Road to Philly Bike Expo 2021: Peter Olivetti kanaliseert zijn voorouders

Road to Philly Bike Expo 2021: Peter Olivetti kanaliseert zijn voorouders


Peter Olivetti heeft het Covid-19-tijdperk doorstaan ​​met aandacht voor klantenservice en een allesomvattende benadering van frame-building. We hebben de basis via e-mail aangeraakt vóór de Philly Bike Expo om over bakfietsen, framebouwtechnieken en titanium versus staal te praten.

Veel plezier met dit interview met Peter Olivetti.

Bikerumor.com: Wat is je naam, je fietsmerk en waar woon je?

Peter Olivetti: Peter Olivetti, Boulder CO. Lang verhaal kort, fulltime zes jaar.

Een paarse olivetti bakfiets

Bikerumor.com: Wat is je favoriete framemateriaal en bouwtechniek?

Pieter: Ik sta vooral bekend om het bouwen met staal, maar ik ben oorspronkelijk begonnen in titanium en heb het afgelopen jaar gewerkt om mijn titaniumwerk weer op de rails te krijgen. Titanium heeft de neiging om een ​​beetje anders te zijn dan staal in de manier waarop je het manipuleert, dus het duurt wat langer om de favoriete technieken te bedenken om alles in te stellen. Het is echter geweldig om te lassen. De meeste van mijn fietsen zijn typisch tig-gelast. Ik ben ook dol op filetgesoldeerde en lug-fietsen, maar die zijn veel arbeidsintensiever en de kosten hiervan volgen. Voor sommige potentiële klanten wordt het dan onbetaalbaar om een ​​aangepast frame met die technieken te hebben

een kleurrijk olivetti montuur

Bikerumor.com: Wat onderscheidt jouw fietsen van andere custom builders?

Pieter: Dit vind ik altijd een interessante vraag. Het is duidelijk dat er [is] een vrij groot aantal bouwers die er zijn. Ik denk ook dat het over het algemeen een vrij smal sleutelgat is. Vanuit het fietsaspect van differentiatie, hoewel ik hier geen mallen breek, denk ik dat ik bereid ben en de meeste technieken gebruik om fietsen te bouwen.

Wil je een gesjouwde gravelfiets? Zeker wel! Filetgesoldeerde mountainbike? Ik zal dat doen. TIG’d titanium racefiets? Wat dacht je van een prototype van een aantal e-bikes? Klinkt goed. Dus ik voel mijn vermogen om alles aan te pakken wat op mijn pad komt [is] een deel ervan. Ik zal het voorbehoud toevoegen dat ik de afgelopen twee jaar ben gevraagd om mensen te helpen met het maken van prototypes of dingen op de markt te brengen, en dat is een heel ander domein dan de dagelijkse wereld van het bouwen van aangepaste frames.

Ik heb echter het gevoel dat het grootste deel van wat mijn bedrijf onderscheidt, is hoe nauw ik samenwerk met mijn klanten. Ik probeer zo beschikbaar mogelijk te zijn en heb het gevoel dat een directe lijn met je fietsenmaker echt iets speciaals is en iets dat niet veel bedrijven kunnen bieden. Samengevat, het betrekken van de klant bij de hele ervaring is een groot deel van de reden waarom ik geloof dat ik mensen met mij laat samenwerken, naast het krijgen van terugkerende klanten.

een olivetti-hub

Bikerumor.com: Hoe ben je hierin verzeild geraakt? Wie inspireerde je om fietsen te gaan maken?

Pieter: Ik ben altijd een fietsnerd geweest, die als kind mijn fietsen uit elkaar haalde, eraan werkte en dat soort dingen, wat volgens mij een rode draad is in de wereld van fietsnerds. Maar wat me echt inspireerde was … toen ik aan het racen was, wilde ik echt een single-speed cx-fiets om te racen die in het winterseizoen als mijn forens kon fungeren. Ik belde enkele van de bedrijven die een titanium voor mij konden maken en ze krabden allemaal op hun hoofd en / of vroegen veel meer dan ik ooit zou kunnen uitgeven.

