Cecilie Uttrup Ludwig achtervolgt ongrijpbare WorldTour-overwinningen in 2021 met een onverschrokken houding – VeloNews.com

Cecilie Uttrup Ludwig achtervolgt ongrijpbare WorldTour-overwinningen in 2021 met een onverschrokken houding – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Wanneer Annemiek van Vleuten maakte haar beslissende zet op de laatste grindklim in de laatste kilometers van de tweede etappe tijdens de Giro Rosa van vorig jaar, slechts één renner kon haar wiel vasthouden.

Cecilie Uttrup Ludwig was te zien hardnekkig vasthouden, totdat ze geleidelijk terug dreef en uiteindelijk vierde eindigde, alleen, 1.29 achter de winnaar.

Verwant:

Misschien was zelfs proberen om Van Vleuten te volgen dwaas, misschien had ze beter haar energie kunnen sparen, maar de verhuizing illustreerde perfect de ambitie van de 25-jarige.

‘Ik kan tenminste proberen haar achterna te gaan, en misschien faal ik, maar als ik hard genoeg werk, weet ik dat het op een dag misschien niet dit jaar zal zijn, als ik het op een dag blijf proberen, blijf ik me aan dat wiel vasthouden. Maar ik weet dat het niet gebeurt als ik het niet probeer, ”vertelde Uttrup Ludwig VeloNews.

“Annemiek is absoluut een van de beste, zo niet de beste ruiter die we hebben, maar het lijkt me dat mensen te bang voor haar zijn en te bang om te gaan als ze aanvalt, ze heeft de mentale inhaalslag omdat ze zo goed is. . Ik wil dat gewoon aan niemand geven, want als ze dat hebben, hebben ze al gewonnen. “

Vorig jaar was een goed jaar voor Uttrup Ludwig. Nadat ze 12 maanden geleden lid werd van FDJ-Nouvelle Aquitaine Futuroscope, behaalde ze tien top-10-finishes in slechts 21 racedagen, waaronder de vierde plaats algemeen in de Giro Rosa en achtste in de UCI wereldkampioenschappen wegwedstrijden.

Het winnen van de ProSeries-niveau Giro dell’Emilia in augustus was het hoogste succes in haar carrière tot nu toe. Toch zei Uttrup Ludwig in plaats daarvan dat Flèche Wallonne, waar ze terugkwam van mechanisch om als tweede te eindigen achter een ongebreidelde Anna van der Breggen, haar beste prestatie van het seizoen was.

Een uitvoerig interview in Le Grand Bornand nadat ze als vierde eindigde op de La Course van 2018 zag Uttrup Ludwig in 2018 in het publieke bewustzijn barsten. En hoewel ze een regelmatige top-10 is in harde races, is ze geen productieve winnaar, iets dat lijkt te zijn aan haar te zeuren nadat ze zo vaak dichtbij kwam.

“Ik zit niet te denken ‘Wauw, dat is zo’n geweldig seizoen’, er waren een aantal goede resultaten, maar ook een van mijn belangrijkste doelen was dat ik die WorldTour-overwinning wilde behalen en dat heb ik dit jaar niet bereikt, dus dat staat nog steeds op het grote verlanglijstje en in die zin kijk ik erg uit naar dit jaar ”, zei ze.

Misschien was haar grootste spijt de Giro Rosa, waar ze slechts twee seconden van het podium eindigde, en ze was ongewoon somber als er naar gevraagd werd.

“Ik weet dat dit mijn beste resultaat is, maar ik ben nog steeds niet tevreden, want de vierde plaats is altijd de eerste die niets oplevert”, zei ze.

Ondanks het gebrek aan regelmatige overwinningen is haar ondertekening bij FDJ een geïnspireerde voor beide partijen. Ze presteert en communiceert goed, en staat ook symbool voor de vooruitgang van het team. Toen we spraken, vierde het team de opening van zijn nieuwe, speciaal gebouwde servicecursus van € 1 miljoen nabij de West-Franse stad Poitiers.

En hoewel de Giro Rosa een andere indicatie was van haar stapsgewijze verbetering voor het team, was het een onvoorwaardelijk succes, met als resultaat hun beste overall finish, maar ook hun eerste WorldTour-overwinning.

Terwijl Uttrup Ludwig op zoek was naar het podium in de slotfase, had FDJ Evita Music en Brodie Chapman in een enorme ontsnapping, en hoewel hun Deense leider geen tijd kon winnen, won Music de dag.

‘Ik kon niets doen, maar zij [the team] heeft de hele etappekoers zo hard voor me gewerkt, dus het was goed om ze de kans te geven om voor hun eigen successen te gaan, ”zei ze.

Cecilie Uttrup Ludwig (links) aan de start van etappe drie van de Giro Rosa 2020. Foto: Luc Claessen / Getty Images

De overwinning, voor een van de Franse renners van het team, was een toevalstreffer omdat het deel uitmaakte van de langetermijnstrategie van het team van internationalisering. In 2015 zaten er geen niet-Franse vrouwen in het team. Sindsdien, toen FDJ arriveerde als hoofdsponsor, is het aantal buitenlanders in de kleuren van het team jaar na jaar toegenomen, met Uttrup Ludwig als de meest opvallende aankomst.

“We proberen 50/50 Franse en internationale renners te hebben”, zei teammanager Stephen Delcourt. “En ik denk dat als we geen rijder als Cecilie hadden, we die race niet zouden winnen. De buitenlandse ruiters leren ze [the French] hoe elke dag je het beroep van professioneel wielrennen doet, het is nu niet alleen een droom, open je ogen en je wint. “

Het team heeft vorig jaar misschien maar drie overwinningen behaald, maar de toegenomen sponsorinvestering – waardoor de ploeg vorig jaar een van de eerste acht WorldTeams kon worden – heeft ook Delcourt in staat gesteld om zijn zinnen te zetten.

“Ik heb drie keer gewonnen en ik kan nu niet stoppen, ik wil elke keer winnen als mijn missie niet af is”, zei hij. “We hebben maar één doel, het is hetzelfde doel voor iedereen voor de staf, mijn renners, voor mijn partners, het is de Tour de France voor dames.

“Als we besluiten om een ​​andere rijder te hebben, een andere fiets te kiezen, een andere truck te kiezen, is dat altijd het beste voor de Tour de France voor dames. We zeggen niet: ‘Oké, het is goed om deel te nemen aan de Tour de France voor dames’, ons doel is om naar de eerste Tour de France voor dames te gaan en [to race] voor de gele trui. Ik denk hier elke dag van mijn leven aan. “

Uttrup Ludwig is misschien wel degene die dat doel voor het team bereikt wanneer de race in 2022 verschijnt. Je hoeft haar alleen maar in haar team te zien om te weten dat ze een natuurlijke leider is, en elk jaar zet ze een stap naar de top.

“Ik zou liever iets doen en teruggaan en zeggen dat dat stom was dan achterover leunen en niets doen als je faalt en dan leer je. Ik wil eropuit en ik wil aanvallen en daar zijn, dat is de ‘Cille-manier van racen’, zei ze.Source link