Årsagen til Mathieu van der Poels soloangreb ved Tirreno-Adriatico? ‘Fordi jeg var kold’

Årsagen til Mathieu van der Poels soloangreb ved Tirreno-Adriatico?  ‘Fordi jeg var kold’


Mathieu van der Poel har hidtil gjort en vane med at vinde, når han siger, at han ikke vil, men i dag havde han ikke brug for en undskyldning, da han satte ud på et 50 km soloangreb til hævde etape fem i Tirreno-Adriatico for jo hurtigere han var over linjen, jo hurtigere var han ude af det elendige vejr.

”Jeg angreb langt væk, fordi jeg var kold. Jeg følte mig stadig godt op til tyve kilometer at gå, ”sagde Van der Poel efter etape, lige så god en grund som enhver til at vinde, når du har vundet så meget som hollænderen allerede har i sin karriere.

Det skete dog næsten ikke, da Van der Poel næsten var ude-Van-der-Poel-ed af Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), der var tæt på at lukke et underskud på tre minutter inden for de sidste 20 km og faldt lige da han kun sluttede 10 sekunder bag Alpecin-Fenix-stjernen.

”I de sidste kilometer var jeg helt tom,” sagde Van der Poel om, hvor hurtigt han mistede terræn til Tour de France mester i finalen. ”Jeg fik at vide, at Pogačar ville komme, men jeg var ikke engang i stand til at lytte. Jeg ville bare komme i mål så hurtigt som muligt. ”

Hvad Pogačar angår, ville en anden etapesejr kun have været kirsebæren på toppen, hvis primære mål var at lægge mere tid på sin nærmeste rival på GC, Jumbo-Vismas Wout van Aert.

”Jeg tænkte kun på min klassifikation, ikke på etappesejren”, sagde Pogačar bagefter efter at have øget sin føring fra 35 sekunder til 1-15.

”Jeg valgte at angribe [where I did] fordi jeg så, at der var en mulighed for at droppe Wout van Aert. På trods af den iskolde havde jeg gode ben, og derfor prøvede jeg. Det er jeg meget tilfreds med. Jeg troede aldrig, at jeg ville komme så tæt på Van der Poel. ”

Pogačar fejrer endnu ikke med sin slovenske landsmand Primož Roglič, der mister Paris-Nice sammenlagt på den sidste etape i dramatiske omstændigheder, UAE Team Emirates-rytteren ved, at indtil han er på øverste trin i det sidste podium, er jobbet endnu ikke afsluttet.

”Alt kan stadig ske, men jeg håber, at alt vil gå godt indtil slutningen. Jeg er meget tilfreds med føringen, jeg har over Wout til tidsforsøget, men jeg bliver nødt til at holde fokus indtil slutningen af ​​den sidste tidsforsøg. ”Source link