Han var helt en del af vores system til næste tur. Nu er det først og fremmest sundhed. Jeg fortalte ham om det [his] det virkelige liv [now] starten…”

Sicard kørte 13 Grand Tours mellem 2012 og 2020, hans højeste finish var 13. ved Vuelta a España i 2014.Source link