Review: Mason X Hunt 650b Adventure Dynamo-wielen zijn robuust en licht!

Review: Mason X Hunt 650b Adventure Dynamo-wielen zijn robuust en licht!


In 2018 gaf Cory de Editor’s Choice Award voor het beste wiel naar Hunt Wheels voor het maken van prestatiewielsets met een naafdynamo. En wanneer de MASON X HUNT 650b Adventure Dynamo Disc wielset werd in februari 2021 naar Bikerumor gestuurd en had een recensent nodig… Ik kon mijn hand niet snel genoeg opsteken.

Grapje, ik deed het niet Echt moet mijn hand opsteken, ik heb net een e-mail gestuurd. Hoe dan ook … ik was er zeker van dat ik de man was om deze specifieke wielset te beoordelen. Dus ik deed.

Mason X Hunt 650b Adventure wielset, Panaracer GK

De 1.9″ Panaracer Gravel Kings lijken gemaakt te zijn voor de 25 mm interne breedte van deze velgen.

Laten we beginnen met de fiets…

Ik rijd op de wielen van mijn Masi Bicycles Speciale Randonneur Elite uit 2020 en gebruik hem bijna elke keer als ik een been over een fiets gooi. Het is mijn go-to-bike voor zowat elk type rit, van lange ritten op de weg, gemengd terrein, singletrack en lange brandweerwegen tot af en toe naar de winkel rennen om boodschappen te doen.

Deze fiets werd geleverd met de Brev M wielset (huismerk van Masi) met een merkloze voordynamonaaf en bijpassende 50 LUX voordynamolamp. Na de eerste 650 mijl op de fiets, raakte ik volledig en volledig verkocht, een echte gelovige als je wilt, in de geweldigheid die een dynamo-naaf biedt.

Ik heb altijd gesmacht naar een voornaafdynamo voor mijn fietsen en het reviewen van deze wielset heeft echt mijn ogen geopend voor het wonder van dynamo-energie. Ik heb nu een naafdynamo met dynamolichten voor en achter op elke fiets in mijn koker. JEP.

MASON X HUNT-wielen en de Masi Rando

De Masi in haar huidige configuratie… basketbommenwerper.

Gewicht en montage

De wielen waren zeer goed verpakt en kwamen zonder schade aan. Het is een erg mooie set wielen en ik was opgewonden om ze op de Masi te krijgen!

Ik heb de wielen gewogen voordat ik de kleppen en de achtercassette toevoegde en ze kwamen uit op een gecombineerd gewicht van 2011 gram. Op de Hunt Wheels-website hebben ze een geclaimd gewicht van 1947 gram voor het paar, ik neem aan dat het geclaimde gewicht geen tubeless tape omvat, en dat is de bron voor de extra 64 gram. Ik geloof ook dat het gewicht van 2011 gram nog steeds zeer respectabel is voor een wielset met aluminium velgen en een voornaaf met dynamo.

Gewicht Mason x Hunt 650b Adventure Wheels

941 gram … het gewicht van het voorwiel met naafdynamo, klaar om tubeless te gaan (gewicht inclusief velglint maar geen ventiel of rotor geïnstalleerd).

Gewicht Mason x Hunt 650b Adventure Wheels

1070 gram … het gewicht van het achterwiel, ook klaar om tubeless te gaan (gewicht inclusief velglint maar geen ventiel, rotor of achtercassette geïnstalleerd).

Het velglint was al gemonteerd. Dus ik hoefde alleen maar de ventielen op de velg te monteren en de banden te monteren. Ik gebruikte de 650b x 1.9 Panaracer Gravel Kings in de standaard “slick” versie. Met een klein beetje Windex rond de kraal en een korte stoot perslucht, werden de kralen zonder enige moeite gezet.

Laten we het over de velgen hebben

MASON X HUNT velglogo

Ik ben een grote fan van ingetogen graphics op fietsonderdelen…

MASON X HUNT Adventure Dynamo wielset

Wederom met de lowkey graphics met een stijlvol lettertype.

