Mød Loana Lecomte, årets breakout-mountainbiker i 2020 – VeloNews.com

Mød Loana Lecomte, årets breakout-mountainbiker i 2020 – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Langrend mountainbike racing blev kortvarig under koronaviruspandemien, men en rytter udnyttede alle de konkurrencer, hun deltog i. I tre uger løb den franske pro Loana Lecomte sig fra podium til podium, begyndende med sin uforglemmelige verdensmesterskab i Nové Město i begyndelsen af ​​oktober.

Den fem-dages, fire-løbsserie i Tjekkiet var 21-årigens første gang, der kørte i elitestyret. Efter at have afsluttet tredjepladsen i det indledende short track-løb, drev Lecomte fortiden verdensmester Pauline Ferrand Prevot i løbet af den tredje omgang af langrendsløbet for at vinde sin første sejr i eliterække. Tre dage senere blev hun nummer tre i den anden og sidste langrendshændelse.

Lecomte på short track i Nove Mesto na Morave, Tjekkiet den 29. september 2020. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Derefter fortsatte Lecomte med at vinde back-to-back mesterskaber og opsamlede U23 verdens- og europæiske titler om en uges tid.

Vi fangede den unge fransk kvinde, da hun pakkede fire uger af cyklen efter sin imponerende 2020-sæson.

VeloNews: Hvad er din cykelhistorie? Har du altid været mountainbiker?

Loana Lecomte: Da jeg var barn, øvede jeg alpint skiløb. Men mine forældre og jeg ønskede, at jeg skulle lave en sommersport, og vi valgte mountainbike i den skistation, hvor jeg boede (Les Carroz, Frankrig). Jeg var otte år gammel.

VN: Hvordan tilbragte du COVID-19-låseperioden? Hvordan så din træning ud? Hvordan følte du dig mentalt?

LL: Ærligt talt tilbragte jeg en meget god COVID-låseperiode. Jeg var i min hjemby i Aviernoz i Les Alpes. I denne periode lignede min træning mange løb og træning, yoga og ruller. Men jeg havde ikke en hjemmetræner tilsluttet! Mentalt synes jeg, at jeg havde det godt, og jeg var heldig at bo i bjergene.

VN: Hvad tilskriver du dine fantastiske præstationer ved verdensmesterskabet og verdensmesterskabet? Hvad var anderledes eller ikke anderledes ved din forberedelse i år?

LL: Jeg tror, ​​at jeg klarede mig så godt ved verdensmesterskabet og verdensmesterskabet, fordi jeg var frisk mentalt og fysisk. Og fordi jeg ikke bare cyklede i denne periode. Den eneste forskel ved min forberedelse i år er, at jeg bare trænede lidt mere, fordi jeg blev opgraderet til elitekategorien.

VN: Hvordan var det at være så ung på eliteområdet ved verdensmesterskabet? Var du nervøs?

LL: At være så ung i eliteløbet var imponerende og spændende på samme tid. Jeg var ikke nervøs, fordi mit eneste mål i disse løb var at opdage elite-verdensmesterskabet! Ja, der er mange kvinder, jeg ser op til som en rytter, og for mig var det en drøm at køre med Kate Courtney, Jolanda Neff, Jenny Rissveds osv. Min holdkammerat Julie Bresset gav mig nogle råd, og det var meget vigtigt for mig.

VN: Hvad er din yndlingshukommelse fra verdensmesterskabet og verdensmestre? Hvad er du mest stolt af?

LL: Min favorithukommelse fra verdensmesterskabet er min første elite-verdenssejr, især under den tredje omgang, da jeg overhalede Pauline Ferrand Prevot i den tekniske sektion. Fra verdensmesterskabet er min favorithukommelse lige da jeg vinder min første verdensmestertitel i U23. Det løb, som jeg er mest stolt af, er min verdensmesterskabsgevinst!

VN: Hvordan ser lavsæsonen ud for dig? Hvornår begynder du at træne igen?

LL: Min lavsæson lignede meget løb og vandreture og noget madlavning! Jeg genstarter min træning kun i denne uge.

VN: Hvad kan du lide at gøre ud af cyklen?

LL: Fra cyklen kan jeg lide at løbe, vandre, lave mad og tilbringe gode tider med min familie og venner.Source link