Pridham ‘nyder muligheden’, da hun slutter sig til Israel Start-Up Nation som DS

Pridham ‘nyder muligheden’, da hun slutter sig til Israel Start-Up Nation som DS


Efter at have tilbragt år ved roret i Vitus Pro Cycling-holdet, skifter Cherie Pridham gear næste sæson, da hun tilslutter sig Israel Start-Up Nation som sportsdirektør.

Dermed bryder hun helt nye baner i sporten: Pridham vil være den første kvindelige sportsdirektør nogensinde for et WorldTour-hold til mænd.

Så igen, for en person, der har brugt et årti i en lederrolle i et pro-cykelløbsteam, ser det ikke ud til at være meget almindeligt for Pridham at gå ind i en DS-rolle med en anden organisation. Som hun fortalte CyclingTips, er betydningen af ​​det hele stadig “virkelig synkende”, efter Israels start-up Nation’s meddelelse om, at det bragte hende om bord og de mange telefonopkald, hun har haft siden da.

”Jeg tror, ​​da vi har haft møder, har jeg slags indset betydningen, for den anden ting var for mig, jeg laver bare det, jeg elsker,” sagde Pridham i en telefonsamtale med CyclingTips. ”Selvfølgelig har jeg fået en kæmpe mulighed og et stort ansvar med hensyn til at være den første kvinde, der banker på WorldTour-døren som sportsdirektør.”

Det har været begivenhedsrige par måneder for Pridham. Vitus, som hun har ejet, ledet og instrueret i årevis, stod over for usikkerhed i år midt i en sæson sporet af COVID-19. Pridham brugte måneder på at lede efter potentielle sponsorer til det britiske kontinentale hold, før han også selv skulle tænke på at finde et nyt job. Efterhånden som året og kampen for at holde Vitus i gang, begyndte hun at nå ud til andre hold om åbninger.

”Jeg fik overhovedet ikke noget svar en efter måske 30-job, jeg havde ansøgt om, men også, jeg tænkte godt, hvorfor ikke?” hun sagde. “Det er, hvad jeg vil gøre, lad os lægge mit navn derude til en håndfuld WorldTour-hold, og overraskende nok var ISN det første hold, der reagerede.”

Pridham havde en lang samtale med Israel Start-Up Nation manager Kjell Carlstrom, der senere ville føre til et jobtilbud, der ankom en rutsjebaneaften i november.

”En kondenseret version af, hvad der skete, var, at vi havde et bestyrelsesmøde sammen om fremtiden for Vitus Pro Cycling, og jeg kom tilbage fra det, satte mig ned med familien og sagde se, der er kun en mulighed her, og jeg må lukke døre på holdet, ”sagde Pridham. ”Men jeg ville være under mine vilkår. Jeg ønskede ikke at fejle, ikke være i stand til at tage holdet 100 procent gennem især dette år, og jeg var meget nervøs for hele COVID-pandemien i 2021, og jeg var også bekymret for de omkostninger, vi skulle til pådrage sig at forsøge at få et hold ombord. Det var dybest set en håndfuld beslutninger, der fik mig til at lukke holdet. Det var en onsdag, kan ikke huske datoen, alt skete i november, og inden for en time havde jeg faktisk en e-mail, et kontrakttilbud fra ISN, fra Kjell. Jeg kan ikke forklare de følelser, der havde for mig. Jeg græd bare som en baby. ”

På den ene side er Pridham på vej ind i ukendt territorium, når hun bevæger sig over og op til Israel Start-Up Nation. På den anden side ser hun det som en fortsættelse af, hvad hun har lavet hele sin karriere.

