Mijn fietsuitdaging 2021

Mijn fietsuitdaging 2021


2021 zou het 17e jaar zijn van mijn dwaze jaarlijkse fietsuitdagingen. In 2005 was ik af en toe een fietser en daagde ik mezelf uit om 10.000 kilometer te rijden. Nu ben ik verslaafd aan fietsen.

Eerste kerstdag 2005 – 10.000 km en eerste succes van de fietsuitdaging.

Zien hier voor de resultaten van mijn Cycling Challenge 2020.

Ik moet toegeven dat ik deze blog na dit deprimerende jaar bijna heb beëindigd. Ik op Twitter een paar uur geleden. 🙂

Maar verdomme. Ja, 2020 was slecht. Maar laten we wat hoop hebben. Bovendien heb ik de motivatie nodig. Laten we opnieuw beginnen. Ik ga precies hetzelfde doen Uitdaging als 2020!

Dus hier is mijn simpele maar hoopvolle 2021 Cycling Challenge:

160.200 meter verticale stijging

Toen ik een kind was dat opgroeide in Canada, zijn we overgestapt van Imperial naar Metric. Dus ik ben vaag “tweetalig”. 160.200 is een magisch getal voor mij.

  • 525.600 minuten per jaar
  • 525.600 voet = 160.200 meter.

Dus eigenlijk klimmen een voet voor elke minuut van het jaar.

Ik fiets graag langzaam bergopwaarts, vaak onverhard. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om de stijging meer te volgen dan de afstand of snelheid. En ik woon in een heuvelachtig gebied.

De klim achter huis: Mont Salève.

20 nieuwe beklimmingen

Ik hou van ontdekken. Ik denk dat mensen het leuk vinden aan deze site als ik interessante routes post die niet zo bekend zijn – verhard of onverhard. Ik heb dit jaar veel tijd gehad om een ​​paar ideeën te plannen. 🙂

In 2020 ‘La Route de la Soif via Col de l’Arpettaz”Was waarschijnlijk de rit waarbij ik de meeste e-mails of berichten ontving van mensen die de route na mij reden (en er dol op waren).

Route de la Soif

BONUSUITDAGING: Vind een paar nieuwe beklimmingen die ik kan toevoegen aan dit favoriete oude bericht: Veertig van de hoogste onverharde fiets-‘wegen’ in de Alpen

Spot de fietser. Aflopende Bocchetta di Pedenolo (2703m)

Fiets 100 verschillende cols

Afwisseling is het kruid van het leven. COVID-beperkingen hebben me ervan weerhouden dit doel in 2020 te bereiken. Hopelijk wordt 2021 beter. Ik vind het leuk om nieuwe cols te ontdekken en om oude vrienden opnieuw te bezoeken.

Als de Col geen bar heeft, neem dan je eigen bier mee

Minstens één geweldige rit bij zonsopgang

Hopelijk met mijn vriend Tim. De helft van het plezier is dat brainstormen een goede optie is. Het moet een geweldige klim worden met perfect uitzicht op de rijzende zon. Zien hier voor een paar favorieten uit het verleden:

Meer avonturen met Doreen

Ik hou van fietsen (en wandelen) met mijn geweldige vrouw. Ze is geen fietsfanaat zoals ik, maar heeft een lange lijst van prestaties (Galibier, Ventoux, Iseran, Alpe d’Huez, enz. Enz.), Altijd met een glimlach beklommen. Hopelijk kunnen we nog een paar avonturen plannen.

Onze beste reizen waren het verkennen van het eindeloze netwerk van Bourgondische kanalen (verkeersvrij en rustig). Maar hmmmm, ik heb haar altijd al Colle del Nivolet willen laten zien?!?

paradijs

Le Canale du Centre

Wat nog meer?

Ik herhaal gewoon wat ik vorig jaar zei:

Ik heb veel andere ideeën. Ik zou graag willen hebben weer boven de 3000 meter. Ik zou graag een van de vele bewegwijzerde, meerdaagse, grande-traversée mountainbikeroutes in Frankrijk willen rijden. Ik heb een eindeloze lijst van cols die ik hoop te bezoeken. enz. Maar ik zal al deze ideeën het komende jaar als potentieel voordeel laten.

Ik hoop dat iedereen succes heeft met welke fietsuitdagingen je ook hebt. Gelukkig Beter nieuwjaar!

Zullen

Hopelijk een andere kit in 2021. Het gaat goed.

Source link