La Barillette. Solopgang! – Min cykeludfordring

La Barillette.  Solopgang!  – Min cykeludfordring


Ja, jeg er her stadig. Jeg ved, at jeg ikke har postet længe. Undskyld. Jeg rider stadig. Men af ​​forskellige årsager i år har det hovedsageligt været hjemmefra.

La Dôle

Wooohoo! En fabelagtig tur i den mørke iskolde kulde for at se solopgangen med mine store venner Richard og Tim.

En god solopgang kræver en uhindret udsigt mod solopgangen. Målet er altid at ankomme mindst 10 minutter før solopgang for at nyde den skiftende himmel. Det var koldt og blæsende, så vi var stærkt klædt på og alle havde cykellygter klar til denne dejlige 12,7 kilometer stigning på en stille Jura bjergskovvej.

Stigningen til La Barillette er den 3. højeste asfalterede vej i Juras. Der er et Swisscom kommunikationstårn og et Skyguide luftfart radartårn øverst. Det har en uhindret udsigt over topmødet syd: direkte nedenfor er Lac Léman (Genevesøen) og i det fjerne Alperne. Perfekt!

Vi besteg muntert denne dejlige vej, chattede lidt, trak vejret meget. Indsatsen holdt os varme.

Der var en stærk Bise (nordvind) på topmødet, og vi var kolde, da vi stoppede med at træde i pedalerne, så vi var utålmodige på, at solen stod op. Men sikke en fantastisk udsigt: Mont Blanc var så klar i det fjerne, højt over skyerne. Og en orange glød.

Og så kiggede solen over Alperne. Jeg ville ønske, at jeg var en bedre fotograf og vidste, hvordan jeg fuldt ud kunne fange den klare belysning osv. Men de første par sekunder af solen var strålende. Tim var en perfekt model og tillod mig at råbe ad ham som han red stillede.

Det er vidunderligt, når en skør idé fungerer så godt. Tak for det store selskab. Dette er min fjerde solopgangstur med Tim, og min anden med Richard. Vi er allerede begyndt at brainstorme en god kandidat til næste år.

For andre solopgangsture se:

  1. Cime de la Bonette
  2. Grand Colombier
  3. Mont Ventoux
  4. Mont Salève
  5. Col du Galibier



Source link