Backpacken, maagproblemen en middernachtsnacks: de beste ongebruikte quotes van het seizoen 2020

Backpacken, maagproblemen en middernachtsnacks: de beste ongebruikte quotes van het seizoen 2020


Het is de taak van een journalist om de beste en meest relevante citaten uit een interview te selecteren om in een artikel op te nemen, waarbij het ongebruikte voor altijd in transcripties verblijft en waarschijnlijk nooit meer zal worden gezien.

Meestal bevatten die citaten die niet waardig genoeg worden geacht om aan lezers te worden gepubliceerd, niets interessants.

Ze kunnen clichézwaar zijn (“De Tour is de Tour”, zoals Geraint Thomas graag zegt); zijn onopvallend (“Ik zou graag een race willen winnen”, zegt elke motorrijder); of ze zijn gewoon een beetje saai (“Ik ben blij om als vierde te eindigen”, zoals persberichten van het team schreeuwen en zichzelf voor de gek houden over het behalen van het resultaat).

Soms maken gouden aanhalingstekens het gepubliceerde artikel echter niet: woordlimieten tellen mee voor hun opname; de anekdote is niet gerelateerd aan het doel van het artikel; of gewoon het artikel ziet nooit het daglicht.

In 2020 interviewde ik tientallen verschillende wielrenners: profs, amateurs, fans, ruiters, coaches, sportdirecteuren, mannen, vrouwen, junioren, veteranen.

Ik schat dat 70% van alle transcripties is verborgen in Microsoft Word-bestanden, niet is gepubliceerd en overblijft. Maar ik heb ze doorzocht (lees: geruimd) om enkele van de beste ongebruikte citaten van het jaar uit mijn interviews te halen.

De nachtelijke uil die Adam Hansen is

Adam Hansen bij de Santos Tour Down Under 2019 (Daniel Kalisz / Getty Images)

Context: Ik sprak met Matt Holmes als onderdeel van een CW magazine-functie op het record zeven Britten die hun Grand Tour-debuut maakten in 2020. Holmes voltooide de Giro d’Italia.

Citaat: “Behalve rustdagen hadden we eigenlijk geen tijd voor iets anders. Al geldt dat niet voor Adam Hansen. Dit zou meer bekend moeten zijn en hij zou er beroemd om moeten zijn, maar Adam slaapt gewoon niet.

“Hij rijdt de hele dag op zijn fiets en is dan ‘s ochtends om 3 uur’ s ochtends op om zaken te doen over de hele wereld. Ik heb geen idee hoe hij het doet. Het is geweldig.

“Ik had geen kamer bij hem in de Giro, maar wel bij Tirreno-Adriatico en hij zou om 2 uur ‘s nachts wakker worden om iemand te bellen en zou snacken met zijn laptop open.”

Het perspectief van het leven met Ludwig

Cecile Uttrup Ludwig wint de Giro dell’Emilia 2020 (Foto door Tim de Waele / Getty Images)

Context: Ik sprak met Cecilie Uttrup Ludwig als onderdeel van een korte film CW tijdschriftfunctie. We spraken bijna een uur met elkaar, de dankbaarheid en het geluk van de Deen waren overal zichtbaar. Ik vroeg haar wat haar gelukkig maakt, maar helaas is dit citaat uit een heel lang antwoord nooit gedrukt.

Citaat: “Soms stop ik na drie uur met rijden en ga ik koffie drinken. Ik knijp in mijn arm: is dit echt mijn werk? Ik word betaald om koffie te drinken, wat maakt het uit? Dit is waanzinnig goed.

“Als ik met een goede groep train, schijnt de zon, rijd ik goed, ik denk ‘f ** king hell, dit is waarom ik het doe. Ik ben op dit moment zo f ** king blij. Dit is krankzinnig. Het is vandaag goed, ik ben zo blij, ik heb zoveel plezier. ‘

“Ik voel me zo bevoorrecht. Er zijn mensen die verhongeren, er zijn zoveel mensen op de wereld, en toch breng ik avonden door met het kijken naar prachtige zonsondergangen, met het beste gezelschap, lekker eten en misschien een glas wijn drinken.

“Ik kijk echt op tegen mensen die van het leven kunnen genieten, vrije dagen en avonden kunnen nemen en nergens anders aan kunnen denken. Ik piek van geluk. “

Geef Ben Swift geen ijsje

Ben Swift bij de Giro d’Italia 2020 (Foto door Stuart Franklin / Getty Images)

Context: Ik sprak met Ben Swift over de bergbeklimming van Monsal Head, als onderdeel van een aanstaande CW tijdschriftfunctie.

Citaat: “Ik reed Monsal in 2016, mijn laatste jaar bij Team Sky. Ik reed de dag ervoor Il Lombardia, en net voordat ik mijn vlucht terug naar het VK nam, had ik een soort raar ijsje op de luchthaven. Ik weet niet wat er in het ijs zat, maar er kwamen rare dingen mee naar boven.

‘Ik kreeg er slechte maagproblemen van en ik had vreselijke boeren. Ze waren zo slecht dat mensen in de auto op weg naar Monsal hun ramen openzetten. Het was gewoon dit vreselijke gas dat uit mijn maag kwam.

