Fabio Jakobsen taler om sin Tour of Poland crash, opsving og fremtid – VeloNews.com

Fabio Jakobsen taler om sin Tour of Poland crash, opsving og fremtid – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Fabio Jakobsen har talt for første gang om hans forfærdelige nedbrud på Tour of Poland i august.

Den unge hollandske sprinter var involveret i en højhastighedsstyrt i Katowice centrum, efter at han blev tvunget ind i barriererne af en tilfældig sprint fra landsmanden Dylan Groenewegen. Jakobsen blev sendt i katapult i luften og tilbage på væddeløbsbanen, hvilket resulterede i en massebunke, der efterlod flere ryttere såret, hvor Deceuninck-Quick-Step-rytteren opretholdt en lang liste med alvorlige sår.

Den 24-årige talte langvarigt til AD.nl Torsdag om hans minder om begivenheden, hans måneder med rehabilitering og håb om fremtiden.

På hans minder

Jakobsens nedbrud kom på en notorisk hurtig nedadgående sprint på den indledende etape af den polske turné i sommer. Groenewegens vaklende bane, sub-standard race barrierer og en 80 km / t sprint kolliderede for at skabe en massebunke, der kastede en skygge over den nystartede sæson.

Jakobsen har ingen minder om det øjeblik, styrtet skete, men fortalte AD.nl af hans reaktion, da han først blev vist et billede af kølvandet på hændelsen.

”Jeg så kun blod,” sagde han. ”Det lignede mere roadkill. Jeg tænkte, hva ‘? Jeg ser slet ikke sådan ud, gør jeg? ”

“[I remember] hvordan jeg kørte til den sidste kilometer i rattet på mine holdkammerater Davide Ballerini og Florian Sénéchal. Det er den sidste ting, jeg husker. Så bliver det sort.

”Min holdkammerat Florian [Sénéchal] satte sin cykel mod et hegn og løb mod mig. Han så, at jeg lå på asfalten mellem spærrene. Der var blod overalt. Folkene omkring det gjorde intet – de var frossne af synet. Florian så, at jeg kvalt mit eget blod. Jeg kunne ikke bevæge mig, han så panikken i mine øjne. I en refleks tog han mit hoved og løftede det let, så blodet løb fra min mund og hals. Så blev jeg rolig, sagde han. Men han ved heller ikke længere noget om det, hans hukommelse stopper der. ”

I kølvandet

Jakobsen blev straks ført til Sosnowiec hospitalet i Katowice, hvor han blev sat i en kunstig koma og gennemgik en fem timers drift på hans alvorligt beskadigede kæbe og ansigt. Jakobsen mistede også en betydelig mængde blod og fik alvorlige blå mærker i lungerne.

I dagene efter havde Jakobsen et rør ned i halsen for at hjælpe vejrtrækningen, led følelsesløshed gennem kroppen og fik ordineret en række lægemidler, der førte til konstant døsighed.

”Hver gang jeg [felt drowsy], Jeg tænkte: ‘dette er det, jeg er ved at dø,’ ”sagde han. ”Det var jeg ikke, men det føltes som om jeg var. Det skete 50, måske 100 gange. Det var en ægte frygt for at dø. Det fik mig til at gå i panik, kæmpede for at overleve, kæmpede for at trække vejret. Det var de længste dage i mit liv. Aldrig før har jeg lidt sådan. Jeg vil hellere køre tre Vueltas back-to-back end at tilbringe endnu en dag i intensiv pleje. ”

Flere måneder senere er Jakobsen i stand til at se tilbage med et strejf af mørk humor.

”Jeg tog slag med mit ansigt og derefter med min røv: Jeg slog den mand med det [Jakobsen was catapulted into a race official]. Det var heldigt: Jeg har en ret fed røv, ”sagde han.

Da han vendte tilbage til racing

Jakobsen håber at vende tilbage til racing inden august. Foto: Tim de Waele / Getty Images

Efter to måneders bedring i sit hjem under pleje af sin kæreste, Jakobsen vendte tilbage til cyklen i november.

Han er håb om snart at vende tilbage til væddeløb, men uden at skynde sit fysiske og mentale rebound fra en livsændrende ulykke.

”Ordren er: først komme dig, derefter blive en normal person igen, så se om jeg kan blive cyklist igen,” sagde Jakobsen. ”Jeg er nu nået til det punkt, hvor jeg cykler i to timer hver anden dag. Stille, i kaffe-tempo. Jeg har ikke sprintet endnu. Men jeg har en tidsplan igen, og jeg gik i træningslejr med holdet.

”For et par uger siden cyklede jeg en runde med et par holdkammerater, der kom forbi. Vi kørte måske 30 kilometer i timen, men jeg var euforisk. Det føltes som om jeg kørte ned Champs-Élysées på den sidste etape af Touren. Jeg indså, hvor meget jeg elsker mit erhverv, hvor meget jeg kan lide at køre.

”Lægerne og min træner ønsker ikke at sætte en dato for min tilbagevenden. De siger: tag det let, trin for trin. Jeg håber hemmeligt, at jeg vil være der, når løbet finder sted i marts, men det er mere realistisk, at det bliver august.

“Der kan være noget, der forhindrer mig i at nå 100 procent, men jeg ved det ikke, før jeg prøver.”

Jakobsen sagde, at han kun vil vide, om han er psykologisk klar til at lade en masse sprint igen, når han er i varmen fra selve løbet.

”Jeg kan ikke huske noget om selve nedbruddet,” sagde Jakobsen. ”Jeg drømmer ikke om det, jeg er ikke bange for at falde … Hvis jeg vil komme tilbage, er jeg nødt til at turde at dykke ned i et hul. En sprinter, der bremser for meget, vinder ikke. ”

På Groenewegen

Jumbo-Visma-sprinter Groenewegen har ikke kørt siden styrtet, efter at hans hold bænkede ham, mens de ventede på resultatet af en UCI-juryens afgørelse. I begyndelsen af ​​november overgav det styrende organ den 27-årige en suspension på ni måneder.

Jakobsen blev spurgt, om han gav Groenewegen skylden for styrtet.

”Ja, på en måde,” sagde han. ”Jeg er ikke fordomsfri nok til at sige, at han ikke har skylden. Mest af alt er jeg ked af det. Undskyld for mig selv, for ham, for vores hold. Vi var de to bedste hollandske sprintere og blandt de bedste i verden. Vi havde handlet steder hele året: den ene gang vandt han, den næste gang var det mig. Vi skulle begge til Giro. Vi havde startet en duel, der kunne have været lang tid. Dueller som det, det er det, det handler om i vores sport.

”For nylig spurgte han, om vi kunne mødes. Jeg kan forstå, at denne sag vejer tungt på hans sjæl, og at han søger lukning. Men jeg er ikke klar til det. Først vil jeg lære mere om, hvordan min helingsproces skrider frem. Jo bedre jeg har det, jo bedre er det for ham. Han ville heller ikke have dette. Og han får en masse lort over ham fra anonyme mennesker bag deres tastatur – det er latterligt. Jeg håber inderligt, at han snart kan gøre det, han er god til – sprint – og at vi kan lade alt dette være bag os. ”

Det fulde interview med AD.nl kan læses her.Source link