‘Jeg er her for at genlære, hvordan man kan stole på mine kolleger’: Fabio Jakobsen klar til racing-retur

‘Jeg er her for at genlære, hvordan man kan stole på mine kolleger’: Fabio Jakobsen klar til racing-retur


For en person, der har været igennem, hvad Fabio Jakobsen har, er det et mirakel, ikke bare at han stiller op til et cykelløb igen, men at han to dage før Tour of Turkey er i så godt humør.

Ved Tour of Poland i august 2020 led Jakobsen hjernetraumer og alvorlige ansigtsskader i et sprint finish crash, der gennemgik flere operationer, men den vigtigste følelse, som hollænderen føler sammen med nervøsitet inden hans tilbagevenden, er nysgerrighed.

”Jeg er nysgerrig efter at finde ud af, hvad reaktionen fra min krop og hjerne vil være,” fortalte Jakobsen en online pressekonference, der var fyldt op til bjælkerne. ”Selvfølgelig er jeg lidt nervøs for løbet, og selvfølgelig er vi sammen med Mark Cavendish [in Turkey] og jeg tror, ​​at holdets mål er at vinde en etape med ham der, og jeg er mere end glad for at hjælpe, og jeg ser frem til det … det afhænger af, om jeg er foran Cavendish, eller han er foran mig, jeg har ikke noget imod at gøre lead-out for ham. ”

Han prøver dog sit bedste for at holde sine egne ambitioner små, inden dette skridt ind i det ukendte.

>>> Ryttere på rundvisning i Baskerlandet er usikre på, hvordan de skal tilpasse sig og ikke blive dårlige over UCI’s forbud mod ‘super-tuck’

”Jeg bliver helt sikkert for første gang [back] i flokken i den sidste kilometer, men tidligere kunne jeg gøre det, så jeg håber, jeg stadig kan gøre det, ”fortsatte Jakobsen. ”I starten vil det ikke være så let eller glat som det var før, men jeg tror med tiden vil det vokse, og jeg er nødt til at stole på racing igen, stole på mine kolleger og konkurrenter igen. Det er lidt skræmmende, men sandsynligvis også det, der får dig til at føle dig levende også.

”Efter min mening har jeg allerede vundet et par løb, men min krop skal arbejde med mig, jeg er ikke 100 procent sikker, men hvis min træner siger, at den gamle Fabio stadig er derinde… Jeg kan nogle gange føle mig i træning at det går ganske godt. Lad os sige … Jeg er 50 procent sikker på, at jeg vinder et løb, og de andre 50 procent er jeg ikke så sikker på. Jeg sprinter kun, hvis jeg føler, at jeg kan vinde, men jeg tror ikke, det er tilfældet for nu. ”

Det er gjort klart for de samlede medier, at vi ikke længere er her for at dvæle ved Dylan Groenewegen, to spørgsmål om, hvorvidt det hollandske par har talt med hinanden, lukkes, siger Jakobsen senere, at en del af planen i Tyrkiet ikke kun er til test benene, men for at teste, om han kan lære at stole på de andre medlemmer af pelotonet igen.

”Det er klart, hvad der skete,” sagde han. ”Jeg styrtede ned på grund af en fejl, jeg er nødt til at få tilliden til, at mine konkurrenter vil køre på en retfærdig måde, for det er vigtigt, og hvad der gør sporten smuk. Hvad der skete med mig, er ikke noget, du ønsker, at der skal ske nogen. Derfor er jeg her for at få tilbage tilliden til mine kolleger. ”

Jakobsen sammenligner sin restitution med at komme tilbage til træning efter en vinterpause: ”I starten føler du dig ikke så godt, men dag for dag forbedrer du dig lidt. Forhåbentlig kan jeg vinde dag for dag herfra på et tidspunkt i fremtiden, ”og når en journalist bemærker, hvor skarp 24-åringen så ud i et nyligt magasinfotoshoot, er Jakobsen i stand til at gøre lys af de mørke tider, han har haft i de sidste otte måneder.

”Først og fremmest så jeg skarp ud, for da jeg kom tilbage fra Polen, tabte jeg 5-6 kg og uden tænder, er det lidt svært at spise det hele tilbage,” spøgte Jakobsen, inden han fortsatte med at forklare, at han stadig mangler ti tænder, fem øverst og fem nederst og skal vente fem måneder til, før knoglerne er stærke nok til at holde et implantat.

En anden fysisk foranstaltning, der skal kontrolleres, er, hvordan hans stemmebånd reagerer, den venstre er blevet påvirket af styrtet, og det vil blive overvåget, hvordan det påvirkes af en maksimal indsats under et løb.

”Jeg tror ikke, jeg har ændret mig så meget,” indrømmer Jakobsen. ”Jeg er stadig den samme Fabio, bare uden nogle tænder. Men i træningslejren i december kunne jeg følge mine holdkammerater og i den anden lejr i januar var jeg i stand til at gøre næsten alt sammen med dem, det var ikke let, men de så, at jeg stadig havde mine ben, stadig havde min krop, der var villig til at arbejde, og mit sind er også fokuseret på at komme tilbage til racing.

”Min sprint er ikke tilbage på det øverste niveau endnu, men jeg er stadig en sprinter, og jeg tror, ​​det er derfor, de stadig er sikre på, at jeg kan vinde løb. Det motiverer mig, at de siger sådan noget, fordi jeg tror, ​​at alle til tider er i tvivl i sig selv. ”

Jakobsen sammenligner hvor han nu er med at være en neo-pro, klar til bare at lytte til sin krop og hans sportsdirektør, og den overordnede atmosfære er håb.

”Sikkert vil jeg give mig tid til at have et par ord med alle [in the peloton] hvem vil chatte, ”afslutter Jakobsen,“ og det bliver en dejlig oplevelse at være tilbage med alle. ”Source link