“Het is geen excuus, maar het rijden in Lombardije en het hebben van deze boeren was niet erg bevorderlijk om het goed te doen bij Monsal. Niet dat ik excuses verzin. “

Dromen van de klassiekers

Matti Breschel, droomt van kasseien (Foto: Yuzuru SUNADA)

Context: Ik sprak met Matti Breschel als onderdeel van een speelfilm die ik deed in het seizoen 2010 van Fabian Cancellara, zijn beste jaar. Breschel was een van de belangrijkste teamgenoten van Cancellara. Lees het artikel hier.

Citaat: “Was ik geobsedeerd door de klassiekers? Oh ja, ik zou zeker zeggen dat ik de hele winter was. Ik zou deze innerlijke films hebben, kleine filmpjes in mijn hoofd waar ik kasseien zag toen ik aan het rijden was.

“Ze hebben me door de strenge winters in Denemarken heen geholpen en zes uur getraind in de regen en sneeuw. Ik zou deze films de hele tijd in mijn hoofd zien. Ik was erg geconcentreerd en echt bang en paranoïde om niet te crashen of ziek te worden. Ik was geobsedeerd. “

Simmons en zijn grote ambities

Quinn Simmons op Flèche Wallonne 2020 (Foto door Bas Czerwinski / Getty Images)

Context: Ik sprak met Quinn Simmons als onderdeel van een gepland interview in CW tijdschrift, maar de opschorting van het racen vanwege de pandemie betekende dat het interview nooit werd gepubliceerd.

Ik werd getroffen door Simmons ‘zelfvertrouwen en zelfvertrouwen, ondanks dat ik pas 18 was toen ik met hem sprak. De Amerikaan heeft een vleugje arrogantie, vergelijkbaar met zijn helden Cancellara en Tom Boonen, en riep wat hij noemt het gebrek aan stijl in het peloton, op en naast de motor. Ik vroeg hem hoe hij de verwachting vindt die hem begroet.

Citaat: ‘Het maakt niet uit. Ik ben hier om wielerwedstrijden te winnen en ik ben nooit tevreden om alleen maar te racen. Ik wil altijd winnen. Of dat nu goed of slecht is, kan me niet schelen. Als ik maar één race in mijn carrière zou kunnen winnen, zou het Roubaix zijn. Hopelijk win ik er echter meer dan één. “

De avontuurlijke levensstijl van Brodie Chapman

Context: Ik sprak met Brodie Chapman als onderdeel van een artikel dat ik schreef over hoe het nooit te laat is om profwielrenner te worden. Lees het hier. De Australische Chapman vertelde over avonturen die ze als begin twintig had.

Citaat: “In 2016 heb ik een bikepacking trip gemaakt in Japan. Het was super gaaf. Je volgt je eigen beweging, slaapt waar dan ook, bivvy onder de sterren, logeert bij willekeurige mensen, liften.

“Ik ging ook backpacken in Duitsland toen ik 20 was als onderdeel van een studentenuitwisseling tussen universiteiten. De manier om met internationale studenten om te gaan, is door goedkoop bier te drinken en ik heb daar zoveel goede vriendschappen gesloten. Ik leerde de taal heel goed en kreeg een bezorgbaan op een fixiefiets.

“Terwijl ik daar was, reisde ik door Italië, Polen, Frankrijk, Barcelona. Ik was zo los dat ik het me nauwelijks kan herinneren. Ik werkte op dit gekke veganistische festival in Cornwall omdat ik gratis eten kreeg. Ik zou alles doen voor gratis eten! Ik moet naar zoveel plaatsen gaan waarvan ik nooit had verwacht dat ik er heen zou gaan en ik zou vragen: hoe ben ik hier terechtgekomen? “

Strijd van Australiërs

Jack Haig tijdens de Tour de France 2019 (Sunada)

Context: Ik heb dit jaar verschillende keren met Jack Haig gesproken, en in dit citaat vertelt hij over de moeilijkheden die Australiërs in hun U23-jaren hebben om naar Europa te verhuizen

Citaat: “Volwassenheid en ervaring gaan ver en het is iets dat over het hoofd wordt gezien als je geen Europeaan bent. Je comfortabel voelen in elk deel van je leven is moeilijk.

“Wij Aussies brengen negen maanden van het jaar door in Europa, in een poging ons leven op te zetten, uit te zoeken hoe dingen werken. Mensen begrijpen niet hoeveel impact dit heeft op een jonge professional die de overstap maakt van een verhuizing van huis aan de andere kant van de wereld. Het beïnvloedt alles.

“Je probeert visa, residenties, telefoonabonnementen, wifi-contracten te krijgen, erachter te komen hoe je de hele tijd van en naar luchthavens kunt komen, bij wie je moet zijn voor een fysiotherapie, terwijl je lichaam snel verandert waarschijnlijk te veel trainen of te intensief omdat je zo enthousiast bent. Het lichaam heeft drie jaar nodig om zich aan te passen aan de eisen van een professional. “

Belgische sprintende spits

Jasper Philipsen sprint naar de overwinning in etappe 15 van de Vuelta a España 2020 (Foto door David Ramos / Getty Images)

Context: Ik sprak met Axel Merckx over zijn voormalige ruiter Jasper Philipsen als onderdeel van een profiel van de Belg dat in maart zou worden gepubliceerd, maar werd geschrapt vanwege de pandademic.

Citaat: “Vergelijk fietsen met voetbal en Jasper is als een spits. Sprinters zijn dat soort jongens die er alleen zijn om races te winnen – en toen ik met Jasper werkte, wilde hij zo vaak mogelijk winnen. Hij is een van degenen die niet gelukkig zijn als hij niet wint. Alleen kampioenen zijn zo. “Source link