‘Mathieu van der Poel ville have mig til at tabe i stedet for at vinde mig selv’ – VeloNews.com

‘Mathieu van der Poel ville have mig til at tabe i stedet for at vinde mig selv’ – VeloNews.com


“],” filter “: {” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}}”>

Wout van Aert lærer, at succes kommer med en skygge, og på Gent-Wevelgem søndag var det form for Mathieu van der Poel.

Parret gik ind i det belgiske løb som favoritterne, efter at van Aert har domineret, uanset hvad han har vendt øjet mod hele sæsonen, og van der Poel er vendt tilbage til sit voldsomme bedste de sidste måneder. De to titaner syntes mere bekymrede over hinanden end resten af ​​pelotonet på de blæsende, grusomme veje i Flandern i går og markerede hinanden til et dødvande som Mads Pedersen kæmpede til en glitrende sejr.

For Van Aert var det en forpasset mulighed for dem begge.

”Desværre var der ingen pris denne gang, fordi nogen kiggede på mig hele tiden; han ville tilsyneladende have mig til at tabe i stedet for at vinde mig selv, ”fortalte Van Aert Sporzamed henvisning til hans hollandske rival.

“Jeg tror [van der Poel] glemte, at jeg allerede har vundet et par gange, så jeg havde muligheden for at spille lidt poker, ”sagde han efter at være skuffet på ottende plads. “Nu har vi begge intet.”

Parret gør det til den ni-mand hovedgruppe, der kæmpede i den frenetiske finale gennem Wevelgem gader efter at have drevet gennem pelotonet sammen på Kemmelberg halvvejs gennem løbet.

Van Aert flyttede gentagne gange i den sidste løb til linjen, hver gang med et hul, kun for at se van der Poel trække flokken tilbage til sit hjul. Da parret fortsatte med at se hinanden, sprang Alberto Bettiol, Matteo Trentin og Florian Sénéchal klart, før Pedersen sprang op til dem, før de sprintede til sejr.

Mens Wan Aerts hjul blev forfulgt ved hver revolution i løbet af de sidste 10 kilometer af løbet, fremhævede belgieren sin langvarige nederlandske fjende som den største synder.

”Jeg red for at vinde, men jeg fik ingen frihed,” sagde Van Aert. ”Jeg havde en chance i sprinten, men vidste, at angreb fortsat ville komme, og jeg kunne ikke fortsætte med at reagere. Der var altid den samme person på mit hjul. Det er hans taktik, men han er ikke langsom selv, så jeg er skuffet. ”

Van Aert har to gange været offer for sin egen succes i den sidste måned og fundet sig selv i en funktionsfejl i jagtegruppe ved verdensmesterskabet, da Julian Alaphilippe stødte væk mod regnbuetrøjen. Med de fire ryttere i hans gruppe, der frygtede den belgiske sprint dygtighed, sprang jagten og franskmanden red klar.

Van der Poel sagde, at hans formodede negative kørsel ved Gent-Wevelgem var uundgåelig.

“For mig var han en af ​​de bedste ryttere i den førende gruppe, så når han går, skal jeg selvfølgelig svare,” fortalte van der Poel Sporza i et senere interview. “Hvis jeg ikke gjorde det, ville han slippe væk, og holdet vil spørge, hvorfor jeg ikke reagerede.”

”Jeg synes, det er lidt lavt at sige, at jeg kører for at få ham til at tabe, mens jeg altid kører for at vinde et løb,” fortsatte han. ”Men jeg bebrejder ham heller ikke. Jeg forstår ham også, fordi jeg jagtede ham et par gange, men jeg vil også vinde, og jeg ved, at han er en af ​​de bedste i verden, og så hvis jeg ikke får ham, vinder jeg bestemt ikke. ”

Med Paris-Roubaix lukket på grund af nye koronavirusregler i det nordlige Frankrig bygger spændingen op for Tour of Flanders, det sidste monument i sæsonen. Både Van Aert og van der Poel kører, og ingen af ​​dem lader sejren glide væk fra dem igen, når de tømmer kampvogne i deres vejsæson.

”Det var en forpasset mulighed,” sagde Van Aert søndag. ”Jeg er klar til De Ronde, selvom Gent-Wevelgem ville have været dejlig på palmarès.”Source link