Brent Bookwalter breidt uit met Mitchelton-Scott – VeloNews.com

Brent Bookwalter breidt uit met Mitchelton-Scott – VeloNews.com


“],” filter “: ” nextExceptions “:” img, blockquote, div “,” nextContainsExceptions “:” img, blockquote “}”>

Amerikaans Brent Bookwalter en Ethopian Tsgabu Grmay hebben beide een jaar verlenging getekend met Mitchelton-Scott voor het seizoen 2021, bevestigden ambtenaren vrijdag. Beiden sloten zich aan in 2019 en hun diepgang en ervaring zullen hen nog minstens één seizoen in teamkleuren houden.

Bookwalter, 36, zag zijn beste eendaagse optreden in 2020 met een zevende plaats op Strade Bianche, en hielp teamcaptains bij Ruta del Sol, waar Jack Haig was tweede, en Tirreno-Adriatico, waar Simon Yates pakte de eindzege.

“Alles bij elkaar genomen met dit gekke COVID-19 veranderde jaar zijn er veel positieve punten die ik van het seizoen heb kunnen halen,” zei Bookwalter. “Het was weer een jaar om bij het team te wennen; Ik voel me meer thuis, meer gesynchroniseerd met het team, de technische staf, de uitvoerende staf en mijn teamgenoten en ik denk dat dat op de weg te zien was.

“Individueel was het grote positieve voor mij de rit die ik op Strade Bianche samenstelde. Ik denk dat het mijn beste eendaagse resultaat was bij een WorldTour-eendaagse race en dat ik dat achter de shutdown zo bijzonder positief en belangrijk voor me vond, ”vervolgde hij. “Dit jaar vader worden, werd ik thuis en met training uitgedaagd om erachter te komen hoe ik dat in elkaar zou zetten en om uit de pauze te komen met zo’n sterke rit op Strade Bianchi, was echt bemoedigend en inspirerend voor de komende jaren. “

Hoofd sportdirecteur Matt White zei dat de ervaring en professionaliteit van Bookwalter als een goed voorbeeld dienen voor een schat aan jongere rijders die het team aan het ontwikkelen is.

“Brent is een ervaren campagnevoerder, hij is een waardevolle oudere staatsman voor de jongere, opkomende jongens en welk raceprogramma we ook kiezen met Brent volgend jaar, hij zal van waarde zijn voor de groep in het algemeen,” zei White. . “Hij heeft nog steeds ambities om dingen voor zichzelf te bereiken en ook in zijn rol als werknemer voor onze leiders gedurende de hele kalender.”

Bookwalter, die in 2008 prof werd bij BMC Racing, zei dat hij al gemotiveerd is voor het komende raceseizoen.

“Voor 2021 wil ik gewoon doorgaan waar ik dit jaar gebleven was, dit genezen rugletsel waarmee ik het seizoen in de Giro afsloot en daarna weer aan het werk ging, om het team te helpen hun grote doelen te realiseren, namelijk proberen om nog een grote ronde te winnen en overwinningen in het algemeen op het bord te zetten, ”zei hij.Source link