De velgen van deze wielset zijn van 6066-T6 aluminium. Volgens de HUNT-website is dat een toename van 34% in treksterkte versus 6061-T6. Ze zijn warmtebehandeld, tubeless ready en schijfspecifiek. De velgen gebruiken ook een asymmetrisch spaakbed voor uitgebalanceerde spaakspanningen. Ze zijn 19 mm diep met een interne breedte van 25 mm. Ze hebben een H-Lock hielzitting voor eenvoudige en veilige tubeless installatie.

MASON X HUNT Wielset velgprofiel

Het asymmetrische velgprofiel maakt gebruik van uitgebalanceerde spaakspanningen.

De achternaaf

MASON X HUNT wielset's achternaaf

MASON X HUNT wielset’s H_ceramik gecoate freehub body

De achternaaf van de wielset is de 28-gaats HUNT 4 Season Disc-naaf met J-bend-spaken. Het heeft extra lagerafscherming en maakt gebruik van een 10-graden FastEngage 4-pal freehub, met een H_CERAMIK-coating waarvan Hunt zegt dat het de duurzaamheid van het lichaam zal verbeteren. Ik gebruik een volledige Shimano 105 11-speed aandrijflijn, maar er zijn SRAM XD- en XDR-stuurprogramma’s beschikbaar. De naaf maakt ook gebruik van het Center-lock schijfmontagesysteem, en niet te vrezen, er zijn rotoradapters met 6 bouten beschikbaar op hun website, hier.

De voornaaf

MASON X HUNT wielset, SON voornaaf

De voornaafdynamo van de MASON X HUNT wielset, de SON28 met 12 mm x 110 steekasmogelijkheden.

MASON X HUNT wielset's SON 28 dynamo voornaaf

Dynamo universele spade connectoren en krimpkous zijn inbegrepen.

De voornaaf die bij de MASON X HUNT Adventure-wielset wordt geleverd, is de SON28 (28-gaats) dynamo-naaf. Het wordt door velen beschouwd als een van de lichtste en meest efficiënte dynamo-hubs die er zijn. Volgens SON levert het de volledige 6 volt en 3 watt vermogen met slechts 11-12 mijl per uur. De naaf wordt ook geleverd met 5 jaar garantie, inclusief lagerslijtage.

Wat is een naafdynamo, vraag je?

Nou, in super, duper simplistische termen is het een spoel van koperdraad die draait in een behuizing die is bekleed met magneten om elektriciteit te produceren … zoals een elektromotor … maar dan omgekeerd. Een elektromotor vertrouwt bijvoorbeeld op inkomende energie om de interne spoel en magneten te laten draaien. De dynamohub heeft jou pedaal om de spoel en magneten te laten draaien en u te belonen door uitgaande energie te produceren die voor uw lichten en apparaten kan worden gebruikt. Als magie, zo’n beetje! Nou, het voelt als magie.

Je kunt zelfs een oplader of koplamp krijgen met een USB-poort aan de achterkant die de energie van de dynamo kan gebruiken om je telefoon, GPS-fietscomputer of andere kleine apparaten op te laden.

Het voordeel van dit alles is eenvoudig: met een naafdynamo en verlichting hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u zonder verlichting komt te zitten nadat de zon ondergaat, dat u zich zorgen hoeft te maken over de batterijduur of dat u uw navigatie kwijtraakt tijdens een lange rit omdat uw computer geen sap meer had.

Niet om dramatisch te zijn, maar dynamo-hubs zijn vrijwel gelijk aan vrijheid. Ik zeg het maar’.

de assen

De assen van de MASON X HUNT-wielset zijn aanpasbaar en kunnen door HUNT aan uw behoeften worden aangepast door de wielset te bestellen. De adapters passen op de meeste gangbare asmaten en zijn eenvoudig te verwisselen. Voor de vooras: steekas of QR, 12/9 mm. Voor de achteras: ofwel steekas in 12×142, 12×135 of 10×135 of QR/9 mm. Opmerking: 15 mm steekasadapters zijn niet beschikbaar bij de SON-naafdynamo.

