Fabio Jakobsen fortæller historien om hans nedbrud og dens efterfølgende

Fabio Jakobsen fortæller historien om hans nedbrud og dens efterfølgende


Fabio Jakobsens nedbrud i Tour of Poland var en af ​​de største nyheder i denne begrænsede cykelsæson. Den tidligere hollandske nationale mester talte for første gang efter den skæbnesvangre dag i Katowice i et interview med Thijs Zonneveld i den hollandske avis AD.

”Jeg vil hellere køre tre Vueltas a España i træk end nogensinde tilbringe endnu en dag på intensivafdelingen,” sagde Jakobsen.

Tour of Poland var et af de allerførste løb efter COVID-pause, og pelotonet var ivrig efter at køre igen. Sceneafslutningen i Katowice på dag to var også kendt for Jakobsen. Han husker dagen godt.

”Jeg kendte den lokale omgang, fordi jeg havde kørt der året før,” siger Jakobsen. ”Slutningen var på samme sted, ned ad bakke. Jeg kan huske, at jeg havde det godt, da jeg hilste på min ven Julius van den Berg, der var i udbruddet på det lokale skød. Jeg kan huske, at jeg sad på rattet til Davide Ballerini og Florian Sénéchal. Derefter er det sort, og jeg kan ikke huske noget mere. ”

Dylan Groenewegen og Fabio Jakobsen kæmper mod det i det sidste strejf til mål. Deres hastighed var over 80 kilometer i timen, når Groenewegen afviger, rammer Jakobsen og sender ham ind i spærrene. Barriererne falder fra hinanden, da Jakobsen rammer dem. Han lander på en UCI-kommissær, der brækkede mange ribben, men blødgjorde slaget for Jakobsen.

”Hvis den mand ikke ville have været der, ville jeg have ramt målportalen først og ikke ville sidde her,” siger Jakobsen. Hans holdkammerat Florian Sénéchal var en af ​​de første til at se Jakobsen. Den franske rytter løfter Jakobens hoved og frigør luftvejene.

”Andre mennesker blev frosset på stedet,” forklarede Jakobsen. ”Florian så panikken i mine øjne. Der var så meget blod. I en refleks løftede jeg mit hoved, så blodet kunne komme ud af min næse og mund. Han siger, at jeg var mere rolig efter det, men han kan ikke huske noget mere. På tv-billederne kan du se ham græde og i flere dage spekulerede han på, om han gjorde det rigtige ved at løfte mit hoved, ikke [potentially] gør det værre ved at forårsage rygmarvsskade. Det var et valg mellem to onder, og han tog det rigtige valg. ”

Team UAEs læge Dirk Tenner var også ved Jakobsens side. Han sagde, at lægen, der har erfaring med traumatologi, koordinerede indsatsen, indtil traumahelikopteren ankom.

Jakobsen blev bragt til hospitalets ICU og endte i en induceret koma. Hans kvæstelser var omfattende: hjernekontusion, frakturer i håret i kraniet, brækket gane, mistede ti tænder, mistede dele af over- og underkæben, nedskæringer i ansigtet, brækket tommelfinger, forslået skulder, skade på stemmebåndens nerver og en lungekontusion.

I AD-interviewet mindede han om at vågne op, da han så sin kæreste, men husker også, at han havde lyst til at dø over 50 gange i den seng.

”Jeg havde så mange problemer med at trække vejret og var bange for at kvæle på grund af luftrøret, men også fordi min lunge var forvirret. Jeg brugte al slags medicin, ”mindes han. ”Jeg blev ved med at miste bevidstheden, gled ind og ud. Hver gang jeg tænkte ‘dette er det, nu skal jeg dø’. Dette skete måske 50, 100 gange. Jeg døde ikke, men det føltes sådan. Dette var de længste dage i mit liv. Jeg vil hellere køre tre Vueltas a España i træk end at tilbringe en dag mere dag på ICU. ”

Jakobsen har allerede haft mange operationer for at genoprette den omfattende skade på ansigtet. På ydersiden ser du ikke meget af skaderne længere, men den virkelige skade er indeni. Han har fået bentransplantationer for at genoprette hans kæbe, men det varer først i slutningen af ​​næste år, før han har alle tænderne tilbage.

Den 24-årige rytter har været på cyklen igen i korte kaffeture. Han har været på en træningslejr til Spanien med Deceuninck-Quickstep, men er realistisk, når det kommer til hans comeback.

”Min krop led et enormt slag. Det største problem er stemmebåndets nerveskader. Jeg har brug for fuld gendannelse af stemmebåndene, fordi det er vigtigt for vejrtrækning som rytter på World Tour-niveauet. Jeg håber at være tilbage i pelotonet i marts, men lægerne vil tage det trin for trin. Det ville være rart at vende tilbage på øverste niveau i august, et år efter ulykken. Mit held er, at jeg ikke kan huske styrtet. Jeg har ingen mareridt om, og jeg er ikke bange for at gå ned [because of it]. Jeg ved kun, om jeg ikke vil være bange for at sprinte igen, når jeg er tilbage i den flok. Jeg ved, at hvis jeg vil komme tilbage, kan jeg ikke sprinte af frygt. En bange rytter rammer bremserne, ”sagde han.

Jakobsen så billederne af styrtet fra sin ICU-seng i Polen. For ham er det klart, at Dylan Groenewegen er skyld i. UCI suspenderede Groenewegen i ni måneder. Han er berettiget til at køre igen i maj.

”Vi lavede 84 kilometer i timen, så du har ikke meget tid til at reagere. Dylan smsede mig og vil tale, men jeg er ikke klar endnu. Mine skader var også så omfattende på grund af disse barrierer og hastigheden. Barriererne stoppede mig ikke. De foldede bare. Vi er nødt til at slippe af med farlige finish som denne. Jeg sprinter ikke længere, når jeg igen ser defekte barrierer som disse i et løb, ”sagde Jakobsen.

Jakobsen er usikker på, om han nogensinde vil være i stand til at køre på World Tour-niveau igen. Deceuninck-Quickstep og Jakobsen undersøger nu, hvem der er erstatningsansvarlig nu og i fremtiden.

”Det er muligt, at jeg ikke kommer tilbage til det niveau. Min kontrakt udløber i slutningen af ​​næste år, og ingen vil have en lamme rytter. Jeg kan ende med at arbejde på en fabrik. Der er ikke noget galt med at arbejde på en fabrik, men det var ikke fremtiden for Delore, mig og muligvis fremtidige børn. Jeg tænker ikke let på disse ansvarssager, men det kan heller ikke være, at jeg sidder med konsekvenserne af noget, jeg ikke skabte. Det handler ikke kun om pengene, men også om ansvar. ”Source link