Phil Gaimon gør andet Everesting-forsøg på at prøve at tage rekord tilbage

Phil Gaimon gør andet Everesting-forsøg på at prøve at tage rekord tilbage


Phil Gaimon har uden held forsøgt at tage verdensrekorden tilbage til den hurtigste Everesting.

Den pensionerede professionel hjalp med at kaste Everesting ud i rampelyset under den indledende låsning af coronavirus i maj 2020 og satte en ny rekord på syv timer og 52 minutter, som derefter blev brudt inden for få dage.

Andre professionelle og pensionerede ryttere blev hurtigt involveret i udfordringen om at cykle højden på Mount Everest hurtigst, inklusive Lachlan Morton og Alberto Contador, før den amerikanske Sean Gardner tog den bedste tid under syv timer i oktober.

”Hvis der er en ting med Everesting, vil du ikke gøre det oftere end nødvendigt. Jeg ville vente til rekorden blev oprettet, så vi kunne se, hvor plateauet er, fordi det blev ved med at falde hele året, ”forklarede Gaimon i en Youtube video.

>>> Mark Cavendish siger, at han er ‘beæret over at være vidne til, hvor dybt nogen kan gå’, da holdkammerat Fabio Jakobsen springer i sin opsving

”I mellemtiden var jeg i træning, jeg lavede store højdedage. Jeg lavede en masse bakke gentagelser, udholdenhedsture. Jeg tilbragte det meste af 2020 med at lægge kilometer og udholdenhed, hvilket var godt, fordi jeg ikke rigtig kunne gøre KOM og rejse alligevel. ”

Den anden udfordring var at finde den rigtige bakke, med Everesting-regler, der siger, at hele 8.848m skal afsluttes ved gentagelser af en stigning.

”Da jeg endelig fandt [right] bakke, jeg fandt sjovt en i Malibu, som jeg har passeret tusind gange, som jeg troede ville være passende. Dengang var det august i Los Angeles, og jeg går bestemt ikke til verdensrekord, når det er 100 grader hver dag.

“Jeg ville også vende tilbage til min gamle løbsvægt, hvert gram ville tælle for noget som dette, på cyklen og kroppen.”

I en anden video dokumenterer Gaimon sin indsats på baggrund af Stillehavet. Slider mod stigningen, der rammer maksimalt 19 procent, i fire timer, før de opgiver verdensrekordforsøget.

”Jeg var i tempo de første fire timer, og så var jeg ikke længere, jeg prøvede at tage 6-15 omgange, og så fik jeg 6-45, og der var to timer tilbage, og det var stadig 80-grader,” forklarer han. ”Hvis jeg har en undskyldning, er det Los Angeles-vejret.

”Jeg er dækket af salt og koger, uanset hvordan du gør hydrering, hvis du gør det rigtigt, [that temperature] vil helt sikkert bremse dig ned. ”

Gaimon havde tænkt på at annullere indsatsen, da temperaturen sneg sig op i den foregående uge. Lucikly, det var en acceptabel 66 ° F på forsøgsdagen, men det viste sig faktisk at være i firserne, da han ankom til stigningen.

”Med to timer tilbage tænkte jeg, at der stadig var en chance for, at jeg kunne få rekorden i den tur, men jeg vidste også, at jeg ikke ville få min bedste indsats den dag,” sagde han.

”For et rekordforsøg betyder det naturligvis ideelle forhold. Så det ville koste mig tid, og jeg ville ønske at gøre det igen, så i mit hoved var jeg som hvis jeg stopper nu klokken fire og en halv time, var det bare en god træningsdag, hvis jeg fortsætter ” Jeg udsletter mig selv, og det tager mig en måned at komme mig. Jeg trak stikket, det var den rigtige beslutning, jeg er stadig irriteret over situationen. ”

Gaimons statistik for turen var 71 km på fire og en halv time og styrede 5.943m på det tidspunkt, og så var på rette spor med at slå rekorden, hvis han kunne have holdt sit oprindelige tempo op.

“Hvis jeg fik hver KOM, jeg gik til, ville det ikke være et interessant liv,” reflekterede Gaimon bagefter. “Og hvis jeg nåede alle mine mål, hvad ville jeg så gøre i morgen.”Source link