De wielen in beweging

MASON X HUNT wielset in actie

Foto: Dave Woolley. Ik, kom langs op een ander vuilavontuur

Tot nu toe waren deze wielen geen probleem. Als in, ze verdwijnen en doen wat er van hen wordt gevraagd zonder problemen. Ik heb ongeveer 2000 mijl op deze wielen sinds we ze ter beoordeling hebben gekregen. Ik ben ook geen vedergewicht, zoals vermeld in mijn recensie van de Teravail Honcho banden, Ik ben een Clydesdale. Ik ben niet “190 lbs”, of “duwen 200 lbs”, ik ben 245lbs op een goede dag. En de Masi, met spatborden, rekken en mijn dagelijkse draagtassen uitgeladenkomt uit op 30-ish lbs droog, zonder water.

MASON X HUNT wielset

MASON X HUNT wielset ziet er goed uit op de Masi Rando

Ik heb met deze wielen gereden op veel paden in de buurt waar ik woon, waar ik normaal op mijn mountainbike zou rijden … gesleurde afdalingen, singletrack, korte technische beklimmingen, steile onverharde wegen en het enige dat ooit een probleem was tijdens het doen van dit type van underbiking, waren de banden grip verliezen omdat ze de verkeerde band voor het parcours waren. Behalve dat de banden af ​​en toe de geest geven, heb ik geen problemen gehad met de wielen.

Houd er ook rekening mee dat dit 28-spaaks wielen zijn. En weet je nog mijn gewicht? Ik rijd meestal (99% van de tijd) een wielset met minimaal 32 holes.

MASON X HUNT wielset mooie achtergrond

MASON X HUNT wielset op een canyon run

Soms zullen nieuwe wielen gedurende een paar minuten een beetje kraken en knappen als de spaken onder het gewicht en de belasting van de eerste rit gaan zitten. Deze deden het niet. En na al het misbruik dat ik ze heb gegeven, hebben ze nog nooit een piepje gegeven.

Zoals hierboven vermeld, zijn de 2000 mijl (tot nu toe) die ik op deze wielen heb gezet op mijn Masi geweest. De Masi is een Randonnuering-fiets, dus hij heeft een “low trail” -geometrie. Hierdoor kan de fiets stabieler staan ​​met een voorbelasting. Dus ik laad de voorkant van deze fiets veel. Het wordt bijna dagelijks en zeker wekelijks geladen met boodschappen, extra lagen, een behoorlijke hoeveelheid voedsel voor lange dagritten en al mijn #coffeeoutside-uitrusting. Zelfs met ongeveer 20 lbs in mijn voortas en nog eens 7 lbs in de achtertas, vertonen de wielen geen tekenen van onderpresteren … ze blijven gewoon perfect rollen en blijven trouw, ondanks mijn inspanningen.

MASON X HUNT wielset vuil

MASON X HUNT wielset vuil

MASON X HUNT wielset in actie

Conclusie

2000 mijl. Een fiets van 30 pond. Een fietser van 245 pond. Een fiets die vaak wordt beladen met een extra 10 tot 20 lbs. Om nog maar te zwijgen over alle verschillende terreinen waarop ik met deze wielen heb gereden … mijn “all-road” fiets veranderen in een fiets die letterlijk kan rijden allemaal van de wegen. Dit alles op een 28-gaats wielset. En toch heb ik geen enkel probleem gehad. Niet een.

Er valt eigenlijk niet veel anders te zeggen. Ik kan deze wielset volledig onderschrijven en er echt achter staan… en vergeet niet, de wielset wordt geleverd met een naafdynamo!

Wat? Ja, je hebt gelijk, het is een no-brainer.

MASON X HUNT op de prairie

Deze MASON X HUNT-wielen nemen alle wegen op.

De MASON X HUNT 650b Adventure Dynamo wielset wordt geleverd met dynamo universele spade connectoren en krimpkous, tubeless tape & ventielen, reserve spaken en asadapters (vul het eenvoudige formulier in na het afrekenen om de gewenste maat te selecteren).

Je kunt ze krijgen hier en ze verkopen voor $ 769.

us.huntbikewheels.comSource link