Geraint Thomas doet het ‘beter dan verwacht’ terwijl hij vasthoudt aan GC top 10 in Tirreno-Adriatico

Geraint Thomas doet het ‘beter dan verwacht’ terwijl hij vasthoudt aan GC top 10 in Tirreno-Adriatico


Ondanks dat hij tijd verloor na een valpartij in de derde etappe en uiteindelijk afstand nam nadat hij zijn energie had besteed aan het offensief op de hellingen naar de finish van de vierde etappe, is Geraint Thomas blij met waar hij staat in Tirreno-Adriatico terwijl hij naar de Tour de France deze zomer.

‘Ik ben beter dan ik had verwacht [I would be] hier, ”zei de renner van Ineos Grenadiers na de etappe, die een minuut achter de nieuwe raceleider Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) kwam en nu 1-25 op de 10e plaats in het algemeen klassement zit.

“In januari reed ik gewoon rond op Gran Canaria, de uren binnen krijgen, niet te veel intensiteit, dus ik ben de afgelopen maand al veel verder gegaan en het is fijn om gewoon in de mix te zitten en gewoon een beetje anders te racen. . “

Nadat Bernal in de laatste kilometers had geprobeerd van de voorkant te springen, sloeg de Welshman uit en sprong vervolgens een paar minuten op het wiel van Pogačar voordat de Sloveen soleerde weg naar de overwinning

>>> ‘Totdat dit is opgehelderd, mogen alle betrokkenen niet in de buurt van de sport zijn’: MP roept Ineos op om Dave Brailsford te schorsen

“Ik wilde niet aan de voorkant trekken, ik dacht dat Egan vandaag beter was, dus ik dacht dat ik liever zou aanvallen dan aan de voorkant te trekken en Van Aert of wie dan ook achter me aan zou zetten. Helaas had Egan niet echt de benen, maar voor mij ben ik blij met waar ik sta, echt op schema voor juli.

“De bonus eindigde op tijd voor de tweede helft van de rugbywedstrijd in Wales.”

Het was echter een goed dagje uit in Italië voor Groot-Brittannië, omdat thuis de sportspoelen van de Dr Richard Freeman schuldig vonnis, met Simon Yates (BikeExchange) als tweede op het podium, niet in staat om Pogačar te sluiten ondanks zijn inspanningen.

Ondertussen blijft Simon Carr van EF Education-Nippo indruk maken, hij eindigde als achtste op het podium en klom naar dezelfde plaats in het algemeen klassement, slechts een minuut achterstand op Pogačar.Source link