De kaldte mig den malede mand

De kaldte mig den malede mand


Ama Nsek er en 21-årig racer, der for nylig signerede med L39ION af LA. Sidste weekend sendte han en stærk post på Instagram, delt af mange. Dette essay er en udvidelse af dette indlæg.

Indholdsadvarsel: Der er eksplicit sprog nedenfor.


Jeg har haft adskillige mennesker – endda en “holdkammerat” – kalder mig nigger. Jeg har fået racister til at råbe det fra deres biler, da de passerer mig på min cykel. Jeg sad der, mens en hvid mand kritiserede min mor, der ser hvid ud, men er spansk, for at være sammen med en abe, min far – en sort mand. Jeg fik en kvinde til at fortælle mig på Redlands Classic, at hun aldrig engang ville tænke på at gå ud med en sort mand, fordi “de er for mange problemer.” En pige, jeg var sammen med, fortalte mig, at hun havde racistiske bedsteforældre. Dette kom kun op, da de potentielt skulle være med på en tur, et problem, jeg er sikker på, at mange sorte mennesker er stødt på.

Denne sidste lørdag stod jeg i kø for at bestille min frokost, og denne mand går ind uden maske og begynder at plage mig om masken på billedet ovenfor. Jeg stod bare i køen og vinkede til arbejderne, fordi de ser mig så ofte. Dette er præcis, hvordan samtalen gik:

Ham, efter at have stirret hårdt i over et minut: “Hvad betyder din maske?”
Mig, venlig: “Det betyder ligestilling.”
Ham, mere aggressiv: “Hvad betyder det?”
Mig, bevogtet: “Hvad synes du? Det betyder ligestilling. Som det står. Intet mindre, intet mere. ”
Han griner og siger: “Du ser godt ud i næsen.”
Mig: “Så du synes ligestilling er en snude?”

Denne mand fornedrede ikke kun ideen om lighed, men han sagde også, at jeg ser godt ud i en snude. EN MUZZLE. For mig en spansk afroamerikaner.

Mit navn er Ama Nsek, og jeg er en 21-årig Afro-Latino, der bor lige uden for Los Angeles, Californien. Denne artikel handler ikke specifikt om problemerne med cykling. Det handler om at dele de oplevelser, jeg har haft, og at opmuntre alle andre, der er blevet gjort til at føle sig mindre: kvinder, LGBTQ + osv. Til at føle sig mere komfortable med at tale om deres egne oplevelser.

Når det kommer til racebevidsthed og forståelse, er der stadig meget arbejde, der skal udføres. Fra personlig erfaring har jeg mødt voksne, der mener, at racisme ikke eksisterer. Jeg har mødt andre, der mener, at racister simpelthen er for bange for at tilkendegive deres tro offentligt og sætter spørgsmålstegn ved mine egne oplevelser med åbent, stolt racistiske mennesker. Selvfølgelig tager de fejl. De sociale normer bag målrettet, individuel racisme ændrer sig dramatisk, ikke til det bedre.

Ironisk nok er det faktisk ulighed, der fungerer som en snude. I 1850’erne kunne manden på caféen have lovligt mundet mig med noget problem overhovedet. Inden borgerrettighedsbevægelsen i 60’erne, havde han sagt det til mig, ville jeg have troet ham sammen med alle andre i restauranten. Faktisk ville jeg ikke have fået lov til at spise på et sted, der er high-end. Hvis jeg sagde noget kontroversielt, ville jeg frygte lynchning (hvilket stadig sker i dag).

Jo større ulighed mellem os to, jo mindre ville jeg have været i stand til at sige mig (hvis jeg overhovedet fik lov til at sige noget). Denne fortsatte ulighed er grunden til, at han følte sig godt til at dele sine racistiske tanker og fornærme mig offentligt. Det er den aktive bevarelse af ulighed, der fik ham til at føle sig okay at nedbryde mig og nedbryde min følelse af, hvad det betyder at være menneske. Det var ulighed, der holdt parret i nærheden fra at have modet til at sige noget, selvom de klart var ubehagelige.

Afroamerikanere er stadig lynchede i dag, selv i ekstremt liberale og forskellige stater som Californien. Her er nogle links om lynchings i 2020 for en vis uddannelse. Læs venligst:

Ahmaud Arbery blev lynchet i Georgien
Hvad der virkelig skete med manden fundet i Piedmont Park (“KKK passerede flyers 30 minutter væk på Conyers”
4 sorte mænd blev fundet hængt i tre uger

Nogle oplysninger om mig. Jeg er en professionel cyklist, der kører for L39ION.LA, eller Legion of Los Angeles, det mest forskelligartede hold i USA og utvivlsomt et af de hurtigste kritthold. Som junior-cyklist kørte jeg til LUX Cykling på hjemmemarkedet og til Team USA internationalt for at køre Paris-Roubaix-blokken i Belgien og Frankrig. Efter at have været på et højt niveau af racing skifter linsen nu til mine oplevelser med cykling.

Rahsaan Bahati sagde det bedst: “Jeg har lyst til en rosin i en skål mælk.” Bortset fra min bror havde vi ingen andre mennesker i vores aldersgruppe, der lignede os, og kun tre andre, hvis du udvider aldersgruppen til 30 (Cory, Justin og CJ Williams). Og selvom det måske lyder fint for nogle mennesker, er det faktisk en ganske ensom sti, fordi ingen på det niveau kan forholde sig til mine oplevelser.

Efter Paris-Roubaix, efter at have flyttet op fra sidste række til 2. række i det neutrale (ja, seriøst), blev jeg kaldt “DEN MALEDE MAND.” Min holdkammerat sagde sjovt at de frygter den malede mand, men uanset det fik mig til at indse, at jeg er den eneste derude, der har min hud.

Disse historier er ikke designet til specifikt at adressere institutionel racisme eller give komplekse løsninger på cykelproblemerne. Dette er mig, der blot angiver, hvad jeg har gennemgået, og for at opmuntre dig til at begynde diskussionen og uddannelsen. I dag. Ikke i morgen.

Hvis du er kommet til slutningen af ​​artiklen og ikke har klikket på nogen af ​​linkene, delt denne besked eller taget det på dig selv at uddanne dig mere, så er problemet manglende selvuddannelse i samfundet og afskedigelse af historier som denne. Det er den fortsatte tavshed og manglende diskussion fra almindelige mennesker, der støtter racisme og stadig udbreder ideen om, at tavshed er sikkert.

Nå, sikkert for hvem? Det er klart, ikke for folk som mig. Hvis dette ramte en akkord, bedes du dele dette og begynde samtalerne. Det starter ved bordet med venner og familie.

Source link