Dat leidde me naar UBI, waar ik de cursus titaniumframebouw volgde met Jim Kish en Mike DeSalvo. Ik heb de fiets gebouwd die ik wilde, heb hem veel gebruikt en heb hem tot op de dag van vandaag. Er was een grote kloof in mijn carrière voordat ik dat ter hand nam in termen van fulltime werk, zoals die klas in 2002 was. Maar ik denk dat ik uiteindelijk echt iets wilde doen dat voor mij een echt tastbare waarde had; Ik maak dit op maat gemaakte product voor u, u gelooft in de waarde daarvan, zodat we een wederzijds voordelige relatie kunnen hebben. Ik hou ook erg van het ontwerpgedeelte van het werk en het oplossen van problemen voor mijn klanten die iets anders moeten oplossen dan gewoon een andere coole fiets, wat moet worden opgemerkt, is een even redelijke reden. Ha.

een olivetti tube met logo

Bikerumor.com: Wie inspireert jou nu?

Pieter: Er zijn heel veel mensen die mij inspireren. Het doet me denken aan toen ik een BFA-majoor was op de universiteit en we kritieke dagen hadden. Ik kwam naar de studio met iets waarvan ik dacht dat het echt uitstekend was, maar dan zou ik zien waar andere mensen aan werkten en ik zou gewoon versteld staan. In een meer rechtlijnig antwoord: ik ben altijd geïnspireerd door geweldig design, maar ik ben ook echt geïnspireerd door efficiëntie. Jongens als Bishop, Nobilette, Weigle en Chapman die … vaak veel verder gaan dan alleen het frame en het heel diep in de aangepaste zone brengen, zijn altijd in mijn gedachten en waar ik naar kijk.

Ik realiseer me ook dat ik gemakkelijk door een konijnenhol zou gaan om dat soort dingen te doen en nooit iets de deur uit zou krijgen binnen een redelijke tijdlijn. Dus er zijn mensen zoals Bingham, mijn goede vriend Chad bij Corvid, Paul Sadoff, Mike DeSalvo en Oscar Camarena die hun bouwsystemen echt hebben uitgewerkt en herhaalbaar bijna perfect mooie fietsen kunnen bouwen op een goed doordachte manier. Er zijn echt [tens] van tientallen andere bouwers die volgens mij op allerlei manieren echt inspirerend zijn, maar ik heb het gevoel dat dit zijn eigen hoofdstuk is van het bouwen van fietsen.

een olivetti-frame met een deel van het crankstel

Bikerumor.com: Hoe was het Covid-tijdperk voor jou? Goed, slecht, ongeveer hetzelfde? Hoe heeft het uw bedrijf en bedrijfsmodel veranderd, of helemaal niet?

Pieter: Het Covid-gebeuren was een echte strijd en uitdaging. Afgezien van de extra uitdagingen in het gezinsleven die ontstonden toen het virus voor het eerst toesloeg, waren de problemen in de toeleveringsketen het meest voor de hand liggende probleem. Een groot deel van de modellen van veel framebouwers is het verkopen van complete fietsen, wat 100% het model is waar ik voor ben.

Ik had absoluut alleen frames gebouwd, maar complete fietsen waren het belangrijkste doel van het bedrijf. Als een bouwer die eenmalige dingen doet, als je niet profiteert van dat deel van het inkomen, loop je echt mis. Niet dat het supergemakkelijk is, zelfs als het aanbod goed is. Met aangepaste klanten kunt u zeker problemen krijgen met wispelturige besluitvorming. Ongeveer een keer per jaar moet ik mijn build-bakken doornemen en organiseren welke vervangende onderdelen ik moet bewaren voor mogelijke andere builds en wat ik moet verkopen om het geld terug te krijgen van dingen waar klanten van zijn afgestapt.

In ieder geval, [the] het was echt moeilijk om fietsframes te hebben die 3-7 maanden op onderdelen moesten wachten om de rest van de betaling van fietsen te innen. Nu ik heb gezegd dat je je als eenmalige bouwer moet concentreren op completes, ga ik het script een beetje omdraaien. Naarmate het jaar vorderde dit jaar, merkte ik meer vragen op over binnenlandse productie, aangezien kleine bedrijven (ik bedoel echt klein) ofwel uit hun fabrieken in Azië werden opgestart of gewoon geen tijd konden vrijmaken. Zo kon ik wat productiewerk oppikken met alleen-framecontracten.

Voor degenen die niets weten over deze wereld in de kleine productiemarkt, veel bedrijven die custom fietsframebedrijven zijn of zelfs productiebedrijven die een binnenlandse aanwezigheid hebben, zoeken de kleine bouwmarkt om hun producten te laten maken. Dus ik ben erin geslaagd een deel van dat werk op te pikken, evenals het bovengenoemde prototypingwerk voor sommige mensen die concepten zoals e-bikes en e-cargo op de Amerikaanse markt proberen te brengen. Dus ja, samenvattend, het Covid-tijdperk van dingen was behoorlijk rampzalig in termen van het kunnen krijgen van producten. Het … heeft me ook doen beseffen dat ik wendbaar moet zijn en van versnelling moet veranderen om het te laten gebeuren.

een bakfiets van peter olivetti

Bikerumor.com: Wat is de meest interessante fiets die je het afgelopen jaar hebt gebouwd?

