Peter Sagan: Ik heb gewonnen met mijn stijl, een show neerzetten

Peter Sagan: Ik heb gewonnen met mijn stijl, een show neerzetten


Peter Sagan zei dat hij in zijn eigen stijl won met een onvergetelijke solo-overwinning op etappe 10 van de Giro d’Italia 2020.

De Bora-Hansgrohe superster had al meer dan een jaar niet gewonnen, maar eindigde zijn droogte met een enorme prestaties in Tortoreto.

Sagan haalde de kopgroep van de dag met zes rijders en hield de achtervolging van Groupama-FDJ en UAE Team Emirates uit, voordat hij zijn rivalen 12 km van de finish liet vallen en naar een gedenkwaardige comeback-overwinning reed.

De voormalig drievoudig wereldkampioen zei na de etappe: “Ik won met mijn stijl, een show neerzetten.

“Ik ben erg blij, wat kan ik zeggen… eindelijk. Ik heb het geprobeerd sinds we opnieuw begonnen, bij Strade Bianche, Milaan San Remo, de Tour de France. Ik heb heel vaak op het podium gestaan, maar vorig jaar heb ik mijn laatste overwinning behaald in de Tour de France, lang geleden.

“Eindelijk is het aangekomen en ik ben erg blij.”

Sagan voegde eraan toe: “We zaten de hele dag in de kopgroep, ik had goede benen en ging solo bergop voordat ik afdaalde met aandacht op de afdaling en daarna vol gas in de laatste kilometers.”

Het was een welverdiende overwinning voor Bora-Hansgrohe, die de aanvallers door de Tour de France was geweest en die in dienst van Sagan naar de Giro had gedragen.Hij heeft nu overwinningen behaald in alle drie de grote rondes en kan zich nu concentreren op het scoren van punten voor de rest van de race.

Terwijl Sagan nog steeds rivaliserende sprinter Arnaud Dèmare uitdaagt, die drie etappezeges heeft, is hij nu weer binnen bereik in zijn secundaire doelpunt in Italië, de ciclamino-puntentrui.

Dèmare voert nog steeds de puntentabel aan met 167, terwijl Sagan niet ver achter staat met 147.

>>> Vijf gesprekspunten uit etappe 10 van de Giro d’Italia 2020

Met drie tweede plaatsen en nu een etappezege, staat Sagan nog steeds klaar om het gevecht naar Demare te voeren, en de overwinningen zouden nu kunnen beginnen te stromen na de enorme zelfvertrouwenboost op fase 10.Source link