Marc Hirschi ønsker at erobre klassikerne inden han udvider horisonterne længere væk – VeloNews.com

Marc Hirschi ønsker at erobre klassikerne inden han udvider horisonterne længere væk – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Marc Hirschi leder efter mere af det samme i 2021 efter en breakout-tur gennem sommeren.

Den unge Schweiziske animerede dette års Tour de France med sine udbrudte narrestreger, vandt La Flèche Wallonne og tog bronze ved verdensmesterskabet i en to-måneders besværgelse, der markerede ham som den hotteste nye puncheur i pelotonet.

Efter at have kørt i WorldTour med Team Sunweb i to år hidtil, ved Hirschi stadig ikke omfanget af sine egne evner. Det 22-årige talent ved imidlertid, at han indtil videre vil holde sig til den vindende formel i stedet for at dyppe en tå i racing om GC.

”Jeg vil være den bedste som den nuværende type rytter, jeg er,” sagde Hirschi på et gruppeanløb tirsdag. ”I den nærmeste fremtid vil jeg fokusere på endagsløb som Ardennerklassikerne – de passer mig bedst. Og jeg vil gerne prøve Flandern. Og så andre ting som en ugers løb og store ture … Jeg ser i fremtiden, om de passer mig eller ej. ”

Hirschis brændende præstation på Touren så ham lande en etapesejr og to podiumplaceringer, da han gentagne gange animerede løbet og startede i udbrud med sine kloge Sunweb-holdkammerater og angribe indtil noget sidder fast.

Sunweb-stjernens tur i Frankrig og efter succes i Ardennerklassikerne – en sejr i Flèche og andenpladsen i Liège efter at have set sin sprint forstyrret af Julian Alaphilippes villfarlige acceleration til linjen – beviste, at Hirschi er en puncheur med koteletterne for at tage imod Alaphilippe i sit eget spil. Faktisk var det kun franskmanden, der nægtede ham sejr i slutsprinten i centrum af Nice på Tourens anden etape.

Det er sandsynligt, at Hirschi og Alaphilippe kunne dele et podium igen meget snart, da den schweiziske rytter ser mod lignende mål, der ofte fokuseres på af hans franske folie.

”Det første mål er Ardennerne, og de er det vigtigste,” sagde Hirschi. ”Derfra bliver jeg nødt til at se. En vil helt sikkert være de olympiske lege, men først vil jeg fokusere fuldt ud på klassikerne. Grandture er mere af et langsigtet projekt. Jeg tror ikke i de næste år, at jeg kører for GC … det har brug for lidt tid. Jeg vil fokusere på, hvor jeg er god, ligesom en-dags løb. Jeg vil først vinde flere af dem. ”

Hirschi lancerede sig fra relativ anonymitet i verdens rampelys med sin succes i sommer. Han gik ind i turen med det, han beskrev som næsten ingen forventningsbar “at være i en pause, være i blandingen,” Hirschi fremgik som det hotteste schweiziske udsigtspunkt siden tidskørsel og klassisk megastar Fabian Cancellara, WHO fungerer som leder og mentor for sin unge landsmand.

Efter at have været tæt på at tage et hattrick af sejre på Touren kun for at blive kantet ud af verdensbitterne som Alaphilippe (på etape 2) og Primož Roglič og Tadej Pogačar (på etape 9), fokuserer Hirschi kun på positive af hans debut grand tour.

”Det føles fantastisk. Jeg var skuffet over at tabe i sprints i starten, men selv for at blive tredje var jeg tæt på. Og det er en succes for mig, ”sagde han. ”I det første øjeblik var det svært, men det var stadig en succes for mig bare at være der og gøre, hvad jeg gjorde. Selv før turen ville det have været en drøm bare at være der. ”

Hirschi sagde, at han stræbte efter ryttere som Alaphilippe og den spanske supremo Alejandro Valverde i hans formative år. Hvis han fortsætter sit opadgående momentum, vil hans to helte se op til ham, før de ved af det.Source link