Pieter: Ik denk dat ik dit jaar niet alleen echt proberen om mijn titanium spullen echt op gang te krijgen, ik zou zeggen dat ik aan de bakfietsen zou werken voor Juggernaut en helpen beoordelen hoe we het ontwerp zowel qua prestaties als productie kunnen verbeteren, was echt interessant. Elke keer dat ik er een bouw, zie ik het met frisse ogen. Ze zijn elke keer zo’n groot project, maar het resultaat is een best cool alternatief voor het overal voor gebruiken van je auto. Ik zie ook dat de VS net op het punt staat om bakfietsen echt als realiteit te beschouwen. We zijn nog lang niet in de buurt van de EU-markt, zelfs niet in de buurt. Echter, met bedrijven als Pon/urban Arrow en het werk dat al door bedrijven als ExtraCycle en Yuba is gedaan, zal er naar mijn mening een enorm toenemende vraag zijn naar alternatieve manieren om te reizen, of dat nu het verplaatsen van je kinderen en boodschappen door de stad is of nog groter impact voor gebruik bij last-mile leveringen voor bedrijven als Amazon en/of UPS.

een close-up van de onderbuis op een olivetti stalen frame

Bikerumor.com: Wat breng je dit jaar naar Philly Bike Expo? Zijn er al teasers of sneak peeks?

Pieter: Ik heb een paar fietsen die ik overweeg om mee te nemen. Er is er zeker een die de meest recente versie van mijn GTLT-fiets is. Kortom, een grindfiets die zo redelijk agressief wordt als ik denk dat logisch is zonder naar de specificaties van mountainbikes te gaan. Deze is in het bijzonder voor een Philly Bike Expo-ploegrijder Mike Shipp. Hij heeft gewacht op een houvast voor dit ding vanwege onderdelen en verf, die allemaal echt tijdgewijs zijn uitgehaald. Ik heb ook een fiets waar ik het een tijdje terug met Alec White over had. Aangezien er geen shows waren, wilde ik een fiets bouwen die een beetje blingy zou zijn die zowel White als ik konden gebruiken om wat dingen met de media te laten zien. Dat wordt een Irish racing green mtb one speed met overal gepolijste zilverwitte delen. ; ) Er kunnen nog een of twee anderen komen opdagen, maar ik gebruik meestal mijn Philly-stand met drie fietsen, omdat het een kleinere locatie is en ik deze spullen meestal door het hele land moet krijgen.

een paarse bakfiets van peter olivetti

Bikerumor.com: Als je een meerdaags bikepacking-avontuur zou moeten doen met iemand anders in de fietsindustrie, dood of levend, wie zou dat dan zijn en waarom?

Pieter: Dit is misschien een raar antwoord, maar ik denk dat het relevant is. Lang geleden, in de jaren 1890, was mijn overgrootvader een gastprofessor aan de Stanford University, die misschien de eerste Italiaanse gastprofessor op de technische school was, maar dat zou ik nog eens moeten controleren. Hoe dan ook, hij reed overal op de fiets, zoals eigenlijk door het hele land, en het zien van de bloeiende industrie in de VS inspireerde hem echt om het bedrijf Olivetti op te richten toen hij terugkeerde naar Italië. Aangezien ik hem nooit heb ontmoet, had ik graag de kans gehad om met hem mee te rijden terwijl hij door de VS cruisede. Of beter nog, ik zou graag twee moderne fietsen terugbrengen naar zijn tijdsbestek om onze reis te maken. Ik weet zeker dat zijn geest gewoon zou zijn ontploft. Hoe dan ook, ik had niet alleen mijn eigen familielid leren kennen, maar ik zou ook graag een idee hebben gekregen van zijn ondernemersideeën en van zijn mening over de industrie en het bouwen en ontwerpen van dingen. Ik krijg vaak opmerkingen van mijn familie dat ik mijn innerlijke Camillo channel die deze zaken doet, dus ik zou heel graag de kans krijgen om echt te begrijpen waar mijn familie het altijd over heeft.

obikeco.comSource link