Emotional Alaphilippe tilegner verdens titel til afdøde far – VeloNews.com

Emotional Alaphilippe tilegner verdens titel til afdøde far – VeloNews.com


“],” filter “: {” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}}”>

Der var tårer, da Julian Alaphilippe skabte Tour de Francis gule trøje i Nice sidste måned. Der var tårer igen i weekenden, da den flamboyante franskmand tog regnbuetrøjen af verdensmester i Imola.

Efter et rutsjebaneår, der har set sin fars Jo tragiske død, en streng national lockdown og det kontroversielle tab af hans Tour de France fører på grund af en tidsstraf, Sprang Alaphilippe tilbage søndag med et ustoppeligt angreb på verdensmesterskabet i de italienske bakker.

”Dette er min største sejr, en sejr, som jeg lovede min far, at jeg får en dag,” sagde Alaphilippe søndag. ”Da jeg ankom alene i mål, kunne jeg ikke tro, at min drøm blev opfyldt. Den eftertragtede regnbuetrøje er den smukkeste inden for cykling, og det at kende, at jeg vil bære den i tolv måneder, giver mig enorm stolthed. ”

Efter at have krydset linjen med et brøl af følelser kollapsede Alaphilippe behørigt mod barrierer i udmattede, følelsesmæssige tårer. Følelsen fortsatte med at flyde, da den 28-årige blev lykønsket af kolleger fra både hans nationale og professionelle hold.

En af dem, der mødte Alaphilippe i øjeblikke efter hans solo-sejr, var hans Deceuninck-Quick-Step-chef Patrick Lefevere.

”Han reagerede meget følelsesmæssigt – han kunne ikke stoppe med at græde,” fortalte Lefevere Sporza. “‘Er du stolt af mig?’ fortsatte han med at spørge. Selvfølgelig er jeg det. Jeg tror ikke, jeg har set så mange mænd græde som i dag, for alt mit personale var her. ”

Alaphilippe har en palmarès, der kan prale af monumentsejre, gule trøjer og storslåede scener. Ikke desto mindre efter to nylige verdensmesterskaber skuffelser, beskrev Quick-Step-stjernen sin verdens titel søndag som “topmødet, det løb, jeg drømte mest om.”

”I livet har alle vanskelige tider,” sagde Alaphilippe efter løbet. ”Du er nødt til at finde styrken til at stå op og fortsætte, når du har slået. Jeg har altid haft den styrke i mig til at fortsætte, og det hjalp mig i dag. På dage som i dag tænker jeg på folkene tæt på mig, arbejdet i mit team, tabet af min far. Dette har været et mærkeligt år. ”

Alaphilippe vil ride ud resten af ​​denne hidtil usete sæson og gennem 2021 i sin nye regnbuetrøje.

Mens den nye verdensmester planlægger et løb på både Ardennes klassikere og Tour of Flanders i den næste måned, kan Alaphilippe muligvis udsætte sin første udflugt i regnbuetrøjen. På trods af at han skulle forsvare sin titel på Flèche Wallonne onsdag, fortalte Alaphilippe i går den franske radiostation RMC at han måske har brug for mere tid til at samle sig selv igen.

“Jeg tror ikke, jeg kører Flèche Wallonne på onsdag,” sagde Alaphilippe. ”Det kommer bare lidt for tidligt, og jeg taler både fysisk og følelsesmæssigt. Det er måske ikke det bedste valg. ”Source link