Col Hunting Above Megève

Col Hunting Above Megève


Oorspronkelijk had ik gepland om vandaag de Tour de France te zien. Maar ik voel me de laatste tijd niet sociaal. Dus in plaats daarvan heb ik gefietst tot een aantal cols boven / tussen Megève en Col des Saisies. Het enige dat de glorieuze stilte bederft? Een stel verdomde (Tour de France) helikopters in de verte. 🙂

Deze uitdagende route bezoekt 6 cols (allemaal gelabeld op de 2e kaart helemaal onderaan). De eerste twee (Golet, 1480m en Col du Drayon, 1517m) Ik had nog nooit eerder bezocht. Er zijn dus al vroeg een paar zeer steile, moeilijke stukken, terwijl ik ze probeerde te verbinden met het bovenste deel van de klim. Ik bevond me bijvoorbeeld even op de skipiste – gelukkig een groene piste! Maar het grootste deel van de route gaat over ruige, onverharde “wegen”.

Een skipiste

Ik was van plan om de Col de la Butte (1880m) op de bergkam “Le Crêt du Midi” net boven de Col du Drayon op te nemen, maar het leek onberijdbaar en een tikkeltje te druk. Maar ik heb de Col op de 2e kaart hieronder toegevoegd.

Dus, na Col du Drayon, ben ik kort afgedaald voordat ik de heuvelrug opklom met Col de Bassecombe (1885m) en Col de la Limace (1905m) direct naast elkaar.

Hieronder Col de Bassecombe

De heuvelrug met Col de Bassecombe en Col de la Limace

Net boven deze twee cols is nog een heuvelrug. Hier is een directe route naar mijn volgende doel, Col de Véry. Maar ik wist dat als ik de bergkam zou oversteken en kort zou afdalen, ik zou genieten van een werkelijk fantastische grindweg. Het uitzicht daarachter omvat een gedeeltelijk geblokkeerde Mont Blanc. Mooi.

Mont Blanc

Ik ben helemaal weg van dit stuk. De top van de onverharde weg is nog een paar cols: Col de Véry (1962m), en net buiten het hoofdpad: Col de Croix Pierre (1973m). Spot de fietser hieronder:

Col de Véry bovenaan de weg. Mont Blanc aan de rechterkant.

Col de Croix Pierre

Voorbij Croix Pierre zijn wandelpaden die richting een favoriete klim leiden, Col du Joly, in de richting van de Mont Blanc.

De prachtige Col du Joly is geplaveid aan de Beaufort-zijde – details hier. Maar ik hou van de onverharde andere kant van Les Contamines. Zie details hier. Let op, men kan boven de 2400 meter boven de col komen aan de andere kant van Aiguille Croche, het grote massief aan de linkerkant op de onderstaande foto.

Ik dwaalde boven Col de Croix Pierre naar het uitkijkpunt op onderstaande foto om een ​​toekomstig avontuur op dit pad in de andere richting naar Joly / Aiguille Croche te overwegen. Moeilijk te zeggen, maar ik denk dat het behoorlijk wat duwwerk met zich meebrengt, hoewel het meer een oversteek naar de Col du Joly is dan een klim. Misschien op een dag.

Hier is een weergave met mijn route helemaal links:

Hier is een oude foto van net onder Aiguille Croche:

Col de Croix Pierre

Maar in plaats daarvan dwaalde ik terug naar Col de Véry en begon de afdaling naar Megève. Het bovenste deel van de afdaling is ruig. Een combinatie van grind en korte trails.

Er is ook een kort stuk bergopwaarts naar een andere Col: Pas de Sion (1855m). En enkele glorieuze uitzichten:

Afdalen onder Pas de Sion

De afdaling bestaat voornamelijk uit servicewegen voor skiliften. Uiteindelijk bereikte ik het vliegveld van Megève en wordt de weg geplaveid voor de laatste kilometers terug naar de stad.

Dit is een moeilijke maar bevredigende route. Ik zag maar een handvol wandelaars. En het uitzicht vanaf de bovenste hellingen is de moeite waard op de lagere steile stukken.

Loeien:Source link