Durbridge og Mullens vinder på etape 1 i Santos Festival of Cycling

Durbridge og Mullens vinder på etape 1 i Santos Festival of Cycling


Luke Durbridge (BikeExchange) og Peta Mullens (Roxsolt Liv SRAM) har taget åbningsdagspræmier på Santos Festival of Cycling i Adelaide.

I etape af kvindernes løb sprang Mullens til en overbevisende sejr fra en reduceret flok på 12 ryttere foran Ruby Roseman-Gannon (ARA) og Nicole Frain (Sydney Uni Staminade). Løbet delte sig i de afsluttende kilometer på en etape, der indeholdt tre opstigninger af Mengler Hill QOM. Den største rytter, der savnede den afgørende splittelse, var Grace Brown (BikeExchange) – en af ​​favoritterne inden løbet for den samlede succes.

Mullens, en tidligere australsk vej-, MTB- og cyclocrossmester, vil føre Santos Festival of Cycling ind i dag 2 i det fire-dages løb.

Kvinders resultater

I herrenes løb solede Luke Durbridge sig fri af flokken med mere end 75 km at gå i 107 km etape. Den tidligere australske mester i vej- og tidsprøve byggede en føring udvidet til ud over fire minutter, da han tacklede fire opstigninger af Mengler Hill. Han nåede mål i Tanunda mere end to minutter væk fra Raphael Freienstein (Inform TM Make), Damien Howson (BikeExchange) og resten af ​​et splintret felt.

“Jeg gætte, det var ikke rigtig planen,” sagde Durbridge. ”Der var åbenlyst stort pres på vores skuldre, da vi var det eneste WorldTour-hold her. Alle drengene er motiverede, og jeg er bare glad for, at jeg kunne afslutte det.

”Jeg sagde slags til mig selv ‘vær lidt modig og gå efter det, [it’s] kun 100 km ‘. Men da jeg kom derude, og det er 40º [C, 104ºF], 100 km er stadig langt. Jeg modvirkede sprinten ved det første mellemliggende og pressede bare lidt på, og ingen kom virkelig med mig.

”Så efter at jeg fik et hul, slog jeg mig bare til. Det er min stil, det meste af året gør jeg det på forsiden af ​​pelotonet, så så snart jeg fik kløften, vidste jeg, at kunne slå sig ned i et godt tempo. ”

Durbridge fører løbet generelt mere end to minutter med tre etaper tilbage.

Billede: Sarah Reed

Santos Festival of Cycling er et fire-trins National Road Series (NRS) løb for mænd og kvinder, anfægtet af indenlandske ryttere og en håndfuld WorldTour-professionelle. Det afholdes i stedet for Santos Tour Down Under, en begivenhed, der blev annulleret på grund af karantæne og grænserestriktioner forårsaget af COVID-19-pandemien.Source link