Nairo Quintana zegt dat hij volledig hersteld is van een dubbele knieoperatie – VeloNews.com

Nairo Quintana zegt dat hij volledig hersteld is van een dubbele knieoperatie – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Colombiaanse ster Nairo Quintana zegt dat hij volledig hersteld is van een dubbele knieoperatie buiten het seizoen, terwijl hij zich voorbereidt op zijn seizoensdebuut in de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

De 31-jarige Arkéa-Samsic ruiter ging onder het mes om kraakbeenschade in beide knieën te herstellen. In 2020 viel hij op zijn rechterknie toen hij tijdens een trainingsrit door een auto werd aangereden en crashte later tijdens de Tour de France op zijn linkerknie.

Lees ook:

“Ik ben goed hersteld en het is bijna twee weken geleden dat ik wat intensere trainingen heb gedaan”, zei Quintana dinsdag in een teamverklaring. “Ik ben [training] een beetje normaal. De genezingstijd van mijn operatie aan beide knieën is nu voorbij, ook mijn revalidatie. Ik begin in goede conditie te verkeren.

“Zodra ik het groene licht kreeg van de chirurg na mijn operatie aan beide knieën, hervatte ik de training”, zei Quintana. “Ik denk dat ik halverwege het seizoen in vorm zal zijn. Mijn ambities op dat moment zijn om te proberen etappekoersen van een week te winnen. We hebben ook een teamdoel, de Europe Tour-ranking. We waren in 2020 dicht bij dat doel en we willen het allemaal dit jaar bereiken. “

Er werd geen melding gemaakt van de recente Giro d’Italia snub, toen Arkéa-Samsic was weggelaten uit jokertekens voor de eerste grote ronde van het seizoen. Evenmin waren er opmerkingen over de politieonderzoek tijdens de Tour van vorig jaar, toen ambtenaren hotelkamers van Arkéa-Samsic-rijders binnenvielen. De Franse politie heeft het status van het onderzoek

Quintana won vorig jaar de Tour des Alpes Maritimes et du Var in zijn debuutseizoen met Arkéa-Samsic, maar zei dat hij niet in staat zal zijn om te strijden voor het algemeen klassement voor de drietrapsrace in Zuid-Frankrijk die vrijdag begint.

“Ik zal mijn comeback maken in 2021 in competitie op dit evenement,” zei hij. “Maar wat zeker is, is dat ik niet dezelfde aandoening heb als vorig jaar, toch blijft mijn motivatie sterk.”Source link