”Da jeg startede med at køre, var alt, hvad jeg kunne gøre, at konkurrere mod juniordrengene, for man kunne sandsynligvis på den ene side regne antallet af piger, der kørte tilbage på dagen for 40 år siden eller noget,” sagde hun. ”Det er noget, jeg virkelig har gjort hele mit liv. Og selv da jeg kom over til Storbritannien, konkurrerede jeg stadig her. Meget af min top-end racing var med elite mænd her. Og jeg trænede med mændene. Da jeg fik muligheden for at DS på Raleigh UK på Conti-niveau, var jeg en af ​​de første hunner dengang. Men det er først nu, at du faktisk indser, at hele din karriere har fulgt den samme vej. ”

Da hun springer til WorldTour-niveauet ser Pridham frem til chancen for at skærpe sine færdigheder med at arbejde med de allerbedste i sporten, især da hun nu vil være i stand til helt at fokusere på en rolle efter at have håndteret alle de andre aspekter af løb et hold så længe.

”Jeg nyder virkelig muligheden for at komme videre med mit DS-job,” sagde Pridham. ”Jeg tror, ​​de sidste tre år, hvor jeg hele tiden har været nødt til at kæmpe for at lede efter sponsorer, bekymre mig om at sikre, at personalet og rytterne får løn hver måned, det er naturligvis en andens problem, og jeg kan gøre, hvad jeg er god på, hvilket er det, jeg virkelig glæder mig over. ”

Faktisk er der også masser at nyde i betragtning af, hvor mange værktøjer der er tilgængelige for sportsdirektører i disse dage. Jobbeskrivelsen har ændret sig en del i løbet af det sidste årti.

”Planlægningen, VeloViewer, vindretningen, alt det, der gør alt så interessant i holdbilen, for at vi kan give ryttere information og taktik, er noget jeg ser frem til,” sagde Pridham.

”Vi er heldige nu, at vi har meget professionelle specifikke mennesker, trænere og performance-personale, der er helt på knappen med rytternes træning, powernumre, sundhed og alt andet. De gør hoveddelen af ​​mit job for at sikre, at min rytter er i form, når han kommer til løb. Der er et komplet team bag en manager, en DS, der hjælper denne rytter med at komme i topform til hans løb. ”

I betragtning af omstændighederne og de store ændringer, der foregår hos holdet, der har ansat hende til næste år, kan Pridham være optimistisk med hensyn til, hvad der venter. Når alt kommer til alt, hopper hun op til WorldTour-niveauet med ISN, ligesom nogle store stjerner slutter sig til holdet; Chris Froome, Michael Woods og Sep Vanmarcke var blandt de store navne, der tilmeldte sig ISN denne overførselssæson.

Optimismen løber højt for organisationen i øjeblikket, i hælene på en stærk 2020-kampagne og med ærlige toptalenter, der kommer om bord. At hjælpe med at styre disse dokumenterede talenter mod at opnå bona fide-resultater i 2021 er det, hun og hendes kolleger vil arbejde hen imod hele sæsonen. Med det hold, som Israel Start-Up Nation har på plads både på cyklerne og i holdbiler, kan Pridham lide holdets chancer for at udføre sine mål.

”Jeg synes, holdet er kommet bemærkelsesværdigt igennem med deres to første WorldTour-sejre, en i Giro og en i Vuelta,” sagde Pridham. ”Det er en rigtig god indikation af det niveau, teamet træder helt sikkert op til. Og så de markante signeringer af Chris Froome, Michael Woods, Sep Vanmarcke, de slags fyre, der styrker det allerede stærke hold. Jeg siger det, fordi jeg tror, ​​at holdet skal vokse. Det er gået fra Conti til Pro Conti til WorldTour på så kort tid.

”Jeg tror stadig, og jeg tror, ​​vi som ledelsesgruppe tror, ​​at vi stadig til en vis grad er en slags mørk hest. Der vil naturligvis være forventninger, men det er op til os at styre og lede. Og selvfølgelig tror vi 100% på Chris Froome, og vi vil gøre hvad vi kan for at bakke Chris op og meget så de andre ledere, hvad enten det er i klassikere eller i tidskørsler eller hvad som helst. Jeg tror, ​​vi har en ledelsesgruppe, der er godt i stand til nu at tage det næste skridt. ”Source link