Hvordan vil Barta låse op for sin fremtid i WorldTour ved Vuelta a España-tidsforsøget – VeloNews.com

Hvordan vil Barta låse op for sin fremtid i WorldTour ved Vuelta a España-tidsforsøget – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

En måned efter Ézaro-tidsprøven af ​​dette års Vuelta a España, Vil Barta har stadig en nagende tanke bagved i hans sind.

Hvor kunne han være gået et sekund hurtigere?

Den irriterende tik er dog intet i forhold til de positive vibes, der oversvømmer 24-årigens sind, når han tænker tilbage på den 13. etape af efterårets løb.

Barta havde startet 34 kilometer testen ud af kontrakt og løb tør for optioner. Han fortsatte med at uncork en 46 minutters, 40-sekunders tur, der kunne have været nok til at sikre hans fremtid på toppen af ​​pro-cykling.

“Det var lidt af at gå igennem mit sind, at jeg kørte for min karriere i den TT,” fortalte Barta VeloNews. ”Ikke kun at jeg kørte for min karriere, men jeg tænkte ‘OK hvis det [my career] fortsætter ikke, dette er min chance for at få det bedste resultat i enhver etape eller noget andet inden for cykling. ”

Sikkert nok tog Barta sin bedste resultat nogensinde, andenpladsen.

Selvom den unge amerikaner måske tabte et sekund med Primož Roglič den dag, var Barta den rigtige vinder: hans breakout-tur låste den sidste dør op til en kontrakt med hans drømmehold, EF Pro Cykling.

Vil Barta
Barta kørte meget af Vuelta a España, der stadig er usikker på sin fremtid. Foto: Foto af Justin Setterfield / Getty Images

Tidligere på sæsonen havde Barta og hans CCC holdkammerater lært, at holdet havde økonomiske vanskeligheder da titelsponsoren kæmpede under det økonomiske nedfald af COVID-19-pandemien. Det var først efter måneder med usikkerhed, at Circus-Wanty Gobert købte WorldTour-licensen.

Imidlertid var der næsten ikke plads til den eksisterende CCC Team-liste på det belgisk-backede outfit, inklusive Barta.

På vej ind i Vuelta frygtede Barta, at hans korte to-årige ansættelse i WorldTour var ved at blive afsluttet.

”Selv i starten af ​​Vuelta havde jeg ingen bestemt aftale i 2021 – alle de hold, jeg havde kontaktet, var stadig usikre,” sagde han. ”Hvert hold sagde stadig, at de ikke var sikre endnu, og listen over hold, der oprindeligt havde sagt ‘måske’ var gået ned. For at være ærlig var TT ved Vuelta det, der virkelig fik det over kanten for mig. ”

I dage efter Ézaro-scenen landede en kontrakt med EF Pro Cycling i Barts indbakke.

Det var en aftale, der var et produkt af en ængstelige i tre måneder af at vente og håbe.

Så snart CCC Team-præsident Jim Ochowicz havde bekræftet, at holdet var i vanskeligheder, arbejdede Barts agent på telefonerne på jagt efter åbninger. Imidlertid med ryttere, der oversvømmer markedet som både CCC Team og NTT Pro Cycling’s futures så i tvivl, købere havde den valgte luksus, da udbuddet oversteg efterspørgslen. Barta blev efterladt med en lang liste over “maybes”.

EF Pro Cycling var øverst på Barts ønskeliste i 2021. Den amerikansk baserede gruppe krydsede alle felter, og de gengældte interessen. Men som så mange andre hold tilbage om sommeren var de ikke i stand til at forpligte sig så tidligt.

”Lige siden jeg blev professionel, troede jeg virkelig, at EF virkede som et superhold,” sagde Barta. ”Selv da det begyndte at se temmelig usikkert ud med CCC, tror jeg EF var et af de bedste hold, jeg havde lyst til at gå til”

Mellem august og starten af ​​Vuelta i midten af ​​oktober var Barts liste over indledende “maybes” tyndt ned dramatisk, da hold lukkede deres bøger.

”Da Vuelta startede, var der måske tre muligheder tilbage, men efter TT tror jeg, det åbnede nogle døre, der måske kunne fungere. Men det var en af ​​de ting, hvor det kunne tage lidt tid at se, om noget ville ske, ”forklarede Barta.

