Had Primož Roglič Gino Mäder de etappe van Parijs-Nice moeten schenken? Beide ruiters hebben hun zegje

Had Primož Roglič Gino Mäder de etappe van Parijs-Nice moeten schenken?  Beide ruiters hebben hun zegje


Veel fans waren diepbedroefd toen ze zagen hoe Gino Mäder verstrikt raakte in de laatste meters van etappe zeven in Parijs-Nice, waar Primož Roglič (Jumbo-Visma) voorbij kwam neem zijn derde etappe van de race terwijl hij de eindzege nadert, maar het verbleekt waarschijnlijk in vergelijking met hoe de 24-jarige Zwitser en zijn Bahrain-Victorious team zich voelden.

De finale leidde ook tot de vraag: had Roglič Mäder moeten laten winnen?

“Mijn team heeft de hele dag hard gewerkt en ik zag een kans om te winnen, dus ik dacht: waarom niet?” Roglič zei na de etappe een positie gesteund door zijn teamgenoot Jos van Emden.

“Dus je denkt dat ik me keihard werk zodat hij cadeautjes kan geven?” de Nederlander zei​ “Ik heb nooit een TT-overwinning als cadeau gekregen na de snelste tussentijd.

>>> Dr. Richard Freeman spreekt zich uit: ‘Ik ben geen dopingarts’

“Gevoel voor de rijder die tweede wordt, is iets anders dan de winnaar de schuld geven. Ik weet verdomd wat een tweede plaats betekent, kijk eens hoe vaak ik tweede ben geworden en ik neem het niemand kwalijk. “

Mäder was het daarmee eens, meer bezorgd over zijn eigen prestatie dan over het feit dat hij werd geslagen.

“Het is een gemakkelijk scenario. Als eerste over de lijn wint. Ik moet er gewoon sneller komen, ”zei Mäder. ‘Er werd niets geloofd [to be] veilig … drie seconden lang dacht ik dat het iets kon zijn. Toen vielen mijn benen in slaap en Roglič passeerde me als een vliegtuig… chapeau Roglič.

“Maar een overwinning is pas echt mooi als je de sterkste was. Een gratis overwinning zou nooit goed voelen. Het is pkunst van het bedrijf. Zie het goede ervan en gebruik het als motivatie. “

2013 Vuelta a España-winnaar Chris Horner had een andere kijk, zeggend dat, ongeacht of het goed was voor Roglič om de overwinning te schenken, het in zijn belang zou zijn geweest om dit te doen, waardoor een gunst ontstond die later zou kunnen worden verzilverd, vooral omdat Roglič’s belangrijkste doel dit seizoen de Tour is. de France in juli.

“Lelijke overwinning in mijn boek”, zei de Amerikaan. “Dit is zijn derde overwinning in Parijs-Nice, ik weet dat sommige mensen thuis zullen zijn als ‘een overwinning is een overwinning, je moet erop uit en alles pakken’ jongens… zo werkt het niet in het professionele peloton. Als je vrienden wilt, kunnen er elk moment slechte dingen met je gebeuren. “

Source link