Dansk rytter, der går på pension som 21-årig, kalder brug af piller i pro-racing for ‘grotesk’

Dansk rytter, der går på pension som 21-årig, kalder brug af piller i pro-racing for ‘grotesk’


“], “filter”: “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote” }”>

En dansk rytter, der har meddelt sin pensionering som blot 21-årig, har opfordret brugen af ​​piller i pro-racing.

Ludvig Wacker, et tidligere medlem af Sunwebs udviklingsteam, besluttede at trække stikket til sin karriere i år med henvisning til et stort styrt, der gjorde ham bange i flokken, og mental udmattelse, bag hans beslutning om at træde væk fra sporten.

Læs også: Fransk undersøgelse: Rygmarvsskademedicin opdaget hos Tour de France-ryttere

I et interview med den danske hjemmeside Feltet.dk, beskrev Wacker den åbenlyse brug af piller i cykling som “grotesk”. Han tilføjede, at han troede, at unge ryttere selv ville få pillerne uden nogen handling fra deres hold.

Wacker navngav ikke nogen ryttere eller hold direkte.

”Jeg er træt af piller i sporten. Det er måske lovlige piller, men jeg er stadig træt af at have piller i cykelsporten, og jeg synes, det er grotesk, at det skal være så indlysende,” sagde han. Feltet.dk. “Det er så indlysende. I de store løb kører folk rundt med små beholdere i lommen med piller og så videre. Jeg har aldrig selv villet tage noget, og så ved man, at i alle finalerne tager de andre ting, man ikke gør.

”Jeg tror ofte, det er de unge ryttere selv, der gør det. Det er ikke nødvendigvis holdene, der står bag. Rytterne kan selv få det. Det er meget nemt at få fingrene i.”

Wacker tilføjede, at selvom stofferne ikke var forbudte, bekymrede han sig over konsekvenserne af at bruge nogle af stofferne meget regelmæssigt.

”Det er blandt andet smertestillende og koffein. Det er fuldstændig latterligt, hvor meget folk tager, fordi man ikke ved, hvad det kan betyde for rytterens krop om 20 år,” sagde han.

Brænder ud

Wacker var en lovende ung rytter og har tidligere vundet Gent-Wevelgem juniorer og flere etaper af Denmark Youth Tour. Han blev tilmeldt Sunwebs udviklingsteam i 2019, men forlod, da hans kontrakt løb ud året efter, på trods af at han blev tilbudt en forlængelse.

Læs også: Smertestillende medicin og cykling: Tramadols mørke fare

Et stort styrt ved Randers Bike Week i Danmark sidste år var begyndelsen på enden for den unge rytter. Selvom han ikke led nogen alvorlige skader, påvirkede det hans tillid til flokken og gjorde ham bange for at komme ned igen.

»Der er flere grunde til, at jeg stoppede. Jeg styrtede sidste år i Randers Bike Week, som var det første løb efter coronavirus-nedlukningen. Selve styrtet var i høj hastighed, men jeg slog ikke mig selv rigtig hårdt, men i mit hoved var det meget værre, end det egentlig var,” sagde han.

”Så gik det helt galt til de danske mesterskaber i 2020, hvor jeg sad for langt tilbage, fordi jeg var for forsigtig. Så stod jeg bare der ved siden af ​​vejen med min mor og far. Dagen efter ringede jeg til Sunweb og sagde, at jeg ikke ville fortsætte der, selvom de havde talt med mig om en forlængelse. Jeg skulle hjem.”

Kampene fortsatte ind i denne sæson, da Wacker kørte løb med det danske hold Team CO Play-Giant. Til sidst besluttede han sig for at træde væk fra sporten og gå på pension som kun 21-årig.

På trods af sine kampe i de seneste sæsoner nærer Wacker ingen dårlig fornemmelse over for cykling og er glad for, at han havde muligheden for at køre på et højt niveau.

”Jeg har lært utrolig meget af at bo i udlandet, det er jeg virkelig stolt af. Jeg er så glad for, at jeg tog den mulighed, og at jeg nåede så langt i sporten, som jeg gjorde. Det er fuldstændig uvirkeligt, at jeg har kørt juniorudgaven af ​​Paris-Roubaix,” sagde han.

Source link