Cherie Pridham bliver den første kvinde til at tage sportsdirektørrolle på mænds WorldTour-niveau

Cherie Pridham bliver den første kvinde til at tage sportsdirektørrolle på mænds WorldTour-niveau


Cherie Pridham bliver den første kvinde til at tiltræde en rolle som sportsdirektør i et mænds WorldTour-hold, da hun slutter sig til Israels opstartsnation.

Pridham, en tidligere proff, der har en lang historie med at køre herreteams, annoncerede for nylig lukningen af ​​sit britiske kontinentale hold Vitus Pro Cycling efter 11 års løbende Conti-tøj.

Israel Start-Up Nation har lavet nogle store signaturer i 2021, da de forsøger at opbygge holdet omkring deres nye Grand Tour-leder, Chris Froome.

Pridham sagde: ”Jeg føler mig virkelig stolt og privilegeret over at være den første kvinde, der tjener som sportsdirektør på WorldTour-niveauet, tilslutter mig et af de bedste hold i verden og bliver betroet store og legendariske ryttere.

“Så for mig vil jeg få det rigtigt, for når jeg gør det, ved jeg, at det vil inspirere andre til at tage den samme rejse, og det betyder virkelig noget for mig.”

Efter en 15-årig karriere som proff, afbrudt af en hit-and-run i 2006, vendte Pridham sin opmærksomhedsstyring med Team Raleigh og kom til sidst til at eje truppen.

Hun sagde: ”Min rolle er directeur sportif, ikke female directeur sportif, og jeg ved, at jeg forventes at koncentrere mig om dette aspekt. Jeg vil tackle de samme problemer som mine kolleger – jeg laver de samme fejl og har også de samme succeser. ”

“Jeg har haft at gøre med mandlige cyklister hele mit liv, så jeg ser ikke bevægelsen som noget andet i den henseende.”Israel Start-Up Nation, det første israelske WorldTour-hold dannet af en fusion mellem Katusha-Alpecin og Israel Cycling Academy, er vokset i styrke i 2021 efter at have underskrevet fire gange Tour de France vinder Froome fra Team Ineos.

Mike Woods, Paddy Bevin og Daryl Impey vil være blandt dem, der slutter sig til holdet, mens holdet vil have en stærk britisk kontingent med Froome, Pridham og Alex Dowsett.

>>> Rod Ellingworth forlader Bahrain-McLaren efter kun en sæson

ISN-medejer Sylvan Adams sagde: ”Cherie skelner mellem at være den første kvindelige sportsdirektør i et WorldTour-hold til mænd. Hun har opnået denne stilling gennem sin erfaring og succes i forskellige roller på både kvinder og mænd.

“Cherie er en ægte professionel og vil have mulighed for at arbejde med de allerbedste kørere i pro-pelotonet. Jeg byder hende velkommen til Israel Start-Up Nation. Jeg er meget begejstret for den kommende sæson. ”Source link