Hvad er det næste for Kateřina Nash?

Hvad er det næste for Kateřina Nash?


Plog aldrig Kateřina Nash som enkeltsportsudøver. Den tjekkiske stjerne er to gange vinter-olympier i langrend og kørte også i sommerlegene i langrend på mountainbike. Cyclocross er den tredje tinde på hendes tredobbelte atletikkrone.

Og mens den multidisciplinære udholdenhedsracer, der har en bronzemedalje fra cyclocross-verdener i sin trofæ-sag, afslutter sin pro-cross-karriere efter denne sæson, vil vi ikke se Nash forsvinde fra podiet helt.

Ligesom mange andre pensionerede ryttere, er Nash på vej mod gravel privateering. Denne sommer har den 43-årige vandt 2021 Belgian Waffle Ride i San Diego.

Først skal hun påtage sig endnu et ‘cross-verdensmesterskab’ i Fayetteville, Arkansas, i januar 2022.

VeloNews: Hvordan har din træning været i 2020 og 2021?

Katerina Nash: Jeg har faktisk øget miles, men jeg tror, ​​det skyldes ændring af racefokus. Jeg skifter lidt til den længere udholdenhed, du ved, og også med COVID-lockdown rejste jeg ingen steder, og jeg kørte ikke racerløb. Jeg har helt sikkert redet meget mere det sidste halvandet år, end jeg nogensinde har haft, men jeg tror, ​​det bare manglede træningsstrukturen og især rejser.

Pludselig kommer du tilbage på vejen, og du har bare ikke tid til at bruge de konsekvente timer. Hvad angår intensitet: Jeg har ikke gjort noget i rigtig lang tid. Jeg ved ikke rigtig, om al den intensitet er gavnlig for mig ærligt talt. Jeg føler bare, at jeg ikke kommer mig, så jeg skal bare gemme det op til løb. Jeg gætter på, at den eneste intensitet er Strava. Det er ret godt, fordi du kan udfordre dig selv, i forhold til at gå gennem specifikke intervaller, som jeg har gjort hele min karriere.

Multitalentet Nash ser frem til grus-privatkørsel efter denne sidste sæson af løb på Clif Pro Team.
Multitalentet Nash ser frem til grus-privatkørsel efter denne sidste sæson af løb på Clif Pro Team. (Foto: Greg Kaplan)

VN: Så leder du efter Strava QOM’er, når du bare er ude at ride?

KN: Jeg har gjort en lille smule af det efter ikke rigtig at have været en Strava-bruger. Det har været sjovt, og jeg elsker gruppeture, men det var der også meget lidt af sidste år.

VN: Hvor mange sæsoner mere ser du dig selv køre?

KN: Clif Team slutter, desværre, efter 20 år. Jeg er lidt ved at sætte min egen ting sammen i formentlig et par år, men det bliver mere grus, mountainbike-etapeløb, de ting, som modne atleter gør.

Jeg vil ikke fokusere på én ting. Jeg kan rigtig godt lide den brede mangfoldighed. Jeg vil ikke bare være en grusracer eller bare en mountainbiker. Jeg tror, ​​man skal være ret åben for at leve af og arbejde med sponsorer i disse dage.

Jeg kan godt lide gruset. Det er ret sjovt at blande det sammen, men jeg vil bare ikke kun være grus. Jeg kan virkelig godt lide at cykle på mountainbike, og jeg kan godt lide mange etapeløb, at mountainbike-ting er bare sjovt! Så forhåbentlig kommer flere løb tilbage næste sommer, ved du? Det var så ret begrænset i år.

Nu har jeg gjort det bedre med udholdenhedsbegivenhederne — jeg vandt den belgiske vaffeltur i sommer. Jeg nyder ikke nødvendigvis de lange distancer, men jeg ved, at jeg kan klare det, og det er godt. Så jeg vil gøre lidt af hvert.

VN: Skal du deltage i World Cups eller andre løbsserier i Europa i denne sæson?

KN: Jeg vil gerne besøge min familie tilbage i Europa og hoppe ind i et par løb mere, men jeg har en tidsplan lige nu, så vi får se.

VN: Planlægger du at køre i verdensmesterskaberne?

KN: Jeg vidste, at verdener kom tilbage til USA, og jeg startede i USA, så hvad angår cyclocross – jeg skal være en del af det. Jeg vil gerne gøre det af flere grunde. Så det er, det er målet, men føringen ud til den er ikke fuld kryds er ikke noget for mig længere.

VN: Hvordan havde du det med dit podie ved Trek CX Cup?

KN: Jeg havde det ret godt, det var en god kamp, ​​jeg skulle også rykke en flok op. Og så det var godt at få en træning, fordi jeg har nul [UCI] point, så jeg starter død sidst [at the UCI World Cup]. Så hvis jeg kan hoppe på “Jolanda [Neff] tog“ det bliver godt.

Jeg var virkelig spændt. Jeg kæmpede ret hårdt for at være på podiet. Jeg kørte med Yolanda i lang tid, og bare at have en chance for at være på podiet med hende – jeg pressede bestemt på den.

Katerina Nash red til tredjepladsen ved Trek CX Cup 2021.
Katerina Nash red til tredjepladsen ved Trek CX Cup 2021. (Foto: Greg Kaplan)

VN: Fejrede du det?

KN: Jeg er ikke som en stor celebrator. Med hensyn til at drikke er jeg stabil: Jeg har bare et glas vin de fleste nætter.

VN: Rød eller hvid?

KN: Åh, jeg drikker begge dele – det afhænger af årstiden. Sandsynligvis ikke begge på samme nat; sommer mere hvid og vinter mere rød. Hvis jeg skulle vælge én ting at drikke resten af ​​mit liv, ville det sandsynligvis være Sonoma County zinfandel. Du kan ikke klage over californisk vin!

VN: Du nævnte, at du vil starte dit eget hold?

KN: Det er bare en slags privat ting som individuel atlet. Jeg har ikke rigtigt styr på tingene, men jeg prøver at fortsætte [with sponsors]. Så lidt af en Clif Bar og sandsynligvis Specialized.

Source link