‘Jeg er ikke længere træt nok til at sove om natten’: Yoann Offredo åbner op for depression efter pensionering

‘Jeg er ikke længere træt nok til at sove om natten’: Yoann Offredo åbner op for depression efter pensionering


Yoann Offredo har afsløret, at han befinder sig i ”et lidt depressivt øjeblik”, når han tilpasser sig livet efter professionel cykling.

Franskmanden er indgået kontrakt med Circus – Wanty Gobert indtil slutningen af ​​sæsonen, men har ikke kørt siden Omloop Het Nieuwsblad i februar inden coronavirus-lockdown.

Med Ian Stannard tvunget til førtidspensionering på grund af reumatoid arthritis, klatrer Offredo også af cyklen, før han vil, på grund af en ankelskade fra begyndelsen af ​​2019, som han undlod at komme sig fuldt ud fra.

”Af respekt for alle, der har støttet mig, og for at takke dem for de store år med Française des Jeux og Wanty, ville jeg skrive for at sige, at jeg stopper, men jeg var ikke i stand til det, jeg er i fornægtelse, ”Sagde Offredo i et interview med den franske avis L’Equipe.

>>> Vi talte med fyren, der løb et minut op ad bakke sammen med Chris Froome ved Vuelta a España

Den 33-årige er brutalt ærlig om kampen for at trække sig tilbage fra sporten og står over for en så stor ændring i sit liv.

”Jeg plejede at høre folk tale om den ‘lille død’, når en rytter går på pension, men for mig var det abstrakt. Når du kører, har du hovedet i styret og blinkene tændt. Jeg vil gerne tale tingene igennem, men jeg har ikke mange mennesker at gøre det med – jeg har ikke nødvendigvis mange venskaber med andre ryttere. ”

Han fortsætter med at fortælle, hvordan hans situation ikke er usædvanlig, idet både Pete Kennaugh og Marcel Kittel stoppede sidste år på grund af depression, og at emnet stadig er tabu i pelotonet.

”Jeg er i et lidt depressivt øjeblik. Sidste år stoppede Pete Kennaugh og Marcel Kittel på grund af depression, men emnet er stadig tabu, ”sagde Offredo. ”De fleste kørere udtrykker sig ikke, eller de gemmer sig udadtil. Når jeg vågner om morgenen, er jeg ked af at ikke være i kontakt med mine følelser. Jeg skal bare finde et nyt mål i livet. ”

Offredo afslører derefter, at en af ​​de mere uventede bivirkninger ved at skulle tilpasse sig pensionering ikke har været træt nok til at sove om natten.

”Jeg savner mine ben, der gør ondt, når jeg går ovenpå efter træning. Jeg brugte cirka 30 timer om ugen på min cykel. Jeg er ikke længere træt nok til at sove om natten. Klokken 3 er jeg stadig vågen og stiller mig selv spørgsmål. Om morgenen har jeg nogle gange vågnet op med tårer, ”siger han.

”Jeg eksisterede tidligere som rytter. Jeg kunne godt lide smerten, jeg kunne godt lide at være kold, jeg faldt ned og kom op igen. Men hvem er jeg som mand? Jeg har lyst til at gå igennem en næsten selvdestruktiv fase, lægge på 10-15 kilo, falde temmelig lavt for derefter at hoppe tilbage. ”

Offredo planlægger muligvis at flytte ind i medierne som sin plan efter at have trukket sig tilbage og arbejdet som ekspert for fransk tv under dette års Tour de France og ikke skjule hans foragt, da en udbrud ikke dannede sig på en scene, idet franskmanden vidste, om han var på løbet ville han heldigvis have kørt ud foran hele dagen.

Før han ankom til Circus – Wanty Gobert i 2017, tilbragte Offredo de første ni år af sin professionelle karriere på Groupama-FDJ, hvor han tjente nok fordele til at kunne gå på universitetet og sagde, at han muligvis kunne tilmelde sig for at studere til en kandidatgrad i journalistik. .Source link