‘Den dag, jeg blev diagnosticeret, indså jeg, at hvis jeg kun kunne gøre en ting mere, ville jeg gerne cykle rundt i verden’

‘Den dag, jeg blev diagnosticeret, indså jeg, at hvis jeg kun kunne gøre en ting mere, ville jeg gerne cykle rundt i verden’


I 2018 blev Luke Grenfell-Shaw diagnosticeret med en kræftform, som meget få mennesker overlever.

Han havde arbejdet som engelsklærer i Sibirien, da han fik en smerte i venstre skulder, der ikke ville forsvinde. Efter en tur til skolens sygeplejerske var han tilbage i Storbritannien 48 timer senere og fik en biopsi. Den primære tumor under hans venstre skulder var på størrelse med en aubergine, og kræften havde spredt sig til lungerne.

Han gennemgik kemoterapi og kirurgi for en meget sjælden og aggressiv form for kræft i en alder af kun 24 år. Under sin første kemoterapirunde faldt hans ældre bror John, 25, til sin død i Lake District.

Da han fik sin behandling, fortsatte han med at forfølge sin lidenskab for at løbe og ride lange afstande. Halvvejs gennem sin kemoterapi løb han Bristol Half Marathon i 1-20-08, mens han også dimitterede med en kandidatgrad fra University of Oxford.

“Den dag, hvor jeg blev diagnosticeret, indså jeg, at hvis jeg kun kunne gøre en ting mere med mit liv, ville jeg gerne cykle rundt i verden,” fortalte Grenfell-Shaw BBC.

Udstyret med en tandemcykel, gik Grenfell-Shaw ud fra Bristol i januar 2019 med det formål at køre 5.000 miles øst til Beijing og følges af andre mennesker, der lever med kræft undervejs, og ønsker at ændre, hvad folk synes er mulige efter en kræftdiagnose.

”Jeg cykler med den viden, at min kræft kan komme tilbage når som helst,” sagde Grenfell-Shaw, mens han også kørte til minde om sin bror John.

Grenfell-Shaw forlod Bristol i januar 2019 og tog sig vej til Frankrig og derefter Holland, hvor et utæt telt kun var starten på hans problemer.

Da han cyklede over hele Europa, begyndte coronaviruspandemien derefter at komplicere sagerne, og grænserne begyndte at lukke.

”Jeg har ingen idé om, hvad jeg skal gøre,” sagde han. “Med hvert minut, der går, ser det ud til at være den mest fornuftige løsning at gå tilbage til Storbritannien”.

Han vendte hjem, men var fem måneder senere tilbage på vejen igen.

Siden da har han været på vej østpå og kronisk sin rejse på hans Instagram såvel som hans hjemmeside, Bristol2Beijing.

Indtil videre har Grenfell-Shaw samlet 65.000 £ til kræftorganisationer, hvor hans indsamlingsmål er 300.000 £. Linket til at donere er her. Han kører 300.000 km over 30 lande med tre hjul (han mistede et i Kroatien).

(Bristol2Beijing)

I Rumænien fangede han og kom sig også efter Covid-19, inden han gik gennem Moldova, Ukraine og nu er halvvejs over Tyrkiet.

Han vil derefter cykle gennem Usbekistan og Pakistan, på vej til Indien og Bangladesh, før han krydser Kina for at komme til hovedstaden.

Source link