Pieter Weening afslutter pro karriere – VeloNews.com

Pieter Weening afslutter pro karriere – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Hollandsk pro cyklist Pieter Weening har meddelt sin pensionering og afsluttede 17 år som professionel cyklist.

”Jeg er glad for at meddele det nu, når jeg føler mig selvsikker og glad for at være i stand til at gøre det. I næsten 20 år udførte jeg det job, jeg drømte om og elskede. Jeg nød hver sæson, jeg kørte, og jeg er virkelig taknemmelig for dette. Men i de sidste uger sagde jeg oprigtigt til mig selv, at det er nok, ”sagde Weening via Trek-Segafredo-webstedet. ”Efter at have været på vej i næsten tyve år, vil jeg nu bare hvile og nyde mit liv hjemme i Neerharen sammen med min kone og vores to børn. Jeg har nogle tanker og ideer til fremtiden, men nu er det ikke tid til at komme med nogen meddelelser. ”

Den 39-årige havde lige underskrevet med Trek-Segafredo i juni 2020.

Weening blev pro i 2004 og kørte på WorldTour-niveau med Rabobank og Orica-GreenEdge gennem 2015, inden han sluttede sig til den nu nedlagte Roompot-Charles.

Efter at have samlet 13 individuelle sejre – inklusive etape 8 i Tour de France 2015 og to etaper i Giro d’Italia – vandt Weening også overall på 2013-runden i Pologne og også 2016 Tour of Norway.

”Jeg beklager ikke. Jeg har mange gode minder fra cykling med mig. Sejren på Touren i 2005 og dem på Giro i 2014 og 2011 med fire dage inde Maglia Rosa, var de højeste øjeblikke. ”

Weening startede Giro d’Italia 2020-ridning til støtte for holdkammerat og eventuel podium-finisher Richie Porte. Imidlertid styrtede Weening på etape 4, da han ramte en vandflaske, og selvom han sluttede scenen, startede han ikke den følgende dag.Source link