En mand, en minivan, et Nascar-spor og en ny verdensrekord

En mand, en minivan, et Nascar-spor og en ny verdensrekord


I maj 2019, liggende på en vejkørsel i Michigan, efter at en chauffør i en SUV stødte på ham, ankom Jon Ornée til et af de øjeblikke, der splittede et liv i ‘før’ og ‘efter’.

Da chokket begyndte at blive slidt, svingede Ornée med fingrene og tæerne, forsøgte at afspille kollisionen i hovedet og løb gennem en mental tjekliste for at se, om hans hoved og torso føltes OK. Hans ben gjorde ondt. Hans arm virkelig gøre ondt. Men da ambulancen ankom, siger Ornée, var hans hovedtanke, at han ville være okay. ”Jeg indså, at jeg var rolig. Med det. Alt var i orden. Jeg var taknemmelig for alle de hjælpere, der omgav mig. Tak for livet, min krop, min familie. ”

Det er ikke de følelser, du ville forvente, når nogen lige er kørt ind, men de giver noget antydning til den slags person, Jon Ornée er.

På hospitalet gjorde Ornée status over skaden. Hans ben tog byrden af, hvad der kunne have været en dødelig ulykke, men den mere varige skade var på hans højre albue. Hans olecranon, den spidse del ved albespidsen, havde snappet væk fra resten af ​​knoglen og blev forskudt et eller andet sted i tricep. Rehabiliteringen tog omkring et år, og i løbet af den tid begyndte den 37-årige Michiganer at undre sig over, hvilken form hans liv ville tage i kølvandet.

Ornée besluttede, at hændelsen ville være en linje i sandet: et vækkekald for at få mest muligt ud af hver dag der kommer. En påmindelse om at leve livet godt.

”Jeg lovede at begynde at tackle målene på min” ville det ikke være sejt, en dag ”-liste,” siger Ornée. ”Fordi ‘en dag’ aldrig kommer. Vi er nødt til at få det til at ske. ”

Han besluttede at gøre ekstraordinære ting: at svøm de 54 miles (86,9 km) over Lake Michigan i et stafet med venner; at sætte en rekordtid ridning af staten Michigan (599 km i 15:56; 37,33 km / t gennemsnit) i en paceline; at begynde et band med sin kone.

Sidste mandag var den seneste rate på Ornées rejse for at gøre hans liv “episk”. På Michigan International Speedway i slipstream af sin fars Honda minivan, Ornée sætte en ny verdensrekord for den hurtigst assisterede 100 mil (160,94 km) tur – en afstand tilbagelagt på 2 timer 20 minutter og 46 sekunder ved en gennemsnitlig hastighed på 42,6 mph (68,6 km / t).

Taler til CyclingTips i dagene efter turen indrømmede Ornée (korrekt), at turen var “en smule mind-blowing”, men det var en del af, hvor tiltrækningen til den lå. “De fleste af os cyklister har trukket op i en tempolinje og bag et køretøj til korte udbrud, men at gøre det på en lukket bane i 100 miles var bestemt på vej ind i ukendt område,” forklarer Ornée. “Mit hoved, nakke, skuldre og ryg er stadig ret ømme ved konstant at gemme.”

Kommunikation til sin far, der kørte den førende bil, blev lettet af et Bluetooth-ørestykket, så Ornée kunne planlægge pacing og holde fokus. ”At gå rundt på et spor mens du stirrer bag på et køretøj er masser af sjov for de første par omgange,” siger Ornée. ”At gøre det i over to timer er noget hypnotisk. Det var godt at kunne chatte lidt for at holde mit sind engageret. ”

Turen tjente to formål – på overfladeniveau var det den næste seje ting at krydse Ornées liste, men det var også en måde at lukke sløjfen på at skabe fred med begivenhederne i maj sidste år. Da han kom sig, kæmpede Ornée med de psykologiske konsekvenser af at blive ramt af et køretøj. ”Ærligt talt var jeg bange,” siger han. ”Biler og cykler kolliderer for ofte. Vi skal dele veje, men flere problemer, herunder dårlig infrastruktur, føreruddannelse, distraheret kørsel og raseri, sætter cyklister regelmæssigt i fare. ”

Det var tid til at begrave øksen. “Jeg tænkte, ville det ikke være sejt, hvis en bil og en cykel gik sammen til en forandring og gjorde noget spektakulært?”

På trods af turens ærefrygtindgydende karakter var Ornées opsætning forfriskende lavteknologisk. Der var ikke nogen specielle ændringer på hans cykel – en standard-spec Cervelo S2, han kørte hele vejen i et 52/11 gear, drejede mellem 100-120 omdrejninger pr. Minut, bøjet over aero barer med en flaske og ernæring stashed i midten .

Den førende bil var for det meste indstillet på fartpilot, så Ornée kunne komme i en zen-tilstand, koncentrere sig om at holde en jævn afstand mellem hans forhjul og kofangeren og whoosh gennem miles. ”Jeg har kørt cykler med høje hastigheder i mange år, og jeg følte mig meget komfortabel,” siger Ornée.

Med tillid til sin fars kørsel og med de fleste variabler fjernet – bortset fra banken på svingene og lejlighedsvis sidevind – var det et spørgsmål om at styre hans præstationer og træthed. ”Mine fødder og hænder blev følelsesløse og min hals blev stram og træt, så jeg strategiserede konstant mikrobevægelser og skift for at holde mig løs og fokuseret,” forklarer Ornée. “Den lige bagudstrækning gav mig en chance for at skifte position lidt og slappe af for at få blodgennemstrømningen tilbage til mine ekstremiteter.”

Passende var det på den lykksaligt lige bagudstrækning, at Ornée klokkede op til århundredet og satte en milepæl, som han mener er den hurtigste 100 miles på cykel under udarbejdelsen (filen er sendt til Guinness World Records til verifikation). På indmarken, ophidset og udmattet, udgjorde Ornée et billede foran en tom tribune, et stort smil spredte sig over hans ansigt.

Da han var efter styrtet i maj 2019, siger Ornée, at han for det meste bare var taknemmelig: “for min familie, selve livet, den smukke dag, min krop, mit helbred, de vidunderlige mennesker i mit liv.”

“Denne tur var bestemt symbolsk for mig,” fortsætter Ornée. ”Da jeg lagde på asfalten efter styrtet, tænkte jeg et øjeblik – og til tider uger efter – at cykling måske ikke var risikoen værd. Men jeg nægtede at lade en negativ begivenhed – en ulykke – berøve mig den store glæde, jeg føler at gøre ting, der får mig til at føle mig levende.

”Vi får kun et skud i dette liv. Vi kan lige så godt gøre det umagen værd og mindeværdig. ”Source link