”Inden for få dage efter denne TT sendte EF mig også noget. Jeg var meget begejstret for at gå til dem, så jeg udforskede ikke de andre tilbud meget, fordi jeg synes, EF er et så godt hold for mig. ”

Inden for få uger efter, at Vuelta rullede ud i Madrid, havde EF Pro Cycling bekræftet deres nye underskrift og bestilte Barta endnu et år i WorldTour.

I timerne efter Vueltas tidsforsøg talte Barta om hans intens skuffelse på et så snævert andet sted. Når du er i telefon til VeloNews en måned senere blev Barts irritation mere end afbalanceret af en etårig aftale, der ville få ham til at forbinde sig med sine tidligere Hagens Berman Axeon holdkammerater og køre sammen med amerikanske veteraner, som han længe havde set op til.

”Jeg er stadig skuffet – at vinde en grand tour-etape er noget, alle drømmer om, og det er svært at bare gå glip af det med et sekund. Men bestemt er jeg tilfreds med det. ” Sagde Barta i denne uge. “Og hvem ved – den forestilling kan virkelig have hjulpet med at redde min plads i WorldTour.”

Intet amerikansk sikkerhedsnet

Barta tilbragte tre år med at køre i Amerika med Hagens Berman Axeon, men var bekymret for, at det måske ikke er en mulighed at vende tilbage til racing i USA. Foto: Getty

Bartas cykelkarriere ville være langt fra forbi, hvis EF-aftalen ikke var samlet. Den spirende racerracer var dog bekymret for, at hans tid i topklassen måske var kommet til en slutning.

Håndfulde ryttere har for nylig givet afkald på et sted i WorldTour at køre på kontinentalt eller pro kontinentalt niveau i 2021 som hold budgetter klemme og shakeups på CCC Team og NTT Pro Cycling tager deres vejafgift. Men Barta var bekymret for, at et skifte til en anden division som amerikaner ikke havde været så ligetil i betragtning af hans lange opfattelse af racing i topcyklen.

”Da jeg startede Vuelta, begyndte jeg virkelig at føle, at dette måske er mit eneste skud på en grand tour for at være ærlig,” sagde han. ”Det er lettere at finde en aftale i et europæisk kontinentalt hold, hvis du har kørt på WorldTour-niveau, men alligevel passer de fleste conti- og pro conti-hold virkelig på rytterne fra deres egen nation, så jeg kunne ikke være sikker. ”

Så hvorfor ikke tage hjem for at køre med et amerikansk outfit?

“Der er ikke så meget racing i USA nu, så jeg var virkelig bange for, hvis jeg blev medlem af et amerikansk kontinentalt hold, ville det være meget svært at komme tilbage til WorldTour,” forklarede Barta. “I år med COVID især var der virkelig ingen løb i USA, og da tingene var temmelig ukendte for næste år, troede jeg, at der var en god mulighed, at der ikke vil være meget racing i USA også næste år.”

Bartas en nordamerikanske mulighed var Rally Cycling. Kollega CCC-Team rytter Joey Rosskopf underskrevet for det Minneapolis-baserede hold i efteråret, og Ben King er det også sat til at slutte sig til dem i 2021 efter at have forladt NTT Pro Cycling.

Ak, da Barta kom og kaldte, var holdet allerede fuld.

”Før Vuelta blev jeg helt sikkert ganske bekymret for, hvad jeg skulle gøre,” sagde han. “Jeg så også på, hvad jeg ville gå tilbage i skole med, og alt dette, for at være ærlig.”

En omhyggeligt genforbundet TT, en perfekt udført cykelskift og en perfekt tempo tur senere, Barta bytter skolebøgerne mod vejbøgerne i endnu et år.

Ikke desto mindre er det sandsynligt, at et sekundstab for evigt kan klø i baghovedet på Barta. Men det snævre nederlag gav ham muligheden for at køre om mange flere etapesejre gennem det kommende år.

“Jeg mener et sekund, det kan du finde ud af, når du ser tilbage på så mange pletter i løbet,” sagde Barta. ”Jeg er helt sikkert skuffet, men jeg er stadig mere stolt af forestillingen, og jeg er også begejstret for, hvor det viser, at jeg har muligheden for at ende som cyklist.”Source link