Phil Gaimon doet de tweede poging van Everesting om het record terug te pakken

Phil Gaimon doet de tweede poging van Everesting om het record terug te pakken


Phil Gaimon heeft tevergeefs geprobeerd het wereldrecord voor de snelste Everesting terug te pakken.

De gepensioneerde professional hielp Everesting in de schijnwerpers te zetten tijdens de initiële blokkering van het coronavirus in mei 2020, en vestigde een nieuw record van zeven uur en 52 minuten, dat vervolgens binnen enkele dagen werd verbroken.

Andere profs en gepensioneerde rijders raakten al snel betrokken bij de uitdaging om het snelst de hoogte van de Mount Everest te fietsen, waaronder Lachlan Morton en Alberto Contador, voordat de Amerikaan Sean Gardner in oktober de beste tijd onder zeven uur reed.

“Als er iets is met Everesting, wil je het niet vaker doen dan nodig is. Ik zou wachten tot het record was gevestigd, zodat we konden zien waar het plateau is, want het bleef het hele jaar vallen, ”legde Gaimon uit in een YouTube video.

>>> Mark Cavendish zegt dat hij ‘vereerd is om te zien hoe diep iemand kan gaan’ terwijl teamgenoot Fabio Jakobsen sprongen maakt in zijn herstel

“Ondertussen was ik aan het trainen, ik deed grote hoogtedagen. Ik heb veel heuvelherhalingen gedaan, endurance-ritten. Ik heb het grootste deel van 2020 besteed aan het verzamelen van kilometers en uithoudingsvermogen, wat goed was omdat ik toch niet echt KOM’s kon doen en toch niet kon reizen. “

De andere uitdaging was om de juiste heuvel te vinden, waarbij de Everesting-regels zeiden dat de hele 8848m moet worden voltooid door herhalingen van één klim.

‘Toen ik eindelijk het [right] Hill, vond ik er op hilarische wijze een in Malibu die ik duizend keer heb gepasseerd waarvan ik dacht dat die geschikt zou zijn. Tegen die tijd was het augustus in Los Angeles, en ik ga absoluut niet voor een wereldrecord als het elke dag 100 graden is.

“Ik wilde ook terug naar mijn oude wedstrijdgewicht, elke gram zou voor zoiets tellen, op de motor en op het lichaam.”

In een andere video documenteert Gaimon zijn inspanningen tegen de achtergrond van de Stille Oceaan. Vier uur lang zwoegen tegen de helling, die maximaal 19 procent bereikte, voordat de wereldrecordpoging werd opgegeven.

“Ik zat de eerste vier uur op schema en toen was ik niet meer, ik probeerde 6-15 ronden te rijden en toen kreeg ik 6-45 en er waren nog twee uur over en het was nog steeds 80 graden,” hij legt uit. ‘Als ik een excuus heb, is het het weer in Los Angeles.

“Ik zit onder het zout, kokend, het maakt niet uit hoe je de hydratatie doet, als je dat goed doet, [that temperature] zal je zeker vertragen. “

Gaimon had erover nagedacht om de inspanning te annuleren, aangezien de temperatuur in de voorafgaande week steeg. Lucikly, het was een acceptabele 66 ° F op de dag van de poging, maar bleek in de jaren tachtig te zijn toen hij aankwam bij de klim.

“Met nog twee uur te gaan, dacht ik dat er nog steeds een kans was dat ik het record in die rit zou halen, maar ik wist ook dat ik die dag niet mijn uiterste best zou doen”, zei hij.

“Voor een recordpoging zijn de ideale omstandigheden natuurlijk van belang. Dus het zou me tijd gaan kosten en ik zou het nog een keer willen doen, dus in mijn hoofd dacht ik dat als ik nu stop om vier en een half uur, het gewoon een goede trainingsdag was, als ik door zou gaan, ik ‘ Ik vernietig mezelf en het kost me een maand om te herstellen. Ik trok de stekker uit het stopcontact, het was de juiste beslissing, ik erger me nog steeds aan de situatie. “

Gaimons statistieken voor de rit waren 71 kilometer in vierenhalf uur, goed voor 5.943 meter in die tijd, en lag dus op schema om het record te breken als hij zijn oorspronkelijke tempo had kunnen behouden.

“Als ik elke KOM zou krijgen waar ik voor ging, zou het geen interessant leven zijn”, dacht Gaimon achteraf. “En als ik al mijn doelen zou bereiken, wat zou ik dan morgen doen?”Source link